вторник, 11 ноември 2014 г.

ЧЕЗ ще уволни всички работещи в ТЕЦ Варна новогодишно!

ЧЕЗ ще уволни всички работещи в ТЕЦ Варна новогодишно!

Георги Брандийски - 11 ноември 2014, 08:42

ТЕЦ ”Варна” ще трябва да преустанови
 работа на 01.01.2015 г. БГНЕС
Служителите на ТЕЦ "Варна", които ще бъдат освободени от работа след спирането на работата на централата от Нова година, ще получат по 11 работни заплати.

Това са компенсационни пакети, които са два пъти по-големи от стандартните в сектор енергетика. Те надвишават стандартната компенсация съгласно браншовия колективен трудов договор в сектора в размер на до 5 работни заплати.

 Размерът на компенсацията е в съответствие с програма, която е разработена съвместно от ТЕЦ "Варна" и синдикатите и е заложена в колективния трудов договор, съобщават от ЧЕЗ, цитирани от БГНЕС.

ТЕЦ "Варна" ще трябва да преустанови работа на 01.01.2015 г., за да спази изискванията на българското и европейското законодателство, след като не се намери възможност за нейната екологизация. През последните две години централата бе принудена да работи само по 5-6 месеца годишно, като отпадна от квотите за производство на електроенергия за регулирания пазар и договарянето на количества за студен резерв.

В резултат само за 2013 година ТЕЦ "Варна" отчете загуба над 67 милиона лева.

От ЧЕЗ съобщават още, че ръководството на централата е инициирала редица разговори с отговорните институции в търсене на промяна в регулаторната среда, която да осигури пазар за произвежданата от ТЕЦ "Варна" електроенергия и да бъде запазена ролята на централата като резервна мощност. Тъй като в диалога с институциите не бе намерено работещо решение за промяна в регулаторната среда, ЧЕЗ заедно с БЕХ създаде работна група, която да проучи възможността централата да остане да работи изцяло на либерализирания пазар.

Двете компании разработиха детайлен финансов модел на базата на настоящите цени на електроенергията на свободния пазар, цени на горивото и цени на емисиите на парникови газове, както и други относими фактори. Анализът категорично показа, че при настоящите условия на регионалния електроенергиен пазар, евентуалната инвестиция в централата не е оправдана, тъй като ТЕЦ "Варна" би произвеждала електроенергия на цена, която няма да е конкурентна на либерализирания пазар в региона.

И предвид това, че ТЕЦ Варна работи само с въглища от Донбас, който се изплъзна на престъпниците изповядващи "Еврейгейско-атлантическите ценности", а преустройството му на газ поради липсата на Южен Паток, е нерентабилно и невъзможно, мафията ЧЕЗ ще постъпи по "Реформаторски" - Ликвидация, нарязване на скрап и изхвърляне на непотребния човешки капитал на улицата! Това е по-евтино, отколкото да се изпълни приватизационният договор за ТЕЦ Варна, където ЧЕЗ бяха задължени да инвестират и модернизират централата. ЧЕЗ откраднаха парите за модернизацията, затова дейността на ЧЕЗ в България следва да бъде прекратена чрез обратна Национализация чрез Конфискация на цялата им дейност, мрежи и инфраструктура!

Преходът от социализъм към колониализъм за последните 25 години показа нарастване на нетния дълг на България от 4 милиарда долара 1989 до 50 милиарда долара 2014г. Населението от 9 милиона намаля на 4.5 милиона. Всички отрасли бяха добре унищожени, само Костов разруши 2200 завода. Експериментът Ран-Ът бе проведен успешно от всичките колониални правителства от Лукановото до Борисовите. #ОСТАВКА и РАЗСТРЕЛ на ВИНОВНИТЕ!!!

Източник: http://banks.dir.bg/2014/11/11/news17778985.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог