понеделник, 24 ноември 2014 г.

Няколко статии за олигарсите на енергийната мафия Ивайло Прокопиев, ПлЕВНелиев, Кадиев. Пеевски.

Няколко статии за олигархът на енергийната мафия Ивайло Прокопиев, ПлЕВНелиев, Кадиев. Пеевски.

Плевнелиев и Прокопиев с метеж срещу Цацаров, а после и против Борисов

Публикувано на 24.11.2014 @ 12:23
Автор: Недялко Недялков

/Поглед.инфо/ Оръдията: рекетьорите от "Протестна мрежа" плюс Нова и Би Ти Ви!
 Скандално е, че двете телевизии рекламират погрома срещу прокуратурата

Би Ти Ви и Нова трябва да признаят: съорганизатори ли са на протеста срещу главния прокурор довечера.

Сутрешните им блокове днес се надпреварваха да рекламират "събитието" на новата морална полиция "Протестна мрежа".

В еди колко си часа, еди къде си, кой подмени тефтерчето на Златанов, елате, драги зрители и прочие дивотии.

Време е Би Ти Ви и Нова да кажат - конкурентни медии ли са или присъдружни организации с обща собственост и обща редакционна политика.

Време е и собствениците на тези телевизии да се определят - те ли управляват, или пък са оставили властта в ръцете на обладана от болшевишка бесовщина шпицкоманда. И на каква цена изобщо се случва всичко това?

Чия собственост е изобщо Би Ти Ви в момента? Знае ли някой със сигурност? Формално - на "Тайм Уорнър". Те обаче разпродават медиите си в Източна Европа, а Би Ти Ви е на тезгяха от поне половин година. Има и обявена цена - между 150 и 200 милиона долара.

Така че спокойно можем да допуснем, че в меродавната някога електронна медия цари пълен хаос, безвластие - Девети септември още не е дошъл, но пък партизаните са слезли от гората...

Десетина, иначе симпатични, момчета и момичета, които помежду си са в роднински, шуробаджанашки, приятелски и сексуални отношения, въртят на малкото си пръстче публицистичния патос и на Би Ти Ви, и на Нова. Собствениците или са абдикирали, или се спотайват, или откровено се страхуват от тях и са ги оставили да си правят, каквото поискат.

ПИК вече е писал за този синдром, нарекохме го "терор на нюзрума". Вместо да са в конкуренция, да воюват за зрителския интерес и рейтинг, двете телевизии в момента невъзмутимо си "подават топката", разработват едни и същи теми, канят едни и същи събеседници, допълват се, цитират се, ласкаят се взаимно.

А в същото време "Биг брадър" и "Сървайвър" са се хванали за гушите и се замерват с цифри кой е по-гледан. Същото е и при "Гласът на България" и "Х Фактор". Е, възможно и логично ли е да бъдат "съперници" вечер, а сутрин да са "колеги"?

И ако това е все пак ведомствен въпрос, на който собствениците рано или късно трябва да отговорят, аферата с насъскването на народа срещу главния прокурор намирисва на политическа поръчка.

Маргиналният казус за "десетката" и "Д. П." от тефтера на Златанов, дълбоко непонятен за широката аудитория, инатливо се натрапва от сутрешните блокове като доминантен в дневния ред на обществото.

Никой не бива да се залъгва - това не се прави току-така, защото на някой редактор или пък на Ани Цолова и Хекимян им хрумнало. Де кураж у храбрата Цолова, която дълги години се ползваше с протекциите на Делян Пеевски в Би Ти Ви, да се опълчи срещу главния прокурор, ако няма санкция свише?

Заговорът срещу Сотир Цацаров е организирано съзаклятие на политико-олигархичен кръг, представляван от Прокопиев, подривно-рекетьорската организация с неясно финансиране "Протестна мрежа", кръгове в Реформаторския блок и президентството. Острието на комплота е членът на "Протестна мрежа" и министър на правосъдието Христо Иванов.

Целта на заговора е не просто персонална - да подмени конкретния човек. Целта е институционална - прокуратурата трябва да изгуби независимостта си и да стане придатък на останалите власти.

Има и друг хоризонт - следващият за отстрел след Цацаров е Бойко Борисов. Той трябва да бъде смазан и дискредитиран според опорните точки на съзаклятниците, които ще го позиционират като "придатък" и "пипало" на прословутия модел "Кой". Публичен провал на Борисов във властта ще донесе дивиденти за неговия основен политически опонент - президента Росен Плевнелиев. Ще му гарантира и още един мандат. Провал на Борисов е равнозначен и на провал за ГЕРБ, съответно и до акумулиране на гласове и влияние в посока на Реформаторския блок.

Тук е заровено кучето, това е квинтесенцията на цялата операция, това се крие зад патоса на телевизионните рупори от Нова и Би Ти Ви.

Вчера бе Пеевски, днес е Цацаров, утре е Борисов. Съмнява ли се някой?

Източник: ПИК, http://bulgarski.pogled.info/news/60147/Plevneliev-i-Prokopiev-s-metezh-sreshtu-TSatsarov-a-posle-i-protiv-Borisov

Той нямал връзка с Кадиев. Би помолил "Лафка" да не рекламира в изданията му!

Публикувано на 20.11.2014 @ 08:44

/Поглед.инфо/ "Не съм си видял още името в тефтера Златанов, но от него се вяижда, че в-к "Дневник" е сред враговете". Това каза пред Би Ти Ви Иво Прокопиев.

"Това, че КТБ я няма, не значи, че моделът "Кой" е разграден.Не можем да виним прокуратурата, че е започнала работа дори по-късно", каза гостът в студиото.

"Нямам връзка с Кадиев, последните 10 години не сме се виждали с него. Мавродиев да извади документи, ако твърди нещо, защото иначе ще се видим в съда", заплаши Прокопиев.

"Връзката между Прокопиев и Кадиев е капиталът, средствата, плащанията.Какви финансови отношения имат, за какво си плащат един към друг? Пътищата им не са паралелни. Сближава ги капиталът", категоричен бе в "Лице в лице" шефът на Комисията по финансов надзор Стоян Мавродиев. Те преследват олигархични, нечистоплътни интереси, захапа ги още той.

"Получавам понякога по шест или 10 санкции, но дали съм нарушител на закона, това трябва да определи съда", твърди той.

"Над България ще се скупчат доста дела, че не си изпълнява задълженията", прогнозира Иво Прокопиев.

"Реклама на "Лафка" има и в Би Ти Ви, Рекламодателите не могат да влияят на редакционната политика на вестника", каза по отношение на рекламата в в "Капитал" собственикът на изданието. Бих помолил "Лафка" да не рекламира в изданието ни", допълни гостът.

Източник: ПИК, http://bulgarski.pogled.info/news/60027/Toi-nyamal-vrazka-s-Kadiev-Bi-pomolil-Lafka-da-ne-reklamira-v-izdaniyata-mu

Обаче Истината лъсна! Прокопиев започна да рекламира "Лафка"

Публикувано на 17.11.2014 @ 12:29


/Поглед.инфо/ Изданията на Иво Прокопиев започнаха да рекламират "Лафка".

От скоро на страниците на "Капитал" грее цветна реклама на фирмата за продажба на вестници.

Интересното събитие предизвика оживени коментари в социалните мрежи.

Източник: ПИК, http://bulgarski.pogled.info/news/59956/Istinata-lasna-Prokopiev-zapochna-da-reklamira-Lafka

Защо толкова често им публикуваме снимките на тези престъпници? Ами защото се надяваме евентуалните снайперисти български родолюбци да им запомнят добре физиономиите на тези и уверено да дърпат спусък. И дебелата мутра на Кадията:
http://www.novini.bg/news/251190-кадиев-герб-сключиха-сделка-по-законите-на-мафията.html

http://tedywitman.blog.bg/politika/2014/11/21/.1315774
НЕЧУВАНА НАГЛОСТ - ДЕПУТАТЪТ ОТ БСП БОГАТЕЕ, ДОКАТО Е НА ВЛАСТ!
Георги Кадиев лапна 5,5 милиона от обществени поръчки СЕМЕЙСТВОТО КУПУВА ТОК ОТ ДЪРЖАВАТА И ГО ПРЕПРОДАВА ПАК НА ДЪРЖАВАТА

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог