сряда, 2 април 2014 г.

Изслушват НЕК и ДКЕВР заради ЕРП-тата

Изслушват НЕК и ДКЕВР заради ЕРП-тата


02.04.2014 | 07:58 по статията работи: Симеон Досев

Драгомир Стойнев също ще се яви пред ресорната парламентарна комисия


Представители на Националната електрическа компания (НЕК) и Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) ще бъдат изслушани от ресорната парламентарна комисия във връзка с проблема с ЕРП-тата.

Енергийният регулатор започна процедура по отнемането на лицензите на ЧЕЗ, ЕВН и ЕНЕРГО-ПРО заради неизплатени задължения към НЕК.

По изчисления на НЕК дълговете на трите ЕРП-та надхвърлят 347 милиона лева. Те оспорват задълженията си, заради което случаят беше изпратен на прокуратурата, припомня БНТ.

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев също ще бъде изслушан от парламентарната комисия.

Източник: http://econ.bg/Новини/Изслушват-НЕК-и-ДКЕВР-заради-ЕРП-тата_l.a_i.536050_at.1.html


КОМЕНТАР: Трите ЧУМИ и кръвопийци върлуващи в страната ни са натрупали посоченото задължение от 347 милиона лева само към НЕК! За системното повреждане на битовите ни държавно и заводско сертифицирани лични наши електромери дължат по още 8 милиона уреда по 60 лева на уред средно = 480 милиона. За незаконно прекъсване на електроподаването на клиенти дължат по 90 лева на денонощие според техните ОУ. Отделно ако абонатите ги осъдят за морални и за материални вреди. За една година 90 по 365 = 32850 лв обезщетения само по ОУ! Тези пари кога ще ги изплатят и коя държавна институция ще застане зад народа си и да ги поиска?!? Досега няма никакви индикации от зависимия ДКЕВР, МИЕТ, Прокуратура, МВР, Мин. съвет, Президентство, с което за пореден път се доказва чии интереси те пазят!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог