вторник, 16 юни 2015 г.

"Бизнесът" (Мафията) иска оставки при увеличение цената на тока. Допълнена

"Бизнесът" (Мафията) иска оставки при увеличение цената на тока.

16.06.2015 г.



http://www.ataka.tv/видео/бизнесът-иска-оставки-при-увеличение-цената-на-тока-г-c10694.html
http://www.ataka.tv/clips/6699c80e9003c53a299c0179988dabd6e970a7a7.mp4

Работодателите с отворено писмо до Борисов за цените на тока

18:39 | 15 юни 2015 / Редактор Мануел Насименто

Три национално представителни организации на бизнеса, АИКБ, БСК и КРИБ, настояват за спешна среща с премиера Бойко Борисов във връзка с енергийните цени.

Те ще поискат оставката на енергийния министър Теменужка Петкова и председателя на КЕВР, ако не бъдат предприети мерки за въвеждането на европейски практики при ценообразуването на електроенергията, съобщиха от пресцентъра на БСК, цитиран от БТА.

Работодателските организации са изпратили отворено писмо, адресирано до премиера, с копие до председателя на парламента, до председателите на парламентарните комисии по бюджет и финанси, по икономическа политика и туризъм, по енергетика, по труда и социалната политика, до президентите на КНСБ и КТ "Подкрепа".

"В продължение на нашите протести срещу планираното поскъпване на електроенергията от 1 юли 2015 г. - между 13 и 20 на сто за преобладаващата част от активните предприятия в България и между 4 и 13 на сто за най-големите енергоинтензивни производства - отново категорично настояваме в България да се приложат европейските политики и най-добри практики в сектора "Енергетика", се посочва в писмото.

От организациите заявяват, че ако и този път не бъдат отчетени исканията им, ще поискат оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, поради демонстрирания отказ от провеждането на реформи в сектор "Енергетика", както и на председателя на КЕВР Иван Иванов, поради решението всички натрупани дисбаланси да бъдат платени от местния бизнес.

Работодателските организации заявяват, че ще сезират и прокуратурата за извършване на проверки как са били подписани дългосрочните договори за изкупуване на електроенергия, правомерни ли са получените преференции за ВЕИ и високоефективно ли е производството на когенерациите.

"Поставеният проблем е изключително важен за индустрията и българската икономика и поради това настояваме за спешна среща с Вас, в качеството Ви на министър-председател и председател на партията - мандатоносител - ПП ГЕРБ", се посочва в писмото.

"Въпреки Вашето разпореждане от преди два месеца, все още няма индикации, че износът на електроенергия ще сподели с всички български битови и стопански потребители разходите за преференциални електропроизводства - централите "Марица Изток" 1 и 3 , ВЕИ и когенерациите. Тези субсидии и днес се заплащат само от българския бизнес и населението", отбелязват организациите.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/pismo-rabotodateli-izbori2013-19282094

Предстявям си как плЕВНелиев от КРИБ, как ще тръгне да иска оставки на ГРОБОРАСТИТЕ от КРИБ !?! Сигурно ще ги поиска от онзи хотел пак във Виена, където се срещаше със Шишковац?
Та нали пак техния ИПИ иска поскъпване на тока? Иска, ама да го плащат и духат бедните, а не олигарсите, нали?
http://fotovoltaikbg.blogspot.com/2015/06/blog-post_25.html


гошо ( нерегистриран )
15.06.2015 23:30
Какво "писмо" бе?Та нали вие финансирахте преврата в полза на хунтата на ГРОБ и соросоидите,а сега се оплаквате!Абсурдно е!

той ( нерегистриран )
15.06.2015 23:19
-работодателите , частници , се оплакват от електропроизводители и разпределители , също частници , в някой случаи едни и същи лица , на премиера !? че те за пазарна икономика не са ли чували ?!
като взимаш , все ти е малко
като даваш все е много
що тъй бе работодатели ?

Брюксел ( нерегистриран )
16.06.2015 10:25
Искате гущера да си отхапе опшката!
Нали при първото провителство на ГЕРБ се подписаха загробващите договори с няколкото енергийни олигарха за ВЕИ-тата. Защо си отиде Трайчо Трайков?
ШАХ и МАТ!
Сега да го видим момчето от Банкя за кого ще е - за олигарсите или за наро

Гого ( нерегистриран )
16.06.2015 10:14
Работодателите са прави за едно:
- не може всяка година да се сменят правилата. Така няма как да се прави бизнес. Не може да правиш калкулации при 10 ст на киловат и да оферираш в Европа и след година да кажеш - сори, ама ми догнаха тока и сега е 11 стотинки, след година 12, след три 13.
И тогава ще те резнат, щото конкуренцията от Азербайджан не плаща ток и продава на 9 ст, а на европата им е писнало от твоите цигански номера!

отговор ( нерегистриран )
16.06.2015 10:11
А може ли да се изясни на хората кои са в тези АИКБ,БСК и КРИБ!При по-задълбочено разглеждане ще се окаже,че в тези "закрилници" на българския бизнес са старите червени номенклатури и техните отрочета,които навремето изнесоха "черните" куфарчета и приватизираха страната ни.Вместо в затвора, сега размахват пръст и заплашват. Като са толкова про-европейски настроени, защо не направиха заплатите на работещите в тях европейски?!?Напротив-овладяха и синдикатите и хората не смеят гък да кажат...

DAAA ( нерегистриран )
16.06.2015 09:20
Какъв бизнес какви пет лева Работодатели =Робовладелци от 25 години не вдигат заплатите и сега трябва да споделят кражбите в Енергетиката за което и те имат вина подчертавам имат вина ,плащали са досега жълти стотинки и сега протести я марш от тук. Писмо до Г-н Борисов искам заплата 7500лв. точка да ми се осигури ,оп забравих и да се пенсионирам като полицаи.

Ъхъ! ( нерегистриран )
16.06.2015 09:10
Същите тези работодатели,които искат европейски практики при ценообразуването,зашо не са въвели европейски практики при пбразуванетио на заплатите на работниците???? Защо не плащат като в Европа ?? А искат да се гушат с пеяалби на наш гръб!!!
  
1 ( нерегистриран )
16.06.2015 09:07
това не са работодатели а олигарси, крадци и мошенници до един


гого ( нерегистриран )
16.06.2015 08:19
Питайте Бойко Борисов и Меглена Кунева защо затвориха четирите блока на АЕЦ-Козлодуй които произвеждаха най евтиният ток
  
stre ( регистриран )
16.06.2015 08:36
Отговор:
- за да може американските ни "приятели" да ни продават произведения от ТЕЦ 1 и 3 ток на десеторно по-високи цени
  
Иван ( нерегистриран )
16.06.2015 09:51
Попитайте за това г-н Милко Ковачев,
по негово време се сключиха тези договори и с каква комисионна само той се знае!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог