вторник, 11 ноември 2014 г.

ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ОТКАЗ ОТ ДОСТАВКАТА НА ТОПЛИННА ЕНЕРГИЯ

ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ОТКАЗ ОТ ДОСТАВКАТА НА ТОПЛИННА ЕНЕРГИЯ


Заявление за отказ от парно и разходи за сградна инсталация за потребители, които са демонтирали радиаторите в дома си в етажна собственост, в която и в общите части са демонтирани отоплителните тела. В случай, че желаете отказ и от топла вода, добавете в текста на заявлението.

ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ОТКАЗ ОТ ДОСТАВКАТА НА ТОПЛИННА ЕНЕРГИЯ:

До
Изпълнителния директор
Централно управление
на „Топлофикация София“ ЕАД
ул. Ястребец 23Б
1680, София


З А Я В Л Е Н И Е
за отказ от доставката на топлинна енергия

От: ...................................................................................................................................................,
с адрес в гр. ………………........................................................................., тел. ................................. (при повече съсобственици – заявлението следва да се подаде от всички)

Относно: отказ от доставката на топлинна енергия на имот, представляващ апартамент № …., находящ се в гр. …………., ж.к. ………………..…, бл. ….., вх. ……, ет. ………., абонатен номер: ……………

Господин Изпълнителен директор,

Уведомявам/е Ви, че не желая/не желаем да ползвам/е доставяната ми/ни от дружеството топлинна енергия (ТЕ) за отопление на горепосочения имот, за сградна инсталация и за отопление на общите части. Налице е и валидно взето решение от Общото събрание на ЕС за спиране топлоподаването към отоплителните тела в стълбищата и коридорите в общите части на сградата, за което са съставени съответните документи (Актове и Констативни протоколи), с които представляваното от Вас дружество разполага.

Ето защо във връзка с разпоредбите на чл. 47, ал. 1, т. 8 и чл. 52, ал. 2 и 4 от Закона за потребителите – с настоящото заявление упражнявам/е правото си на отказ от доставката на топлинна енергия от Топлофикация София ЕАД за:
- отопление на горепосочения имот,
- за отопление на общите части в сградата-етажна собственост, както и
- топлинната енергия, отдадена от сградната инсталация.


Доколкото не съм/сме поръчвал/и доставката на топлинна енергия, не ползвам/е такава, както и между нас не съществува договор, който да ни обвързва – отказвам/е да плащам/е претендираните от Топлофикация София ЕАД суми за отопление на общите части, за енергията, отдадена от сградната инсталация, както за отопление на имота, тъй като същите са недължими.


Ако въпреки заявеното от мен/нас ми/ни доставите или продължите да ми/ни доставяте топлинна енергия за горните цели, на основание чл. 62, ал. 1 от Закона за защита на потребителите, ще считам/е същата за непоискана.

Моля/молим да имате предвид забраната съгласно чл. 68а, ал .1 от ЗЗП на всяко действие или бездействие, което противоречи на законодателството за защита интересите на потребителите, както и императивната норма на §1 от ДР на същия закон, съгласно която "при противоречие на разпоредби на два закона се прилагат тези, които осигуряват по-висока степен на защита на потребителите."

Дата ........................ Подпис: ............................

Източник: https://bg-bg.facebook.com/Ne.Na.Reketa.Ot.Toplofikacia


Приятели, прегледайте и статиите:
"Допълнена примерна ЖАЛБА срещу Престъпника "ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ" ЕАД"
http://fotovoltaikbg.blogspot.com/2014/04/blog-post_1384.html
Последваща примерна ЖАЛБА срещу Престъпника "ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ - ЕАД"
http://fotovoltaikbg.blogspot.com/2014/08/blog-post_16.html
"МУТРАТА ТОПЛОФИКАЦИЯ С „НОРМАТИВЕН” МОНОПОЛ ЗА ГРАБЕЖ" http://fotovoltaikbg.blogspot.com/2014/07/blog-post_18.html
 "Съобщенията към фактура на Топлофикация - закононарушения и измами"

http://fotovoltaikbg.blogspot.com/2014/08/blog-post_66.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог