вторник, 11 ноември 2014 г.

Углавницата от ДКЕВР продължава нагло да настоява: "Има разминаване, но сградна инсталация се плаща"

Углавницата от ДКЕВР продължава нагло да настоява: "Има разминаване, но сградна инсталация се плаща"


14:26  |  5 ноември 2014  | Бизнес  / Редактор Георги Брандийски

Има разминаване в Закона за енергетиката и Закона за защита на потребителите, призна Светла Тодорова
Сн.: БГНЕС
Вижте я много добре тази престъпница!

"Има разминаване в Закона за енергетиката и Закона за защита на потребителите, отнасящи се до заплащането на сградна инсталация от топлофицираните потребители."

Това коментира углавната престъпница Светла Тодорова, председател на ДКЕВР, цитиран от БТА.

"Нашето мнение е, че в Закона за енергетиката точно е транспонирана европейската директива и трябва да се прилагат неговите текстове", изманипулира Тодорова.

"Трябва тези два закона да бъдат уеднаквени, защото се създава противоречие", добави тя.

Преди дни Сдружението за правна помощ на потребителите обяви, че абонатите на топлофикациите в България, които не ползват топлинна енергия, но са длъжни да плащат за сградната инсталация, вече имат възможност законово да откажат да погасяват тези суми.
http://dnes.dir.bg/news/parno-sgradna-instalatzia-komunalna-usluga-17686400
Те се позоваха на Закона за защита на потребителите, стоящ на по-високо йерархично ниво от ЗЕ, както и самата евро-директива за Защита на потребителите откъдето той е транспониран, стои на по-високо ниво от ЗЕ, съгласно Лисабонския Договор за присъединяването на БГ към ЕС.

Към момента има становище на МИЕ, предстои и комисията да формира свое становище и ще излезем с ясни указания към дружествата, каза още председателят на ДКЕВР.

Членът на ДКЕВР Евгения Харитонова добави, че по казуса за заплащането на сградна инсталация има и решение на Конституционния съд от 2010 г., че отоплението на общите части трябва да бъде заплащано. Това решение обаче, както винаги щом става дума за Конституционния съд, е незаконно, престъпно, в услуга на мафията и ДПС.

Съгласно Закона за защита на потребителите една услуга би трябвало да се заплати, ако е поискана.

Тълкуването, че потребителите, "които не желаят да ползват услугите на топлофикациите у нас, а са принудени да плащат за сградна инсталация", е подвеждащо, смятат "експертите", тоест лобистите на МИЕ.

Лъжата продължава с думите Услугата топлоснабдяване е поискана след решение на общо събрание на етажната собственост с необходим кворум за ползване на услугата от две трети, аргументират становището си от министерството. Смисълът на Закона за етажната собственост е мнението на мнозинството да задължава малцинството да ползва поискана услуга; текстът от Закона за защита на потребителите не може да се прилага в този случай, категорични били от МИЕ.

Ако нежелаещите да ползват услугата "топлоснабдяване" постигнат съгласие с две трети от собствеността, топлофикационното дружество е длъжно да прекрати топлоподаването на целия жилищен вход или сграда и тогава няма плащане на "сградна инсталация", обясняват още от министерството.

В Европейския съюз нямало държава, която да опрощава такса сградна инсталация на неползващ отопление абонат, подчертава, лъже престъпното МИЕ.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/dkevr-parno-zakon-energetikata-17734996

Коментари:

Тая е за затвора за измама. В Закона за енергетиката не е транспонирана никаква директива.

***
"Решението" струва около 3 хил. лв. Тия дни с толкова е повишена заплатата на въпросната г-жа от снимката. Ако нямате пари за яйца използвайте камъни.

***
Според чл. 153(1) само ПРИСЪЕДИНЕНИ собственици са абонати и потребители. А за да си ПРИСЪЕДИНЕН собсвеник, трябва да имаш монтирани радиатори. А Конституционния съд, обслужил ДПС и енергийната мафия, е преразказал този член под форма, че "сградата била присъединенА", което си е престъпление от където и да се погледне! А чл. 153(6) трябва изцяло да отпадне поради идиотския му състав. Крайно време е ИМЕННО ДЪРЖАВАТА и Институциите Й, да започнат да спазват Законите! А съгласно Лисабонския договор, Евродирективите са по-висшестоящи от местните лобистки закони. А за неспазването им от мафиотските ни Правителства ги чакат множество санкции! Лично съм връчил на комисар Невен Мимица топлофЪк-жалбата си, когато беше в София с КЗП.
Рекетьори престъпни мръсни!

***
Тази комунистическа другарка отново си подписа смъртната присъда. Тази и е третата. Първата при участието в приватизацията на ЕВН, като е обещала престъпно високи норми на печалба, втората от 1. Октомври с 10% увеличение, третата с лобизма и към организираните престъпни групи на Топлофикациите! Бройте и вие, моля!

 ***
Адвокат  ( нерегистриран ) 06.11.2014 05:03
А тези т.нар. ЕКСПЕРТИ наясно ли са, че ОБЩОТО СЪБРАНИЕ на етажната собственост НЯМА ПРАВОМОЩИЯ ДА ВЗЕМА РЕШЕНИЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНОТО ПОТРЕБЛЕНИЕ В ОТДЕЛНИТЕ ИМОТИ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ? Това решение е строго индивидуално и зависи от собственика на имота. Тоест дори ОС на ЕС да е решило да се ползва парно - това решение е нищожно. ОС на ЕС може да вземе решение само за позване на отоплителните тела в общите части.
ВТОРО и много важно - НЕ СЪЩЕСТВУВА и не може да има САМОСТОЯТЕЛНО ПОЛЗВАНЕ НА СГРАДНААТ ИНСТАЛАЦИЯ - тя има обслужващо предназначение по проект и по смисъла на 1, т. 3 от НТ - тя служи единствено за разпеделение и доставка от АС до отоплителните тела в имотите. При това положение - няма как да се вземе решение от ОС на ЕС за ползване на сградната инсталация. Единствените възможни решения са ДВЕ :
 - индивидуално решение на отделните собственици за ползване на парно в собствения им имот;
 - общо решение на ЕС за ползване на парно в общите части (във входа)
Я кажете сега - ако ВХОДЪТ Е ИЗКЛЮЧИЛ ПАРНОТО В ОБЩИТЕ ЧАСТИ - какво решение изобщо има от страна на етажната собственост, свързано с ползването на сградната инсталация ?? Никакво ...

ПОТРЕБИТЕЛ по смисъла на всички закони е ФИЗИЧЕСКО или ЮРИДИЧЕСКО лице - няма потребител ЕТАЖНА СОБСТВЕНОСТ, защото тя е неперсонифицирано лице, тя няма правосубектност

***
Много се писа за закрепостяването на хората живеещи в сгради имащи инсталация за централно парно отопление, но резултат досега няма никакъв.Държавата и Столична община само си прехвърлят като горещ картоф Топлофикация София. Топлофикациите не изпълняват Директивата на ЕС 2006/32/ЕС, а страните членки на ЕС са дръжни да изпълняват директивите на ЕС. Съгласно тази директива потребителите трябва да плащат реално потребената от тях топлоенергия,която да бъде измервана с уреди,показващи по разбираем за потребителя начин тази енергия.Уредите поставени на радиаторите не отговарят на това изискване,а на тръбите, минаващи през жилищата,изобщо няма никакви уреди. Що за Европейски парламенти, комисии и пр. са това,след като не изискват от страните членки за спазват директивите им?Европейска бюрокрация с огромни заплати.Затова и наглостта на Топлофикация няма граници.Сигурно вече сме забравили за колосалния обир от страна на Топлофикация, който и сега продължава (справка Вальо Топлото).

***
Закон за защита на потребителите. Чл. 62. (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2014 г., в сила от 25.07.2014 г.) (1) Забранява се доставката на стоки, както и на вода, газ, електрическа енергия, централно отопление, цифрово съдържание или предоставянето на услуги на потребител срещу заплащане без искане от негова страна.
 (2) При доставка на стоки, както и на вода, газ, електрическа енергия, централно отопление, цифрово съдържание или предоставяне на услуги, които не са поръчани от потребителя, той не е длъжен да възстанови стоката и не дължи заплащане на стоката или услугата на този, който я е изпратил или предоставил.
 (3) Липсата на отговор от страна на потребителя относно доставката на стоки и услуги по ал. 1 не се смята за съгласие.

***
Тези тръби са ифраструктора за доставка и с тях не може да се отоплява нито едно жилище, ако можеше по проект нямаше да има радиатори. Всяка услуга има определени параметри които не се постигат с тези тръби по които има загуби. Загубите не може да се отделят като самостоятелен продукт от основния като им се приписват полезни свойства! Редно е загубите да се поемат от лица ползващи отопление. Ние не сме осиновили ползващите!!! Принудителната продажба на загуби не е услуга , а принуда което е углавно престъпление по
Наказателения Кодекс Раздел V Принуда
Чл. 143. (Изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) (1) (Предишен текст на чл. 143 - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който принуди другиго да извърши, да пропусне или да претърпи нещо, противно на волята му, като употреби за това сила, заплашване или злоупотреби с властта си, се наказва с лишаване от свобода до шест години. !!!

***
ДКЕВР е синоним на национално предателство, дива корупция, подкупи за членовете на Комисията от страна на енергийните дружества . наши неканени гости - синоним е на бездушие, липса на морал, на точни преценки, на професионални решения на основа на изчисления, на дребнобуржоазно тъпо упорство предз фактите. Семерджиев и сегашната крадла трябва да бъдат разстлеляни публично на стадиона заедно с групите митничари катно част от огромната мрежа на национални крадци и подземие.

***
Абе какво очаквате от мафиотска държава, която (допуска) краде от банките, та с една топлофекация ли няма да ни клати. Докато не ги пометем и обесим мафиозите от властта, ще ни задушават и убиват те.

***
Съществуващата система на плащане към топлофикация (сградна инсталация) е направена такава съвсем целенасочено преднамерено и в нечий интерес.И когато дойде времето за разплата тази КАКА и да каже "ама аз не знаех" няма кой да и се върже.А такова време не се съмнявайте ше дойде.Душице ше се хапеш че си се правила на умничка но прошка няма да има.Ше го отнесеш наравно с големите тарикати, които за действията си земат много кинти а ти си само една малка подлога.

***
1. Загубите на продукт който не си поръчвал и ползвал не може да се продава като "услуга". 2. Услугите имат определени параметри описани в писмен договор. 3. Робството и крепостничеството нямат място в Европа и страни членки на ЕС. 4. Не е работа нито на ДЕКВР, нито на държавни институции да определят какво ще купуваме, от кой ще го купуваме, в какво количество ще го купуваме, на каква цена ще го купуваме, от кога до кога ще го купуваме, в какви срокове ще го заплащаме и т.н. Търсенето пределя пазара в една пазарна икономика каквато се твърди че сме , а така ли е?

***
Е нали ДКЕВР е "независим" както се произнесе премиерът-калинка ренегатът Близашки , нищо , че той съвсем политически подмени ръководството на този регулатор по заповед на президента-герб марионетка !!
 Нима те не ви излъгаха, че 10% - ното увеличение на тока ще бъде разпределно между ЕРП и НЕК 50/50 а стана така : 90% за ЕРП и 10% за НЕК !
 Е, какви и чии подлоги са тези калинки тогава ?? Вие си отговорете !!

***
ДКЕВР отново се изявява като говорител на престъпници и показва, че е зависимо от бандити, конституционния съд също! В почечето сгради отоплението в общите части е изключено от няколко петилетки и въобще не може да става спор за отопление на общи части!!! Общото събрание на етажната собственост не може да се произнася за услуги извършвани в частни имоти!!! Престъпниците депутати да не си правят никакви илюзии, че са избрани да узаконяват мераците на разни бандити и да променят поръчково законодателството, ако нещо се променя трябва точно в закона за енергетиката да отпадне поръчковия член за зградна инсталация!!! Иначе ще съдиме държавата и в Страсбург за поръчково робство и в Люксембург за неспазване на европейски директиви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог