петък, 4 април 2014 г.

Съд за корумпираните престъпни ЕРП-тата ТРЯБВА да има!

Съд за корумпираните престъпни ЕРП-тата ТРЯБВА да има!

02.04.2014 г.







/02.04.2014/ Изслушване на министър Стойнев и ДКЕВР на комисията по енергетика и интервю с депутат Магдалена Ташева:
http://www.ataka.tv/видео/02-04-2014-изслушване-на-министър-стойнев-и-дкевр-на-комисията-по-енергетика-c4853.html


Ташева: Да не се плашим от действията на ерп-тата
http://www.ataka.tv/видео/ташева%3A-да-не-се-плашим-от-действията-на-ерп-тата-c4739.html



Магдалена Ташева- Добро утро, България!- Рисковете пред енергийната система. - TV7
27.03.2014
http://vbox7.com/play:76042cf8c8


Павел Шопов: Дано предлаганите промени в закона за енергетиката не бъдат променени между двете четения
http://www.ataka.tv/видео/шопов%3A-дано-предлаганите-промени-в-закона-за-енергетиката-не-бъдат-променени-между-двете-четения-c4866.html



Магда Ташева shared a link.
15 hours ago
Американски реактор на „Уестингхаус“ ли спаси България от украинския сценарий?
Факт е, че на вчерашното заседание на енергийната комисия министър Драгомир Стойнев не може да обясни какво му е хубавото на американския реактор, който ще се строи под формата на 7-ми блок на площадката на АЕЦ „Козлодуй“.
Такъв реактор все още не функционира никъде по света. Ако бъде построен, ще трябва да платим на US-корпорацията „Уестингхаус“ базова цена от $8 милиарда, твърдят британски медии, коментиращи технологията АП 1000. вестник "Класа" обяви, че 2 реактора по тази технология, които сега се изграждат въвФлорида, ще струват общо $22.6 милиарда - по $11.3 милиарда на парче. Това съобщение е направено на 26 април 2011 г. (Т.е. Драгомир стойнев е знаел колко по-скъпи са тези реактори, когато през ноември м.г. тръгна за САЩ). Върху базисната цена от $8-10 милиарда се наслагва прословутата „ескалация“, заради която българските соросоиди и в частност кабинетът „Борисов“ затлачиха проекта АЕЦ „Белене“.
Значи с голяма доза вероятност може да сложим окончателната цена на бъдещия 7-и реактор на АЕЦ „Козлодуй“ на около $12 милиарда и повече. Това прави към 16 милиарда днешни лева.
Сумарната цена на ДВАТА реактора на АЕЦ „Белене“ е, както добре помним, 3.9 милиарда евро. Умножено по 1.95, това прави 7.605 милиарда лв, т.е. по 3.8 милиарда лева на руски реактор – срещу 16 милиарда лв за американския. Ние, българите, ще плащаме тези 16 милиарда на американците чрез цените на тока няколко поколения наред. За целта първо ще бъдат закрити работещите 5-ти и 6-ти реактор, за да не конкурират „американеца“ с рентабилното си, евтино производство на ток.
Очаква ни тежко енергийно робство. Сделката, сключена от Драгомир Стойнев в САЩ миналата есен, е не просто неизгодна, тя е заробваща. Да оставим настрана комисионата, която въпросният министър и неговият началник Орешарски са получили, за да обявят, че ще дадат проекта за 7-и реактор на „Уестингхаус“ без търг и конкурс (защото при състезание американската корпорация ще загуби проекта). Но, казвам, да оставим тази част от сделката настрана. Пита се защо след като Стойнев обяви официално любовта си към „Уестингхаус“, софийските протестъри изчезнаха от жълтите павета. А в последния етап на соросиадата плащаха по 300 лв. дневна надница на човек и по 1000 лв., ако същият напада полицаи и троши общинско имущество. Малкото евромайданче, което посолствата на САЩ, Германия и Франция спретнаха около паметника на Цар Освободител в София, глътна поне половин милиард лв. И както си надуваха свирките и тъпаните по цял ден в продължение на 7 месеца, протестърите изведнъж се изпариха.
Няма ги ни телевизионният милионер Найо Тицин, ни троловете Асен Генов и Антоанета Цонева, сублимира в атомосферата и бездарната джофра Ивет Добромирова заедно с мъжа си и служителките в пиар фирмичката си. Няма „протести“! Що, бе, нещастници? Нима Делян Пеевски вече не ви възмущава? Че ДПС-то ще го прави евродепутат, това не е ли задкулисие? Нима не се косите от факта, че България ще плаща 4 пъти повече за американския реактор, отколкото за руския? Това не е ли задкулисие, не е ли енергийна мафия, само че американска? Къде е онзи пелтек Иван Бедров, да замига на парцали от синия екран, че да отпочне щурм срещу задкулисието в енергетиката? Ами среднистът Стефан Гамизов, завършил цял първи курс в Минно-геоложкия, той как спи спокойно?
Пита се дали корупционната сделка с „Уестингхаус“ не е цената, която българския народ трябва да плати, за да се спаси от украинския сценарий. Друго обяснение не виждам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог