сряда, 24 юни 2015 г.

СИДЕРОВ: МЕСЕЦ ОТСРОЧКА НА ПОСКЪПВАНЕТО НА ТОКА НЕ Е РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА

СИДЕРОВ: МЕСЕЦ ОТСРОЧКА НА ПОСКЪПВАНЕТО НА ТОКА НЕ Е РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА

23 юни 2015, вторник | публикувано от Полина Найденова

Месец отсрочка на поскъпването на тока не е решение на проблема. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров след извънредното заседание на комисията в Народното събрание за контрол върху КЕВР.

Въпреки, че не е член на комисията, лидерът на АТАКА Волен Сидеров присъства на заседанието, тъй като темата за цената на тока е изключително важна за обществеността .

„Какво точно ще стане за 1 месец, което да реши трайно нещата в тази сфера, защото те са много сериозни. Нашето предложение е да има мораториум на цената на тока поне за 6 месеца, през които да се направи преглед на националната стратегия по енергетика, да се види как се формира цената на тока, да се предоговорят договорите с американските „Марици“ и ВЕИ-тата. Защото това е основната причина българският ток да е скъп за потребителите“, коментира пред журналисти Волен Сидеров.

Според него едномесечен мораториум е палиативно решение и не дава решение на проблема. „Ще дойде 31 юли и въпросът ще стои по същия начин. От АТАКА искаме да се реши трайно и принципно въпросът за цената на тока, т.е. да се регулира, да се намали. Да се премахнат тези договори, по които сега държавата, чрез НЕК, е задължена да изкупува прескъпата цена на ток от американските „Марици“ и ВЕИ-тата“, заяви Сидеров.

Той припомни, че миналата седмицата мнозинството в НС отхвърли предложението на АТАКА за мораториум на цената на тока. „А през 2013 г. по наше предложение се наложи 20% такса върху печалбата на ВЕИ-тата, но за съжаление Конституционният съд го отмени. Тогава бяхме успели да осигурим около 200 млн. лв. в касата на НЕК. Сега се търсят към 280 млн. лв. Ако беше останало нашето предложение, а не върнато от КС под натиска на президента и основните политически сили като ГЕРБ, сега щеше да е излишен този спор“, коментира още националистът.

Той е категоричен, че трябва да се върне 20%-та такса върху печалбата на ВЕИ-тата.

След заседанието на комисията народният представител от АТАКА Магдалена Ташева заяви, че националистите искат да започне разследване за съзнателното фалиране на Българския енергиен холдинг и държавната „Марица-2“.

Източник: http://www.vestnikataka.bg/2015/06/сидеров-месец-отсрочка-на-поскъпване/

Акцентите са в последните три предавания "На жълтите павета" по темата:
22.06.2015г.
http://www.ataka.tv/видео/на-жълтите-павета-г-c10778.html
http://www.ataka.tv/clips/8db267bb6840c584db3fd080a955a239397d851d.mp4

23.06.2015г.
http://www.ataka.tv/видео/на-жълтите-павета-г-c10787.html
http://www.ataka.tv/clips/fd3e275f75978db1e7b21739e6ce3804db057cc9.mp4

24.06.2015г.
http://www.ataka.tv/видео/на-жълтите-павета-г-c10804.html
http://www.ataka.tv/clips/5d30737e438f781d0bb39ec23ac14b03ba6df12f.mp4



WAKE & Help AM казва:
23.06.2015 в 16:24
СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ ИЛИ ПРОСТО ФАШИЗЪМ. БИОРОБОТ (роб – стока – предмет) ИЛИ ЧОВЕК. КОЙ СИ ТИ, КЪДЕ СИ ТИ, ЗНАЕШ ЛИ ТИ РЕАЛНО ТОВА.

Започнатият строеж на АЕЦ в Белене през 1987 г., поради "евроинтеграция" на България, е спрян през 1990 г. В същото време ТЕЦ-Марица Изток са подарени на американските "AES Corporation" и "Entergy Corporation". Новите собственици от благодарност за подаръка, ИЗТЕГЛЯТ кредит за рехабилитация на ТЕЦ-Марица Изток-1 и ТЕЦ-Марица Изток-3, а ГАРАНТ за ПОГАСЯВАНЕ на кредита, СТАВА всеки български гражданин с БЪДЕЩИТЕ си сметки за електроснабдяване. Сумата вложена от американците за рехабилитация е три ПЪТИ по-висока, от сумата вложена за рехабилитация на ТЕЦ-Марица Изток-2, която е технологично идентична с централите 1 и 3, но остава държавна собственост. ТЕЦ-Марица Изток-3, собственост на merican, след тройно по-скъпата рехабилитация има по-малка ефективност, от държавната ТЕЦ-Марица Изток-2: Държавната ТЕЦ има среден разход на пара за производство на единица електроенергия 2,9 тона/MWh. Частната американска ТЕЦ – 3,1 тона/MWh. За ПООЩРЯВАНЕ на чуждестранните "инвеститори", ШЕПА български представителни политици – мутри договарят от ИМЕТО на ВСЕКИ български гражданин и да КУПУВАТ за десетилетия НАПРЕД, тройно по-висока а НЕ пазарна цена, за електроенергия от ГОСПОДАРИТЕ. Така ВСЕКИ български гражданин бе ПРЕВЪРНАТ в роб, в грозновато, ОТБЛЪСКВАЩО явление.


Воин Боец казва:
23.06.2015 в 21:59
ЕДИНСТВЕНО СИДЕРОВ И ПП.АТАКА КАЗВАТ ИСТИНАТА В БЪЛГАРИЯ НО НА ДРУГИТЕ "ПОЛИТИЦИ" НЕ ИМ Е УДОБНО ДА Я СЛУШАТ ТАЗИ ИСТИНА И ЗА ТОВА БЪЛГАРИЯ Е В ТОВА ТРАГИЧНО ПОЛОЖЕНИЕ.


Апостол Тотев Матев казва:
24.06.2015 в 4:23
Стана така че сменихме социализма с … американски колониализъм!? Излъгаха ни като малки деца, другарите от високата номенклатура на БКП, за да могат днес да станат …капиталисти!? И станаха, но на цената на колонизирането ни от САЩ!?
Хората са така устроени, че много трудно признават собствените се грешки, но в случая става въпрос за трагична за нацията ни грешка! Само признавайки тази тежка грешка, можем да стъпим на здраво място, от което да се изтръгнем от колониалният капан!
НЕ на Бойко, НЕ на турско червеното българофобско управленско статукво!
Да на българския национализъм и неговият автентичен изразител Волен Сидеров!!! Да на Русия и нейното противостоене на общият ни окупатор – САЩ!!!


WAKE & Help AM казва:
23.06.2015 в 16:22
СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ ИЛИ ПРОСТО ФАШИЗЪМ. БИОРОБОТ (роб – стока – предмет) ИЛИ ЧОВЕК. КОЙ СИ ТИ, КЪДЕ СИ ТИ, ЗНАЕШ ЛИ ТИ РЕАЛНО ТОВА.

САЩ виждат възраждането на силата на колонията Русия, която се планираше да бъде завършена към 2020 година, и нападнаха Русия преждевременно, през Украйна, през 2013-2014. Нападнаха ги, защото и те са в безизходица: поражението на СССР и соц.страните им дадоха 20-25 години отсрочка на падането на долара и глобалното им превъзходство. Ако успеят сега да сразят Украйна и Русия, това ще ВЪЗПРЕ временно въстанието на останалите колонии, най-вече страните от БРИКС, и ще им даде още 5-10 години отсрочка. За САЩ това е битка на живот и смърт. В най-буквалния смисъл на думата. Защото те НЕ могат да СПРАТ своето свръхпотребление, понеже, ако се опитат, ще ПОЛУЧАТ стотици горящи майдани в десетки американски мегаполиси. САЩ имат над 17 трилиона дълг. Това е повече от целия БВП на планетата Земя, и повече от всички пари в света. Една глобална война би могла да го „ОТПИШЕ“, ако не напълно, то поне в по-голямата му част. Така биха ПОЛУЧИЛИ отсрочка. Русия и Владимир Путин се намират в аналогично положение: битката е не за пари, власт, влияние, и за ресурси. Битката е на живот и смърт, за физическо оцеляване, отново в най-прекия и буквален смисъл на тази дума. Ако Владимир Путин не оцелее, и не победи в борбата за излизане от фалшиво-доларовото менгеме, ще го убият физически, в близките 2-3 години. Ако загуби битката, и никой пълноценно, като него не го наследи, планът за „Русский мир“ и за т.н. славянство (без Полша) е за свеждане до 20% от сегашното население. Това не е нито шега, нито конспирация: Маргарет Татчър и Мадлин Олбрайт спориха само за едно: да оставят 10-15%, или 20-25% от сегашното население на Русия (СССР). И двете са заявявали официално тези свои цифрови планове. Ясно е, че 80-90% от хората в славянство (без Полша) са като „добрия индианец“, който може да е добър само, ако е мъртъв, ако го няма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог