сряда, 2 април 2014 г.

Бойко Борисов: Уесли Кларк идва при мен да лобира за шистовия газ! Или „Човешките” лица на капитализма – част 2

Бойко Борисов: Уесли Кларк идва при мен да лобира за шистовия газ! Или „Човешките” лица на капитализма – част 2


zlatnavoda5 / февруари 1, 2014

Оказахме се прави! Връзките на ген. Кларк с шистовия газ не са фантазия. На журналистически въпрос в кулоарите на парламента на 30 .01. 2014 бившия премиер Бойко Борисов отговаря че докато той е управлявал ген. Уесли Кларк няколко пъти е идвал при него с желание Борисов да свали мораториума …Опозицията против проучванията за шистов газ в България. Незнайно защо обаче тази „новина” беше тиражирана само от един електронен сайт. И то с много мижаво заглавие … Това може да значи само едно – свободните и демократични медии в България клекнаха пред евро-атлантическия господар и страхливите журналисти и политически дейци запретнаха ръкави да се харесат и да се наведат, колкото се може повече, да не би случайно да разсърдят „ония отгоре”.


Сега продължаваме темата – какви са всъщност „ония отгоре” или европейските гости /Уесли Кларк, Валтер Швимер, Микулаш Дзуринда, Ийнарс Репше и Зоран Живкович/ на учередяванено на „България без цензура”, и нашите предположения кой ще е лицето на капитализма в България???

Безспорно ген. Уесли Кларк е най-колоритния сред групата. Освен че е „хонорован съветник, който не участва в парламентарните събрания” на румънския премиер Виктор Понта. Лобист на шистовия газ от най-висок ранг, ген. Кларк е известен и с това че за периода в който оглавява НАТО в Европа са били избити над 2500 сърби …. Но иначе най-голямата хвала на ген. Кларк е че „е раняван 4 пъти във Виетнам”. След като приключва мандатът му в НАТО, ген. Кларк заедно с Петър Стоянов са в управата на американската фондация „Глобална инициатива” основана от Бил Клинтън. От самото име се разбира че фондацията се занимава с прокарване на глобализаторски интереси и изнасянето и разпространението им извън границите на САЩ. Повече за дейността на фондацията и топлите и връзки с мегакорпорациите и бившият ни президент Петър Стоянов може да видите тук: Клинтън събира елит – политици и бизнес. Има още едно малко съвпадение – приятелството между Кларк и Стоянов започва през 1998 година. Това приятелство се крепи на факта че България си затвори очите за набезите на НАТО в Сърбия. С наше мълчаливо съгласие гледахме как невинни хора си отидоха от урановите американски бомби – една дори малко се отклони и отиде в Горна Баня! От този линк може да се прочете едно бликащо от миролюбиви подбуди интервю … самия ген. Кларк признава за 80 човека убити по случайност и още няколко убийства, станали съвсем случайно заради объркани цели ….Съжалявам за ракетата на НАТО в София, тя се повреди. Според информация на сръбските власти обаче жертвите на г-н Кларк са 2500 цивилни от които 89 деца, 12 500 ранени, изстреляни са 37 хиляди касетъчни бомби с обеднен уран … от НАТО и досега не са дали ясна статистика за жертвите на операцията „Милосърден Ангел” – от този линк обаче може да се прочете какви загуби е понесла Сърбия. „Нин“: „Милосърден ангел“ донесе на сърбите обеднен уран. На мен лично ми направи впечатление нещо изключително ужасяващо – Според заключения на еколози „с уран са били обстрелвани изворите на питейна вода, като основна цел на Алианса е било да се унищожат стратегическите източници на питейна вода!” Публична тайна е че когато САЩ планира „налагане на демокрация” в някоя държава първо отбелязва стратегически най-важното – къде има местонахождения на питейна вода и вододайни зони …

Друг малко известен факт е че ген. Кларк е в борда и управителния съвет на компанията BNKPetroleum. Нейните интереси са изцяло в сферата на шистовия газ - http://www.bnkpetroleum.com/en/. Има обаче и друг още по-интересен факт – инвестициония фонд на Джордж Сорос – Quantum Fund NV е придобил 20 процента акции от нея.

Та ако се върнем на изказването в началото на Бойко Борисов – вече става ясно като бял ден, защо не е премиер и как „господарите от Америка” го накараха да си подаде оставката след 4 часа прекарани в една тъмна и гореща нощ в Американското посолство …

За Уесли Кларк стига за сега!

Започваме с гост номер 2 на учередяването на България без Цензура – Валтер Швимер! Генерален секретар на Съвета на Европа за периода 1999 – 2004 година, след това не е преизбран за поста. В момента работи като консултант по международни отношения и европейски въпроси във Виена, също така е и председател на международния координационен комитет на Световния обществен форум – „Диалог на цивилизациите”. Още един факт, за който не се говори много – г-н. Швимер е президент на най-големият частен университет в Сърбия – Мегатренд. Мегатренд в Сърбия е аналога на НБУ в България. /НБУ е известен с това че люпи експерти и политолози, който налагат „демократични и глобализаторски възгледи”. Също така зарежда с кадри НПО организациите финансирани от Джордж Сорос и компания/. От горе изброеното става ясно че Валтер Швимер е пълен и краен глобалист. Човек който работи за обезличаване на народностите, и размиването на границите в ЕС. Приятелството му с Петър Стоянов не е от вчера. През 2013 година е бил официален гост на друга глобалистка инициатива, но вече организирана от фондацията на самия Петър Стоянов – Фондация „Център за глобален диалог и сътрудничество”. Компания са му правели Клинтън, Барозу и Плевнелиев … Какво точно се случва зад затворените врати на срещите на подобни формирования, можем само да гадаем … уви и „световния и европейски елит” не казва. В Медиите излизат само съобщения пълни с клишета …

Клинтън, Барозоу и Плевнелиев във Виена за срещата на Центъра за глобален диалог и сътрудничество

Двама български президенти на световна среща във Виена

На това събитие нашият президент заявява „„Имаме нужда от нова, втора фаза на демократична консолидация“, какво точно е имал предвид Плевнелиев с думите „Имаме нужда от втора фаза на демократична консолидация”? – като страничен наблюдател за мен тази втора фаза означава – първите лица на демокрацията в България се изтъркаха – Костов и Кунева са политически трупове, Бойко само ни изненадва непрестанно … време е да сменим маймуната на Българите. Втора Фаза – т.е. да се смени първата фаза на „демокрацията” и да „заздравим” глобалното господството на световния елит, така че на никой да не му минава през ума в България че може да има и друг начин на живот или съществуване, освен този който му налагаме от ЕС. … Много е възможно на тази, или някоя подобна среща да е било взето и решението за европейската подкрепа на „България без цензура”

Гост номер 3 – Микулаш Дзуринда –министър председател на Словакия от 1998 до 2006 година. Той е провел „приватизацията” в Словакия, т.е. раздаването на държавния капитал на избрани кръгове, след падането на Социалистическия блок. По негово време има скандали с подкупи в процеса на приватизация – също като при нас! Относно светогледа на Дзуринда – разбира се и той е глобално настроен. Към момента обаче г-н Дзуринда губи все повече популярност сред словашките избиратели. Той е от вида типични политици на прехода – нещо като нашият Иван Костов – продават каквото могат, гушват едни пари под масата и след това стават политически трупове, от тази гледна точка присъствието му на учередяването на „България без цензура” може би е знаково и показва бъдещето и целите на формацията …

Гост номер 4 – Ейнарс Репше – министър-председател на Латвия между 2002 и 2004 г. и министър на финансите между 2009 и 2010 година. Известен е с това че по негово време Литва се присъединява към ЕС. Той създава и „Бюро за борба с глупостта”

Бюрото разбира се не върши нищо, а на г-н Репше е назначена психологическа експертиза! За скандала последвал от това няма да пишем. По скандалното е обаче че подобен субеккт е спряган за финансов съветник на „Бъдещия” по собствените му думи „премиер на България”. Ийнарс Репше, всъщност е латвийски еквивалент на българския Дянков, но много по-луд от него! И двамата са определяни от колегите и съпартийците си като „хора с особености в характера и отношение към хората”. Въпреки наложената психологическа експертиза Ийнас Репше придобива множество недвижими имоти и акции в Латвия. По късно следват още редица скандали – разкриват се негови връзки с руската мафия, води се антикорупционно разследване срещу него, в резултат на което – от 85 процента електорална подкрепа при избирането си, след своето управление той става един от най-мразените политици в Латвия. За периода когато е бил Финансов министър, Латвия изпада във страшна финансова и икономическа криза и познайте как я решава „бъдещия финансов съветник на Бареков” – реже пенсиите с 70 процента, а детските надбавки с 50!

… от тези действия на Репше, можем да предположим как ще реши проблемите на бедните, премиера Бареков – ще ги остави сами да си отмрат от глад – и така няма да има бедни в България J Политическо обещание – изпълнено!

Гост номер 5 – Зоран Живкович – министър председател на Сърбия през 2003-2004 година. През краткото си управление става известен като яростен привърженик на идеята Сърбия да влезне с България в ЕС, обявява се също и против организираната престъпност. Подържа връзки с Фондация Фридрих Еберт – една от целите на фондацията е „да направи глобализацията по-социална” /нещо като „човешкото лице на капитализма”/.

…Това са в общи линии по-отблизо, международните „високи” гости на „България без цензура”. Докато писах за тях, в главата ми изникна една хубава българска поговорка – „Със стари курви нов бардак не се прави”! Евро-атлантическите ни партньори предлагат една шайка стари политически курви, такива дето и в собствените им страни, вече никой не ги иска! Ние обаче както стана ясно сме втора ръка европейци! Защо да не ни пратят и развалената политическа стока, както ни пращат и преопакованите европейски стоки в европейските вериги супермаркети!

В приветствието си ген. Кларк пожела на Бареков „Успех в управлението” Бареков може да си сменя мнението, но никак не е глупав – на учередяването на партията му присъстваха политически психолози, ПР-и, социолози, имиджмейкъри и всякакви хора, който се занимават с изследване на обществените нагласи. Те имат една задача – създаване на добър имидж и неусетно манипулиране на общественото мнение. Поради тази причина и „бедните” хора попаднаха като основна целева група на електорална подкрепа за бъдещата партия. Зад лозунга „капитализъм с човешко лице”, също се крие огромна манипулация. Ние 24 години си имаме капитализъм, но незнайно защо го наричаме „демокрация” При тази ситуация въобще не дразни и въобще не ни прави впечатление – когато човека, който заплашваше да среже гумите на бедните и гладните, ако не си разкарат от тракторите от центъра на София, показва часовник за 7-8 хиляди лева в ефир и заявява че ще „защитава интересите на бедните”. Въобще не дразни когато един куп лобисти, глобалисти и военнопрестъпници са почетни гости и пожелават „Успех в управлението”, … бедни ми, бедни народе – пак ще си останеш беден … пак ще те излъжат!

В подкрепа на изводите до тук – че шистовото американско лоби подкрепя „България без цензура” е и следната статия: Експертиза доказва вредите от Южен поток. Публично известно е че BNEWS е изцяло под влияние на Бареков. Понеже сега трябва да се обработи общественото мнение че шистовият газ е нещо хубаво, в медиите собственост на кръгът около Бареков ще слушаме само колко е лош Южен поток и колко е хубав шистовия газ. След някоя седмица ще започнем да четем и пространни интервюта с „експерти” как „неконвенционалния добив на газ” ще ни реши всички проблеми. С подобна редакционна политика от дълго време е и една друга „обществена новинарска телевизия” – Европа! Известен факт в обществото е че братът на Петър Стоянов – Емил Стоянов е бил евродепутат от ЕНП /Европейска Народна Партия – после обяснявай че „България без цензура” няма никакви връзки с ЕНП. Да припомним формацията на Бойко Борисов също беше подкрепяна от ЕНП. Интересен факт обаче е че Емил Стоянов сам се отказва от поста „евродепутат”, заради „нов медиен проект”още 2012 – цяла година по късно обаче „нова медиен проект” няма! И тогава идва въпроса къде е сгафил Емо Стоянов и какво ще се опита да направи само и само да се хареса на еврейското лоби в ЕС? /Друга линия поради която братя Стоянови са в управлението е факта че в България са били свързани с ДС и комунистическия „елит” преди 89, а в европейски и мащаб са свързани с кръговете на немските евреи /а както знаем от Германия тръгват еврейските кръгове в Америка и Англия/. Факт за които не се говори из медиите в България е еврейската принадлежност на двамата братя /но пък снимките и носовете ги издават J/.

И сега Петър Стоянов изведнъж видя „смисъл” в думите на Бареков и призова „Да му се даде шанс” … интересно ми е чак след 24 години ли се разплакаха богатите за бедните ? … Сълзите за бедните може би имат още по-личен характер – Бареков и Стоянови са от Пловдив и живеят на една улица. Първата телевизия в която започва работа лидера на „България без Цензура” е Европа в Пловдив. Чак после обаче става известен с БТВ! За „достойните българи” от „България без цензура”, който ще се борят с бедността първо през собствения си джоб излязоха много писания – общо взето събрани на едно място хора, който с овчарски скок са прелитали от една партийна централа в друга – историята показва обаче че подобни политически дейци се стремят само и единствено към лична облага и собствен просперитет – заинтересованите по темата могат да хвърлят едно око на просторната статия в три части на писателя и журналист Григор Лилов: КАКВО ТЪРСИ ЕДИН АМЕРИКАНСКИ ГЕНЕРАЛ ПРИ ЕДИН „ДУДУК”?

Следите ли обаче как се навръзват нещата … Джордж Сорос /еврейн и глобалист/ има интереси в добива на шистов газ и участие в компанията на Уесли Кларк, подкрепяни са от Братя Стоянови /еврей и глобалисти/. Редакционната политика на тяхната медия работи „За шистовия газ”, Британския премиер Джеймс Камерън разрешава да се дупчи на острова. Европа приема слаби регулации за тази индустрия! Значи еврейско-ционистическото лоби работи на европейско и световно ниво в подкрепа на тази „индустрия”. Какъв точно е интереса и защо еврейско-ционистическо лоби подлъгва глупавите политици и водачи на иначе „суверенни държави” с икономическите ползи от безумието „добив на шистов газ” в следващата статия!

Източник: http://anonybulgaria.wordpress.com/2014/02/01/бойко-борисов-уесли-кларк-идва-при-мен/

ПЪРВА ЧАСТ ТУКhttp://fotovoltaikbg.blogspot.com/2014/04/blog-post_2.html
ВТОРА ЧАСТ ТУК: http://fotovoltaikbg.blogspot.com/2014/04/2.html
ТРЕТА ЧАСТ ТУК: http://fotovoltaikbg.blogspot.com/2014/04/3.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог