вторник, 11 ноември 2014 г.

Прокопиев пробва да овладее Комисията по финансов надзор!

Прокопиев пробва да овладее Комисията по финансов надзор!

Публикувано на 10.11.2014 @ 23:46

/Поглед.инфо/ Кръгът "Капитал" с ежедневни удари срещу Стоян Мавродиев

Бизнесменът и лидер на кръга "Капитал" Иво Прокопиев се прицели да овладее Комисията за финансов надзор, твърдят от финансовите среди.

Според тях той иска да бутне сегашния председател Стоян Мавродиев и да сложи свой човек. Той бута за стола на Мавродиев Димана Ранкова, обясняват финансисти.

Атаката срещу Мавродиев идва заради многобройните глоби, които КФН наложи на Иво Прокопиев и неговите дружества. Сегашният шеф на комисията обаче има още 2 години мандат и не може да бъде лесно сменен. Освен това ще скочат от европейския финансов регулатор за намеса в независимостта на българския орган.

Димана Ранкова е близка приятелка на Иво Прокопиев и се превърна в една от "калинките" във финансите, като за кратко прехвърча между УС на Банката за развитие, председател на борда на "Проектна компания Нефтопровод Бургас - Александруполис - БГ" и КФН.

След като излетя от надзора, Ранкова беше взета под крилото на президента Росен Плевнелиев като негов съветник. Плевнелиев стигна дотам, че предложи Ранкова за член на УС на БНБ при положение, че за нея Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси установи нарушение.

Ранкова е влязла в ярък конфликт на интереси именно с процедурата по приватизация на двете ЕРП от групата на EVN. Като държавен служител и член на КФН тя е присъствала и лобирала на форум за продажбата на дела от 33%.

Вероятно сега Иво Прокопиев отново ще се опита да сложи свои хора в БНБ и КФН, по които нанася всекидневни удари.

Източник: ПИК, http://bulgarski.pogled.info/news/59760/Prokopiev-probva-da-ovladee-Komisiyata-po-finansov-nadzor

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог