вторник, 16 юни 2015 г.

Над 1 млн. лв. глоби за ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-про

Над 1 млн. лв. глоби за ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-про

2 юни 2015, вторник | публикувано от Полина Найденова

Комисията за защита на конкуренцията санкционира трите ЕРП-та „ЧЕЗ разпределение България“ АД, „ЕВН България електроразпределение“ ЕАД и „Енерго-про мрежи“ АД за злоупотреба с господстващо положение, съобщиха от пресцентъра на комисията.

С три отделни решения КЗК установи, че всяко от трите ЕРП-та е извършило нарушение на Закона за защита на конкуренцията, като са определяли и налагали необосновано високи цени за ползване на стълбовната електроразпределителна мрежа ниско напрежение, с което се предотвратява, ограничава и нарушава конкуренцията на дефинирания засегнат пазар и се засягат интересите на потребителите.

С трите решения Комисията наложи имуществени санкции в размер на 558 446 лв. на ЧЕЗ, 441 380 лв. на ЕВН и 167 256 лв. на Енерго-про.

Решенията могат да бъдат обжалвани пред Върховния административен съд.

Припомняме, че единствено партия АТАКА настоява за изгонване на трите ЕРП-та от страната и национализиране на сектора. В няколко поредни парламента от партията на Сидеров предлагат да се развалят договорите с тях, но мнозинството категорично отхвърля.

Източник: http://www.vestnikataka.bg/2015/06/над-1-млн-лв-глоби-за-чез-евн-и-енерго-про/

Vassilv Vassilev казва:
02.06.2015 в 11:41
Тези глоби също ще бъдат за наша с-ка във фактурите.Долу монопола!

Воин Боец казва:
03.06.2015 в 2:45
ДОКОГА С ТИЯ МИЖАВИ ГЛОБИ БЕ???МОЖЕ ЛИ ПРИ ТОЛКОВА КОНСТАТИРАНИ НАРУШЕНИЯ ВСЕ С НЯКАКВИ ФОРМАЛНИ ГЛОБИ???А БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ КОЙ ЩЕ ГИ ОБЕЗЩИТИ ЗА ТОВА ЧЕ СА НЕПРЕКЪСНАТО ЖЕРТВИ НА ИЗМАМИТЕ НА ЕРПЕ-тата???

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог