понеделник, 7 април 2014 г.

ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ПРИЕМА БИВШИЯ ШЕФ НА „РОМПЕТРОЛ – БЪЛГАРИЯ” ЗА ДА ГО НАПРАВИ НОВИЯ И.Д. НА „ПЕТРОЛ” АД. СРЕЩАТА ПРЕМИНАВА В ПЪЛНА ТАЙНА

ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ПРИЕМА БИВШИЯ ШЕФ НА „РОМПЕТРОЛ – БЪЛГАРИЯ” ЗА ДА ГО НАПРАВИ НОВИЯ И.Д. НА „ПЕТРОЛ” АД. СРЕЩАТА ПРЕМИНАВА В ПЪЛНА ТАЙНА


Публикувано на 02.04.2014 / 15:14 ч. от afera

На пазена в пълна тайна среща с Цветан Василев, днес у нас пристига бившият изпълнителен директор на „Ромпетрол” Октавиан Никита Сорин. Срещата му със собственика на Корпоративно търговска банка Цветан Василев е с цел Сорин да бъде назначен като нов главен изпълнителен директор на „Петрол” АД, където от известно време след договорки с Митко Събев, право и ред раздава боса на КТБ. Срещата е насрочена за днес, в 16 часа, разкри АФЕРА. Името на Сорин стана публично известно у нас след като през 2010, като тогавашен шеф на „Ромпетрол – България” Сорин и негов приятел бяха обвинени в хулиганство и неподчинение пред лица от МВР.

Тогава двама румънци бяха арестувани в след скандал с гардове от НСО и търновски полицаи пред арбанашкото заведение „Винпалас”. Те бяха оставени зад решетките за 72 часа и се оказа че скандалджиите всъщност са официалният представител на румънската компания „Ромпетрол” Сорин Октавиан Никита, на 31 г., и приятелят му Драгош Йонут Панзаро, на 32 г.
СПОРЕД ОФИЦИАЛНАТА ИНФОРМАЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА ОТ 2010 ГОДИНА ГОСПОДАТА НИКИТА И ПАНЗАРО скъсали значка от униформата на полицай, хвърлили са на земята шапката на друг, а във фоайето на търновското полицейско управление дори наплюли полицай. Всичко това е гарнирано с физическа разправа и сблъсък с гардовете от Националната служба за охрана на шефката на парламента Цецка Цачева.

В същото време преди 3 години Сорин бе уволнен като шеф на „Ромпетрол – България” и напусна страната ни. Собствениците на румънската петролна компания дори заведоха дело срещу него за нанесени щети върху компанията на стойност 1 милион лева. Делото беше внесено в съда преди около 6 месеца. В същото време днес банкерът Цветан Василев е на път да назначи Сорин като главен изпълнителен директор на най-голямата българска петролна компания.

Връзката на Сорин в „Петрол” е Георги Татарски, който представлява крилото на Денис Ершов в Петрол, като Татарски е лице на дружеството „Елит Петрол”, където са събрани 200 най-добри бензиностанции на компанията. Татарски и Сорин са приятели от години и именно той е човекът, който е препоръчал бившия петролен бос на румънското дружество за шеф на „Петрол” АД.

Марин Димов

Източник: http://afera.bg/mishena/59408.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог