петък, 25 април 2014 г.

„Софийска вода“ иска 17 % поскъпване на водата, Фандъкова нехае

„Софийска вода“ иска 17 % поскъпване на водата, Фандъкова нехае


25 април 2014, петък | публикувано от marinaerova

ВиК операторът „Софийска вода“ поиска водата в столицата да поскъпне с общо 17% през тази и следващата година. Това показва бизнес планът на дружеството, разгледан от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Въпреки очевидната наглост на монополиста, кметът Йорданка Фандъкова дори не допуска вариант за разваляне на концесията на Софийска вода, а ограничава дейността си до приятелски срещи с изпълнителния директор на „Веолиа уотър“ Бруно Рош.

Според изчисленията на столичния концесионер през 2015 г. водата трябва да струва 2,06 лв. за кубик с ДДС при 1,76 лв. сега. От ДКЕВР са отхвърлили плана на дружеството и са разкритикували „Софийска вода“ заради несъбраните вземания от просрочени сметки. Регулаторът е изчислил, че дружеството иска по-голямо от полагащото се увеличение, тъй като в сегашните цени са включени 19% повече разходи от действително направените. За пореден път монополистът се опива да жертва комфортът на българските граждани заради частния си интерес.

Припомняме, че преди броени дни кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с новия изпълнителен директор на „Софийска вода“ Бруно Рош, за да поиска предоговаряне на условията по договора. Въпреки уж полезните разговори между двете страни, „Веолия уотър“, концесионер на столичното ВиК дружество, няма намерение да се оттегли от българския пазар. Кметът Фандъкова си служи с добри пожелания, за да замаже очите на българските граждани и умело избягва да повдигне открито въпроса за прекратяване на концесионния договор със Софийска вода, която е единствено то ВИК дружество в страната, отдадено на концесия. В началото на 2013 година ДКЕВР изготви бизнес план за „Софийска вода“, в който е записано, че до началото на 2015 година загубите на вода по мрежата трябва да достигне до 33%. От концесионера обаче обявиха тези цели като нереалистични. В своя план за управление за периода 2014 – 2018 година той залага на намаление на тези загуби до 48 на сто.

Източник: http://www.vestnikataka.bg/2014/04/„софийска-вода-иска-17-поскъпване-на/

Коментари:
Всичко коз казва:
25.04.2014 в 23:37
Тая уруспия, ако не я удавим в язовир Искър съвсем скоро, не знам България дали ще започне да се оправя. Не само заради Софийска Вода, не само заради най-отявленият монополист нейната организирана престъпна група Топлофикация, не само заради източването на СО чрез десетките предизборни ремонти започнати единствено с цел източване на проценти от всеки проект, но и заради уличните кучета, поголовните кражби от такса смет и данък сгради!

Тези ПРЕСТЪПНИЦИ ВЕОЛИЯ, купуват водата от Язовир Искър за 0,2 стотинки на кубик, а продават за 2 лева!!!! Печалбата от 1000 пъти или 100 000 % е десетки хиляди пъти над нормата, която се счита за корупционна! Такива индекси надвишават с порядъци печалбите от трафик на наркотици, оръжие, проститутки, имигранти, терористи, цветни революции!!!!!! За 10 години цената на водата е увеличена с 317 %!!!!! откакто столицата е анексирана от концесионери доведени от Стефан Софиянски!!!!! А за последните 25 години???????????

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог