петък, 19 юни 2015 г.

Сугарев получил грант от 280 000 лв. от фондация „Америка за България“. Фондация “Институт за пазарна икономика” дето иска вдигане на тока, получава 668 200 лв.

 Сугарев получил грант от 280 000 лв. от фондация „Америка за България“. Фондация “Институт за пазарна икономика” (http://fotovoltaikbg.blogspot.com/2015/06/blog-post_25.html) дето иска вдигане на тока, получава 668 200 лв.

Тези ли ще защитават демокрацията и пазарите? Не, приятели! За свободата трябва да се борим сами! Защото наистина сме сами!

Публикувано на 18.06.2015 @ 18:26

/Поглед.инфо/ Фондация “Америка за България” обяви шест гранта за 2015 г., с които се подпомага дейността на неправителствени организации в областта на „гражданското общество и демократичните институции”. Това става ясно от сайта на фондацията. Финансовото измерение на подкрепата е малко над 1,5 млн. лв., пише сайтът forumnews.bg.

Гражданско сдружение „Либертариум” получава 287 000 лв. за периода май 2015 – май 2018 г. по проект “История на корупцията в България: годините на преход към демокрация”. Председател на сдружение “Либетариум” е публицистът и общественик Едвин Сугарев. Неотдавна Сугарев издаде книга за фалита на четвъртата по големина българска банка.

Фондация “Институт за пазарна икономика” получава 668 200 лв. за периода април 2015 – април 2018 г. по проект “Регионални профили: показатели за развитие, годишно проучване и анализ на регионалното развитие в България”. “Профилите” прилагат обективни и достоверни данни в изготвянето на обстоен годишен аналитичен доклад, в който оценяват представянето на 28-те български региона един спрямо друг и в сравнение с общите държавни стойности на базата на широк спектър от показатели, събрани в няколко категории (Икономика, Инфраструктура, Образование и други), става ясно от информация за проекта.

Изпълнителен директор на Института за пазарна икономика е Светла Костадинова, а председател на Управителния съвет е Красен Станчев. В ръководството на ИПИ влизат още Левон Хампарцумян, Мартин Заимов, Кенет Лефковиц и др.

Фондация “Отец Паисий 36” получава 124 830 лв. за период от година и половина по проект за “Подкрепа на независима регионална журналистика”. В конкретния случай подкрепата се отнася за новинарския сайт “Под тепето” – Пловдив. В ръководството на фондацията са пловдивски журналисти.

Сдружение “Международни състезания по право” получава 20 830 долара за подкрепа на български студенти по право в участието им в тазгодишното издание на международното състезание по право “Филип Джесъп”. Изпълнението на проекта е в рамките на шест месеца. Председател на сдружението е Димитър Делчев, депутат от Реформаторския блок.

Фондация “Работилница за граждански инициативи” получава 300 000 лв. за срок от две години. “Проектът включва механизъм за съфинансиране, който ще помогне на 10 обществени фондации да подкрепят множество малки местни проекти, чиято обща стойност ще надвиши двойно сумата на отпуснатия грант”, става ясно от информацията за отпуснатите средства.

Изпълнителен директор на ФРГИ е Илияна Николова. ФРГИ и Институт “Отворено общество” отговарят за разпределението на средствата за подкрепа на неправителствения сектор, които се отпускат по Норвежкия финансов механизъм.

Фондация “Български център за нестопанско право” получава 116 200 лв. за периода септември 2014 – септември 2015 г. за обучение на представители на неправителствени организации в сектора на образованието и културата за обогатяване уменията им да набират средства. Директор на фондацията е Любен Панов.

Източник: Гласове, http://bulgarski.pogled.info/news/65406/Sugarev-poluchil-grant-ot-280-000-lv-ot-fondatsiya-Amerika-za-Balgariya

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог