понеделник, 28 април 2014 г.

И EVN започва преговори с НЕК

И EVN започва преговори с НЕК

22:12 | 23 април 2014 | Политика / Редактор Елица Петрова

Дружеството, което снабдява с ток Югоизточна България - EVN, започва преговори с Националната електрическа компания за уреждане на финансовия спор между тях.
Това съобщиха от EVN България Електроснабдяване ЕАД. Дружеството е внесло в Националната електрическа компания предложение как да бъде уреден съществуващият търговски спор между двете компании за невъзстановените разходи на EVN EС, произтичащи от задължението за изкупуване на енергията от ВЕИ производители.

Предложението е изпратено и до енергийния регулатор - ДКЕВР.

Така след ЧЕЗ това е второто дружество, предложило чрез преговори да се постигне споразумение по твърдението на НЕК, че трите електроразпределителни дружества й дължат над 300 млн. лв., които те са си приспаднали вместо да платят на държавната компания.

В отделно писмо дружеството е поискало от ДКЕВР да се отложи насроченото открито заседание на комисията на 28 април. На тази дата се предвиждаше регулаторът да се произнесе по започнатата процедура за отнемане на лицензите на трите електроразпределителни дружества. Датата беше определена на предходното заседание, на което стана известно, че НЕК е представила нови доказателства за задълженията на трите електроразпределителни дружества.

Искането на EVN за отлагане на датата е, за да се запознае с въпросните доказателства.

Миналата седмица ЕVN поиска от ДКЕВР указания за съдържанието на доказателствата и тяхната връзка с нарушенията, за които се твърди, че са извършени от EVN. От компанията не посочват дали са получили въпросните указания.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/chez-evn-pregovori-16562637

Коментари: Удебелих текста по-горе, защото същият предтекст се използва пак и днес, с което ДКЕВР-а на ЕРП-тата отново протаква решението, този път за 12 МАЙ! Всеки месец протакане означава много милиони в джобовете на ЕРПтата, а от там и много подкупи за ДКЕВР и МИЕ, ГЕРБ, БСП, ДПС.
И къде спа ПлЕВНенлив, че ЕРП-то му, заедно с бившият съ-министър от ЕВН Трайчо Трайков, от 4 до 28-ми април не можаха да се запознаят с доказателствата?? Къде спаха Цветелина с Иво Прокопиев? Съставяха предизборната агитация на СИКаджията мутра за Великдена ли?


Нещо като:

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА






Още коментари:

NELAPETROVA ( нерегистриран )
24.04.2014 16:28
АЗ СЪМ ЗА ИЗГОНВАНЕТО НА ТЕЗИ КАРТЕЛИ, НЕЗНАМ КОЙ КАРТЕЛИРА ТАКА БЪЛГАРИЯ, НО ТЕ ТРЯБВА ДА СИ ОТИДАТ, А ПЪК НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЗАЩО ТЪРПИМ ПРОСТО НЕЗНАМ.ТИЯ НИ КРАДАТ ОТ ВСЯКЪДЕ....И СИ ИЗНАСЯТ ПЕЧАЛБАТА В СТРАНИТЕ СИ ,А БЪЛГАРИЯ ЛАПА МУХИТЕ


Георги Стоянов ( нерегистриран )
24.04.2014 13:57
За да им се отнемат лицензите трябва да е Атака на власт останалите партии и политици нямат смелост да го направят, за това българи на следващите избори мислете за кого гласувате, ако искате да се изгонят ЕРП-тата!


националист ( нерегистриран )
24.04.2014 13:54
Според мен са започнали преговори за да протакат нещата като се надяват скоро на предсрочни избори и нямат намерение нищо да плащат те такава наглост като тяхната страх не може да има!


Speaker66 ( регистриран )
24.04.2014 11:42
ЧЕЗ обяви 48.2 милиона печалба за 2013 година. Това е само ОФИЦИАЛНАТА печалба. Истинската е с пъти по-голяма. Срамота е в 21-и век да сме колония, ограбвана от безскрупулни корпорации с платеното съучастие на родни продажници!


CEZtito ( нерегистриран )
24.04.2014 11:17
Кога най-после ще бъдат изгонени или поне разстреляни кръвопийците ЧЕЗ от България? Тук включвам ЧЕЗ България, регистрирана в Чехия, ЧЕЗ Електро и ЧЕЗ Разпределение, регистрирани в България, Фрии Енерджи Проджект Орешец - ВЕИ централа на ЧЕЗ в местността Орешец с пикова мощност 4,9 Мегавата, регистрирана в Холандия, както и ликвидираната наужким ЧЕЗ Лабораторис, наследена от ЧЕЗ Електро, Дирекция Мерене и управление на данните! Също така ръководството на ТЕЦ Варна, приватизирана отново от монополиста ЧЕЗ! И тук ЧЕЗ отново се явява и производител и преносител и разпределител и продавач и лаборатория за електромери и пломбировач на електромери! За каква демонополизация и либерализация говорим, когато кръвопиецът върлуващ в цяла западна България е анексирал териториално над 4 милиона домакинства!?!?!


OffShorko плEVNлиев ( нерегистриран )
24.04.2014 10:39
Off-shorko Какво ли казва по случая? Онзи ден след въпрос на ТВ Алфа, той с наглост призна за срещата със шефа на EVN във Виена. Разбира се, по "националните" телевизии излъченият репортаж беше отрязан точно преди съществено важният въпрос на репортерката от ТВ Алфа, като удобно му спестиха излагацията на този ПлEVNенлийски боклук изваден от СИКаджийския контейнер на Буда Боклука.



а така! ( нерегистриран )
23.04.2014 23:08
Нещо се уплашиха ЕРП-тата, че ще им се измъкне кокъла от устата и започнаха да го увъртат - "айде да преговаряме?!". Никакви преговори с мародери!Да си плащат за тарикатлъка!Какво беше досега?Никой не смееше или не искаше да ги постави на мястото им. Защо ли?Комисионната потъваща в джобовете на предишните крадливи политици и тяхните подопечни от ДЕКЕВР!Апропо какво стана с г-н Семерджиев?Кога ще му се потърси сметка за безобразията,които позволяваше?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог