понеделник, 24 ноември 2014 г.

Съпругата на Кадиев от БСП ще доставя ток на ВМС

Съпруга на депутат от БСП ще доставя ток на ВМС

МАРИЯ КОЙЧЕВА

Фирма на съпругата на депутата от БСП Георги Кадиев е спечелила обществена поръчка за 2.5 млн. лв. за доставка на ток на командването на Военноморските сили, става ясно от регистъра за обществени поръчки. "Енерджи съплай" е спечелила в конкуренция с още две оферти. "Това не е против закона и не мисля, че има конфликт на интереси. Ако исках да лъжа държавата, щях да сложа друг собственик", коментира пред "Сега" Кадиев, известен с принципните си позиции, които често се разминават с официалната партийна линия в БСП.

Поръчката действително не нарушава закона, но депутатът не е обявил в декларацията си пред парламента за конфликт на интереси бизнеса на съпругата си, а е член на икономическата и бюджетната комисия. "Посочил съм фирмата в декларацията си пред Сметната палата", коментира вчера Кадиев. Това обаче не го освобождава от другия ангажимент по Закона за конфликт на интереси.

Соня Кадиева е спечелила поръчка и в София, където доскоро съпругът й беше общински съветник. Тя доставя ток на "Софийска вода" срещу 1.5 млн. лв. без ДДС. Съветниците от БСП водят от години битка за разваляне на концесията.

Източник: http://www.segabg.com/article.php?id=690861


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог