понеделник, 14 април 2014 г.

Топлофикация планира да подмени 37 км тръби

Топлофикация планира да подмени 37 км тръби


14:43 | 10 април 2014 | | / Редактор Лилия Чалева /

Йорданка Фандъкова пристига на заседанието на СОС
Сн.: БГНЕС
"Топлофикация София" планира да изгради две нови когенериращи инсталации, да модернизира други 4 съоръжения и да подмени над 37 км от топлопреносната мрежа.

Това е записано в бизнесплана на компанията за 2014 г., който беше приет днес на заседанието на Столичния общински съвет.

В този бизнесплан са заложени неща, които ръководството получи като задача преди 3-4 години, когато започна работа, коментира пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

Тя посочи, че едно от тези неща е подобряването на работата с клиентите. Фандъкова отбеляза и една от вече реализираните мерки - отпадане на лихвите върху прогнозни сметки.

Заместник-председателят на СОС Николай Стойнев заяви, че бизнеспланът е важен не само за 2014 г., а и за следващите няколко години, тъй като сега започват инвестиции в нови мощности.

Стойнев обясни, че на среща с Българския енергиен холдинг са направени предложения за пет стъпки, които ще помогнат дружеството да върви напред.

Изпълнителният директор на "Топлофикация София" Стоян Цветанов посочи, че задълженията на дружеството са 628 млн. лв., но трябва да се отчете също, че има да получава близо 100 млн. лв. за произведена електроенергия от НЕК. Той отбеляза, че са успели да намалят задълженията на дружеството за периода, за който са поели управлението.

Източник: http://sofia.dir.bg/news/-16484534

Коментар: БРАВО! ТОВА С ЛИХВИТЕ ЗА ПРОГНОЗНИТЕ СМЕТКИ е НАЙ-Малкият ви Проблем! Но БРАВО! И това е някакво начало. А хич? Важното е, че "ИМАМЕ ВОЛЯ" да се преборим с престъпността в кухнята!! :)))))))

Термометъра ( нерегистриран )
10.04.2014 19:48
Ще подмени, за да вземе КОМИСИОННАТА!!!






Гербераст ( нерегистриран )
11.04.2014 17:53
Граждани, няма разлика дали сградната инсталация ви е с вертикална или хоризонтална развивка. Просто при хоризонталната имате единствен общ вход към жилището, където да се позтави законният търговски уред, докато при вертикалната, имате няколко входа. Проблемът се решава чрез поставяне на законен търговски измервателен уред Топломер на всеки радиатор! Така и в двата случая доставката и отчитането стават на границата на имота ви - именно на всеки вход към апартамент.

Помнете, сградната инсталация има транспортна функция, а не топлообменна! Ако има загуби там, те са пренебрежимо малко. В никакъв случай не са 15-30-50%!



  
Гербераст ( нерегистриран )
11.04.2014 17:44
"Топлофикация София" ЕАД нарушава КОНСТИТУЦИЯТА на Република България по чл. 7 Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица, чл. 17 (3) Неприкосновеност на частната собственост, чл. 18 (6) Управление на държавните имоти в интерес на гражданите и обществото, чл. 19 (2) Законът създава и гарантира на всички граждани и юридически лица еднакви правни условия за стопанска дейност, като предотвратява злоупотребата с монополизма, нелоялната конкуренция и защитава потребителя, чл. 33 (1) Жилището е неприкосновено, чл. 116 (1) Държавните служители са изпълнители на волята и интересите на нацията. При изпълнение на своята служба те са длъжни да се ръководят единствено от закона. Както и по чл. 1 от Закона за отговорността на държавата и общините за вреди, причинени на граждани (ЗОДОВ).

"Топлофикация София" нарушава Закона за защита на потребителите (ЗЗП) по чл. 3, който е определил като недействителна и нищожна всяка уговорка, която изключва или ограничава правата на потребителите, а също и отказа да се съблюдават тези права; нищожна е и всяка клауза, която изключва прилагането на този закон в държава членка на ЕС.

Така наречената "такса сградна инсталация", начислявана от "Топлофикация София" е НЕЗАКОННА (в други български общини тя не се наблюдава), защото е начислена в нарушение на разпоредбата на Европейската директива 2006/32/ЕС, разписала плащането да става за количество, РЕАЛНО изразходвани и измерени показатели. Предписано е и в новия Закон за енергийна ефективност.

Нарушен е и Регламент 2006/2004/ЕО на Европейския парламент (възпроизведен в чл. 68 а на ЗЗП), забраняващ всяко действие или бездействие, което противоречи на законодателството в защита на потребителите.

"Топлофикация София" ЕАД нарушава и Директива на ЕК 97/1997, осъждаща непочтените практики.

Фандъка е Принципал и Ръководител на тази ОПГ, според НК подлежи на затвор минимум 5 години!


  


JL ( нерегистриран )
11.04.2014 17:22
Не само лихви не трябва да начисляват а и ДДС. Значи аз предплащам нещо което не съм изразходил пък отгоре ще плащам ДДС! Защо след това не ми го връщат?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог