вторник, 11 ноември 2014 г.

Изборът на Теменужка Петкова за министър на енергетиката е награда за слугинаж!

Изборът на Теменужка Петкова за министър на енергетиката е награда за слугинаж!

Публикувано на 07.11.2014 @ 20:48

R. Ovch вади кирливи ризи, за да скрие своите
/Поглед.инфо/ „Очевидно възнаграждение за слугинажа" - така Румен Овчаров определи в ефира на Дарик изборът на Теменужка Петкова за министър на енергетиката в новото правителство.

По думите на Овчаров, Петкова е изпълнила поръчките, които са й били възложени докато е работила в Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), но тя не е компетентна да реши нито един проблем в енергетиката. Ето какво каза още бившият енергиен и икономически министър пред Дарик:

„Кабинетът е всичко друго, но не и експертен. За мен е учудваща готовността на някои хора на всяка цена да станат министри, независимо от нивото на некомпетентност, която имат в съответната област", коментира бившият икономически и енергиен министър.

Ние нямаме икономика и като гледам този състав от министри, които отговарят за икономическото развитие, като знам кой е министър-председател трябва да ви кажа, че ние отново няма да имаме икономика, каза Румен Овчаров. Като прогнозира, че отново ще има „разпределение на поръчки и на порции", но не и работеща икономика.

„Единият от министрите в икономическия екип очевидно е готов за всякаква позиция - дали е транспорт, дали е туризъм, какво значение има и двете започват с „Т", а за капацитета на г-н Лукарски въобще не бих могъл да разсъждавам", каза още Овчаров.

По повод избора за титуляр на енергийното министерство Румен Овчаров посочи, че енергетика в България вече няма. „Бойко Борисов сега ще сложи там човекът, който му изпълняваше мръсните поръчки и ровеше под ноктите, за да извади някоя мръсотия", каза той по адрес на новоизбраната за поста Теменужка Петкова.

„Енергетиката е високопрофесионална област, а това просто е очевидно възнаграждение за слугинажа, но въпросът е че то затапва отрасъл. Теменужка Петкова изпълни поръчката, която й беше възложена, изпълни я абсолютно добросъвестно, така както й бяха казала, както е изпълнявала и много други поръчки", посочи още бившият министър.

Той припомни, че е говорил вече за „17 акта за административни нарушения на предишния ръководител на АЕЦ „Козлодуй", всичките паднали в съда, за 24 акта на АДФИ срещу Дора Янкова точно в предизборната кампания, всичките паднали в съда.

„Особено скандалната проверка, която беше направена по договора за „Белене", след като вече беше взето решение - проверени 20 кашона плюс един куфар документи на „Атомстройекспорт", плюс 3 контейнера документи на „Шкода Експорт" за пет дни от двама експерти и открили, че няма договор, а пък България платила - тези неща вече съм ги говорил", припомни Овчаров. Като подчерта, че Теменужка Петкова няма компетентността да реши нито един проблем в енергетиката

Когато отрасълът ти е тотално дебалансиран и ежегодно се трупат пасиви от над 600 милиона, ти не мислиш по тези въпрос и мислиш как да пуснеш един човек, който е доказал, че може да намира мръсотии, за да се размахат пак - това ще свърши работа за няколко месеца, но след това отново ще стане студено, каза още Румен Овчаров.

„Това, което ми прави впечатление е пълното отсъствие на лоялност - към избиратели, към кауза, идеология. Не може преди изборите да твърдиш, че си лява алтернатива и ГЕРБ ти е основният политически противник, а сега изведнъж да си в правителството", коментира Овчаров по повод решението на АБВ да подкрепи правителството. „Известна степен на лоялност трябва да съществува, иначе всичко става много евтино", допълни той.

Овчаров посочи още, че не вижда нищо ляво в тази коалиция и не знае точно като какъв ще се изявява Ивайло Калфин, освен като „някакъв параван, зад гърба на който ще се вършат очевидно съвсем други неща".

Източник: ПИК, http://bulgarski.pogled.info/news/59652/Izborat-na-Temenuzhka-Petkova-za-ministar-na-energetikata-e-nagrada-za-sluginazh

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог