петък, 25 април 2014 г.

След въпрос на АЛФА ТВ: Росен П. призна за тайната си среща с енергийния бос в Австрия

След въпрос на АЛФА ТВ: Росен ПлEVNлиев. призна за тайната си среща с енергийния бос в Австрия

АТАКА настоява за разследване на нерегламентираните контакти на държавния глава с един от шефовете на EVN

25 април 2014, петък | публикувано от Стела Кирилова

Колаж в. "Телеграф"
Какво е договарял президентът с енергомафията във Виена попитахме в бр. 106 на в. „Атака“. Седмица след височайшата визита в австрийската столица и срещата на Росен Плевнелиев с изпълнителния директор на електроразпределителното предприятие EVN Щефан Шишковиц и след разкрития в медиите, от „Дондуков“ 2 потвърдиха тайното рандеву на държавния глава, което дълго се опитваха да скрият. Така дефакто лъсна задкулисието около президента и нерегламентираните му контакти с енергийния монополист EVN.
Тези дни репортерите на АЛФА ТВ разбраха лично от държавния глава, че било „нормално да се среща с ръководството на ЕВН, въпреки че у нас тече процедура по отнемане на лицензите от енергийните монополи“. Ще дадете ли обяснение за тайната среща във Виена с шефа на ЕВН, попитаха колегите, за да получат следния отговор: „Между другото ми е много странно защо говорите за толкова много тайни срещи, примерно хората защо не си зададат елементарния въпрос, добре де, ама извинявайте, не е ли съвсем в рамките на нещата държавният глава, тогава, когато е на посещение в Австрия, тогава, когато ще се срещне с президента на Австрия, с министър-председателя на Долна Австрия, с министъра на външните работи на Австрия, знаейки, че те ще поставят категорично и ясно въпроса за най-големия инвеститор в България, та нима не е редно държавният глава да го направи. Вижте, държавният глава имаше (Плевнелиев често обича да говори за себе си в трето лице единствено число – бел. ред.) и друга тайна среща в Австрия. Аз се видях с вицепрезидента на „Амазон“. Моля ви, отидете, организирайте шпиц-команди, арестувайте я, защото държавният глава се е опитал да работи за една достойна българска позиция“, „посъветва“ президентът АЛФА ТВ. На уточнението „не казахте за какво сте си говорили на тази среща с Шишковиц“, Плевнелиев през рамо подхвърли: „За работни места и повече инвестиции от България“.
Налага се да припомним, че при управлението на ГЕРБ Борисов и Иво Прокопиев продадоха 33% от дяловете на електроразпределителните дружества. И както се разбра по-късно – на двойно по-ниска цена. Тъне в догадки въпросът – дали бившият премиер и олигархът са прибрали комисиона от близо 100 млн. лв. Не е тайна и обстоятелството, че Плевнелиев и Прокопиев бяха съдружници във времето, когато течеше приватизацията на миноритарните дялове на ЕРП-тата. Явен е конфликтът на интереси, когато става дума за посредническата дейност на контролираната от Прокопиев „Булброкърс“, която продаде държавните дялове на EVN. Вече казахме – на двойно по-ниска цена. Фирмата на Прокопиев „Булброкърс“, посредник при продажбата на миноритарния дял на държавата в EVN, е била свързана с австрийското дружество, показа проверка на в. „Телеграф“. И както вече бе написано, през 2008 г. „Алфа финанс груп“ на Иво Прокопиев подписва споразумение с австрийската „Хипо инвестмънт банк“ АГ, с което финансовата институция заявява готовност да придобие 30 на сто от дъщерното дружество на „Алфа“ – „Финансиа груп“.
Затова АТАКА се ангажира със създаването на анкетна комисия в Народното събрание, която да разследва търговията с влияние на президента. Депутатите националисти настояват за разследване на нерегламентираните контакти на държавния глава с един от шефовете на австрийското ЕРП у нас. Топката е в полето на Коалиция за България, които още умуват дали да подкрепят предложението на националистите.

Източник: http://www.vestnikataka.bg/2014/04/след-въпрос-на-алфа-тв-росен-п-призна-з/

БОНЕВ: ЛЬОЛЬО, НЕ Е В РАМКИТЕ НА НЕЩАТА ДЪРЖАВНИЯТ ГЛАВА ДА Е ЛОБИСТ НА КАКВАТО И ДА БИЛО ФИРМА!

Публикувано на 24.04.2014 / 8:22 ч. от afera

Колаж: Ивайло Ангелов, Сила
Наглото си е нагло. Плевнелиев: “Много ми е странно защо, говорейки за толкова много тайни срещи, хората не си зададат елементарния въпрос: “Не е ли съвсем в рамките на нещата държавният глава, когато е на посещение в Австрия, когато ще срещне с президента на Австрия, с министъра на външните работи на Австрия, знаейки, че те ще поставят категорично и ясно въпроса за най-големия инвеститор за България и за Австрия като най-голям инвеститор за България и региона, нима не е редно държавният глава да го направи”.

Ами защото, льольо, не е в рамките на нещата държавният глава да е лобист на каквато и да било фирма, особено чуждестранна, която работи срещу интересите на горкото население, което уж те е избрало.

Богомил Бонев

Бивш вътрешен министър

Източник: http://afera.bg/mishena/60371.html

КОМЕНТАР - Излишно е...!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог