сряда, 19 ноември 2014 г.

АТАКА ПРЕДЛОЖИ: ЦЕНИТЕ НА ТОКА И ПАРНОТО ДА ПАДНАТ

АТАКА ПРЕДЛОЖИ: ЦЕНИТЕ НА ТОКА И ПАРНОТО ДА ПАДНАТ


7 ноември 2014, петък | публикувано от Стела Кирилова

ГЕРБ и Патриотичният фронт спъват разглеждането му в зала

АТАКА внесе в деловодството на Народното събрание проекторешение за намаление на цените на елетро- и топлоенергията. Това се случи във вторник, а на следващия ден от партията настояха то да бъде включено като извънредна точка в дневния ред на парламента.

Националистите продължават с принципната си и последователна политика, като настояват да бъдат регулирани цените на двете услуги към 30 юни т.г. По този начин токът ще поевтинее с 10 на сто, а парното с 20%.

В мотивите към проекторешението е записано, че „държавата трябва да изработи и осъществи стра­тегия в посока трайно задържане цената на електро- и топлоенергията”. Атакистите са категорични, че трябва да се даде превес на производствата с ниска крайна стойност към НЕК. По този начин ще може пряко да се повлияе на цената на електроенергията. Те искат още да бъдат предприети мерки за намаляване на загубите по пренос на енергия и съответно на потребителите да не бъде начислява­на такса „загуби” в месечните им сметки. В заключение към мотивите им се казва, че „подпомагане от страна на държавата за производството на топло- и елетроенергия се налага предвид ниския жизнен стандарт на огромна част от българския народ и невъзможността на хората да посрещат растящите разходи”.

Искането на патриотите за разглеждане на предложението обаче бе отхвърлено от председателката на НС Цецка Цачева Данговска. Тя бе подкрепена от съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов-Балевски. На председателския съвет на парламента той заявил, че „това предложение на АТАКА е загуба на време и точката не трябва да влиза в дневния ред”, разкри лидерът на националистите Волен Сидеров.

„Цената на тока и парното за един милионер естествено не е важна, но за милиони български граждани е”, заяви в кулоарите на Народното събрание основателят на АТАКА по повод думите на Симеонов.

Данговска не иска българите да плащат по-малко за ток и парно. Това пролича и в пленарната зала. От трибуната Сидеров отново призова парламентарната шефка да включи като извънредна точка проекторешението. Той се позова на чл. 49 ал. 7 от сега действащия Правилник за организацията и дейността на НС, който позволява да се уважи искането на АТАКА. В типичния си авторитарен стил на водене на пленарните заседания тя пак отказа. По този начин народополезното проекторешение на националистите беше насочено за разглеждане от Временната комисия по правни въпроси.

В срок до 15 ноември т.г. Министерският съвет и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране щяха да са задължени да предприемат действия по намаляването на цената на тока и парното, ако Данговска беше допуснала проекторешението за гласуване от народните представители.



Да се изгонят ЕРП-тата от България

От самото си създаване партия АТАКА настоява за отнемане на разрешителните на трите електрораз­пределителни дружества.

Години наред нито едно правителство не предприема реални действия срещу колониалните дружества. Преди избори всички партии обещават, че заради всенародното недоволство ще изгонят ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-про от България, но това така и не се случва.

Единствената партия, която категорично заявява, че монополните прекупвачи на енергия трябва да си ходят, е АТАКА. Последователността им може да бъде проследена в годините.

Припомняме, че още в първите минути на 43-то Народно събрание националистите внесоха отново проекторешението си за отнемане на лицензите на трите електроразпределителни дружества.

Благодарение на авторитарната председателка на парламента Цецка Данговска, народополезният документ не стига до гласуване от народните представители в пленарна зала повече от две седмици.



Сидеров поведе всенародно движение срещу енергийната мафия



През септември и октомври граждани, симпатизанти и членове на АТАКА излязоха на многохилядни протести в цялата страна против вдигането на цената на тока от 1 октомври т.г.

Сидеров поведе на митинг-шествие над 5000 души в София, който под прозорците на Министерския съвет се противопоставиха на решението, искаха оставката на председателката на ДКЕВР и обстрел­ваха с яйца сградата на колонизатора ЧЕЗ. С викове „Вън!” събралото се множество настоя монополното дружество да прекрати бизнеса си в България.

Седмици наред столичните булеварди бяха огласяни от недоволни граждани. В прозорците на трите сгради се отразяваха лозунги „изЧЕЗвайте”, „Близнашки = Бойко = още по- скъп ток”, „Да спрем грабителите ЧЕЗ, ЕВН, Енерго-про” и други.

Хиляди българи се присъединиха към протеста на АТАКА и пред сградата на Енерго-про във Варна. Стотици излязоха по улиците на Пловдив, Сливен, Дупница, Благоевград и Сандански.



СТАНИЛОВ РАЗКРИ ИЗМАМА ЗА 2 МЛН. ЕВРО НА ЩОНОВ

Служебният кабинет „Близнашки” противозаконно реши през октомври да подари 4 млн. лв. на Германия. Причината е нереализиран проект за бетонов завод на територията на МК „Кремиковци”. Компенсацията трябва да бъде изплатена от България на немското правителство, тъй като то е дало инвестиционна гаранция на „Цемеко” ООД, представлявано от германската компания „Кльостерс”.

Събраната документация показва, че Министерството на околната среда и водите отказва да издаде ОВОС за строеж на завода. Основание за това е установено неизпълнение на законовите процедури. Правотата на МОСВ е потвърдена и от четири решения на Върховния административен съд и Коми­сията за защита на конкуренцията.

От това следва, че фирмата може да се обърне към специализиран международен съд, а не правителството да взема противозаконно решение да изплати предявената щета. Освен това в решението на МС е записано споразумението да не подлежи на ратификация от НС. Такава се изисква от Закон за международните договори.

„Сумата ще се изплати тихомълком. Законите в България са за всички и не могат да бъдат нарушавани най-вече от изпълнителната власт”, заяви от парламентарната трибуна депутатът от АТАКА проф. Станислав Станилов.

По негово предложение парламентът инициира в сряда изслушване на министъра на икономиката и енергетиката Васил Щонов. „Вместо България да си търси правата, е готова да изплати сумата. Това е явно унижение пред германската страна”, възмути се Станилов.

Патриотът разкри и друга спорна клауза в изготвеното споразумение, която гласи, че „двете страни се въздържат от разпространение на съдържанието на споразумението”. Той поиска да разбере от Щонов защо всичко около спогодбата е забулено в тайни. На свой ред министърът отговори, че това е направено по настояване на немската страна.

„Благодарение на внесения от нас въпрос стана ясна очевидна злоупотреба – подаряването на 4 млн. лв. Германското правителство е свикнало още от времето на нацистка Германия да се отнася към България като протекторат, от който може да извлича печалби”, изрази становището си Сидеров. Той призова министърът да спре да заблуждава обществото, че някой от Западна Европа инвестира у нас. „Това, което наричате инвеститори, са колонизатори”, категоричен бе патриотът. Националист №1 заподозря, че заради този „подарък” Щонов може да получи пост в германска компания, както се случи с Меглена Кунева-Пръмова. Сидеров заяви, че АТАКА ще подаде сигнал до прокуратурата за скандалното решение.

Източник: http://www.vestnikataka.bg/2014/11/атака-предложи-цените-на-тока-и-парнот/
http://www.ataka.tv/видео/държавата-днес-г-c7520.html - 4min37s или
http://www.ataka.tv/clips/d4b605efb214acd84e02c34f56045adbc62c5556.mp4?start=277

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог