понеделник, 14 април 2014 г.

Допълнена примерна ЖАЛБА срещу Престъпника "ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ" ЕАД

Примерна ЖАЛБА срещу Престъпника "ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ" ЕАД


Приятели, предлагаме на Вашето внимание примерна ЖАЛБА срещу тези престъпници.
Премахнете ненужните абзаци, редактирайте останалите абзаци според Вашите конкретни обстоятелства. Разпечатайте жалбата двустранно в 7-8 копия, по едно за всяка институция и по едно/две за Вас, където да Ви напишат всички входящи номера със съответната дата и подпис на деловодителя. С този документ на Ваша страна, в Съда ще ви бъде значително по-облекчен процесът, ако стигнете до Съд един ден. С ВЪЗРАЖЕНИЕТО вие изразявате писменото си становище, а евентуалният отговор на институциите ще бъде вид извън-съдебно признание за описаните закононарушения в това ВЪЗРАЖЕНИЕ. Дори и да си плащате съвестно като попове, входирайте това Възражение, за да може на негова база да си върнете всички надплатени суми един ден, когато станем ПРАВОВА ДЪРЖАВА. С тази ЖАЛБА, Вие ще изразите несъгласието си да бъдете съучастници на тази Организирана Престъпна Група, ще изразите несъгласие със сметките, ще покажете, че ги плащате по принуда, ако плащате. Но най-добре не плащайте, докато не бъдат изцяло спазени Законовите изисквания. В противен случай предоставяте огромен милиарден свеж финансов ресурс на този терорист, който с тези пари и заплахи си купува закони и държи в подчинение цялата държава, партии, дупетати и парламенти, правителства и институции, кметове и президенти, комисии и организации!





До "Топлофикация – София" ЕАД
До Й. Фандъкова – кмет на София и Принципал на "Топлофикация – София" ЕАД
До Държавната комисия за енергийно и водно регулиране
До Министерството на икономиката и енергетиката 
До Федерацията на потребителите,
До КЗП
До КЗК
До Омбудсмана на Р. България и др.

В   Ъ   З    Р   А   Ж    Е    Н    И    Е
от …………………………………………………….……………………………………,
абонатен номер: ……….…., гр. ……………., общ. …………………….....………,
ул. …....................................................., No......,бл. ….., вх. .., ет. , ап. ….

Уважаеми господа,

Възразявам срещу сумите, които трябва да плащам за топлофицирането на моя имот, където имам демонтирани отоплителни тела в стаите. Това се вижда и по протоколите, които топлинните счетоводители водят за апартамента, за демонтаж на радиаторите в помещенията и по странични документи, необходими за етажната собственост и редица други от същия род. Желая да се сезирате и да ревизирате сумите, които са незаконни. Искам да вземете под внимание и следните точки, които смятам, че са в подкрепа на моите твърдения.

1.             Нито "Топлофикация – София" ЕАД, нито аз нямаме подписана Молба – заявление или Договор за предоставяне на каквито и да е услуги помежду си, според сегашните или каквито и да са други условия.

2     . Настоявам отписване на всякакви така наречени задължения поради три-годишната давност и поради това, че са абсолютно незаконно определени. В имота имам нулево потребление на топлинна енергия поради липса на присъединени радиатори към абонатна станция.

3.      Всякакъв вид фактури са незаконни поради липсата на единственият ЗАКОНЕН търговски измервателен уред за продажба на топлинна енергия и на топла вода - Топломер на входа на жилището ми.

4.             Наказателните лихви са по-високи от допустимото.

5.             "Топлофикация – София" ЕАД нарушава КОНСТИТУЦИЯТА на Република България по чл. 7 – Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица, чл. 17 (3) – Неприкосновеност на частната собственост, чл. 18 (6) – Управление на държавните имоти в интерес на гражданите и обществото, чл. 19 (2) – Законът създава и гарантира на всички граждани и юридически лица еднакви правни условия за стопанска дейност, като предотвратява злоупотребата с монополизма, нелоялната конкуренция и защитава потребителя, чл. 33 (1) – Жилището е неприкосновено, чл. 116 (1) – Държавните служители са изпълнители на волята и интересите на нацията. При изпълнение на своята служба те са длъжни да се ръководят единствено от закона. Както и по чл. 1 от Закона за отговорността на държавата и общините за вреди, причинени на граждани (ЗОДОВ).

6.             „Топлофикация София” нарушава цялата Глава Първа на Конституцията, заради крепостничеството и рекетът, които упражнява спрямо набедените за абонати граждани в пълно нарушение на правото. Нарушава и чл. 6 на Европейската конвенция за правата на човека и основните му свободи.

7.             "Топлофикация – София" нарушава Закона за защита на потребителите (ЗЗП) по чл. 3, който е определил като недействителна и нищожна всяка уговорка, която изключва или ограничава правата на потребителите, а също и отказа да се съблюдават тези права; нищожна е и всяка клауза, която изключва прилагането на този закон в държава – членка на ЕС.

8.             Така наречената "такса сградна инсталация", начислявана от "Топлофикация – София" е НЕЗАКОННА, а и ДИСКРИМИНАЦИОННА (в други български общини тя не се наблюдава), защото е начислена в нарушение на разпоредбата на Европейската директива 2006/32/ЕС, разписала плащането да става за САМО ЗА РЕАЛНО изразходвани и измерени количества. Предписано е и в новия Закон за енергийна ефективност.

9.             Нарушен е и Регламент 2006/2004/ЕО на Европейския парламент (възпроизведен в чл. 68 а на ЗЗП), забраняващ всяко действие или бездействие, което противоречи на законодателството в защита на потребителите.

10.          Съгласно чл. 42, сега чл. 48 от Общите условия на "Топлофикация" и Закона за задълженията и договорите –ако не съм заплатил ДВЕ месечни сметки – договорът ми (който не съществува) с "Топлофикация – София" ЕАД се прекратява /Топлофикация трябва да спре топлоподаването/, а тя НАСИЛСТВЕНО продължава да ми извършва тази "услуга", която не съм поръчвал.

11.          Съгласно чл. 153 (1) на Закона за енергетиката, домакинства и имоти със свалени радиатори и затапени щрангове не са присъединени към абонатна станция или към нейно самостоятелно отклонение и не могат да се считат за потребители!

12.          В НАРУШЕНИЕ на Законите Топлофикация е монтирала топломер ПРЕДИ Абонатната станция, с което чрез него тя продава на абонатната, а не на сградата и не на живущите. Абонатните станции не представляват правен субект, също по закон са собственост на Топлофикация. Неизмерваните загуби в тях по Закон също са за сметка на Топлофикация. Затова единствените фактури, които топлофикация може да издава, са единствено към себе си! Всякакви други фактури към други лица съгласно тези съображения също са незаконни.

13.          "Топлофикация – София" ЕАД нарушава и Директива на ЕК 97/1997, осъждаща непочтените практики.

14.          ОПГ „Топлофикация-София” ЕАД чрез СРС издаде Акт и Заповед за изпълнение по дело No. ............/____.___.20___г. за сумата .......... лв. на несъдебно основание (чл., ч. 410, 417 ГПК) върху недоказани фактури, законна и мораторна лихви и съдебни разности - практика, която е противоконституционна и която отнема на гражданите основни права разписани в неотменяемите разпоредби на глава II на Конституцията, като правото на защита, правото на равенство и условията на състезателност в съдебния процес, правото на публично установяване на истината. Тази практика престъпва и международноправни актове, които имат предимство пред вътрешното ни законодателство, като чл. 6 на Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи.

От всичко дотук следва логичният извод, че ФАКТУРИТЕ СЪС СМЕТКИТЕ, която ТОПЛОФИКАЦИЯ ми е изпращала и продължава да изпраща са с престъпно невярно съдържание, защото данните в тях се базират на НЕВЯРНО измерени количества, които фирмата с нищо не може да докаже, защото повтарям – НА ВХОДА НА ЖИЛИЩЕТО МИ ЛИПСВА ЕДИНСТВЕНИЯТ ЗАКОНЕН ТЪРГОВСКИ ИЗМЕРВАТЕЛЕН УРЕД – ТОПЛОМЕР, който Топлофикация е ДЛЪЖНА да постави! С тези фактури Топлофикация осъществава и състава на престъплението по чл. 223 от НК!

НАСТОЯВАМ „Топлофикация София” ЕАД СЧИТАНО ОТ януари 2002 г. да ми ИЗПЛАТИ ЗАКОННИЯ НАЕМ с ОЩЕ ПО-ЗАКОННИТЕ ЛИХВИ за това, че ИЗПОЛЗВА прокарани отклонения от съоръжения ПРЕЗ МОЯ ИМОТ, с които извършват услуги на други абонати (чл. Чл. 192 и 193 от Закона за устройството и територията) без да има учредено право ОТ МЕН за това. НАСТОЯВАМ и за незабавно връщане на незаконно определената и заплатена от мен сума от …………. лв. по дело No. ………./___.___ .20___ г на СРС, ведно със законната лихва.

Ясно ЗАЯВЯВАМ ОТКАЗА СИ ДА ЗАПЛАЩАМ услугите на „Топлофикация София” ЕАД, с което не ставам съучастник на организираната престъпност (чл.93 от НК, чл.90 от Закона за МВР) по смисъла на чл. 20 от НК, докато не получа конкретни отговори по всички конкретно зададени от мен ясни въпроси.


С настоящото заявление упражнявам правото си на отказ от Договор, в случай че имам такъв с вас и заявявам отказ във връзка с разпоредбата на чл. 62 от Закона за защита на потребителите.
Ако, въпреки заявеното от мен, ми предоставяте услуги, на основание чл. 62, ал. 1 от Закона за защита на потребителите ще считам същите за непоискани.

Настоявам ДКЕВР да отнеме лиценза на Топлофикация, докато не монтира топломер на входа на жилището ми и сметките не станат реални.

Моля отговорът на моето Възражение да получа по надлежния ред на посочения по-горе адрес.

Гр.  ...........................,                                  подпис.............................................
Дата: ___.___ .201_  г.                                        име /........................................./



Приятели, погледнете новопубликуваната/последваща/примерна/ реална жалба също:
http://fotovoltaikbg.blogspot.com/2014/08/blog-post_16.html
предоставена ни от Авторът и, за което благодарим сърдечно!

Публикувахме ЕКСПЕРТЕН ДОКЛАД относно: ПОРОЦИ В ПРАКТИКАТА НА ТОПЛОФИКАЦИИТЕ-МОНОПОЛИСТИ по чл. 45 от Конституцията на Република България от
Български граждански енергиен форум,
Граждански форум „Промяна“,
Гражданско движение „ДНЕС“
http://fotovoltaikbg.blogspot.bg/2016/06/blog-post.html

Предлагам ви този документ, който да използвате ако имате заведено съдебно дело за рекет:
Сигнал по чл. 205 НПК срещу ОПГ Топлофикация до Прокуратурата, Съда, МЕ, МВР, КПКОНПИ, КЗЛД и другиhttp://fotovoltaikbg.blogspot.com/2018/08/205.html

Желаем Ви успехи, свобода, справедливост и истина! Желаем и смъртта на "служителите" работещи в МОНОПОЛИТЕ-ФАШИСТИ!

1 коментар:

Търсене в този блог