петък, 28 февруари 2014 г.

"Уестингхаус" разчитал на БГ доставчици за 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй”

"Уестингхаус" разчита на БГ доставчици за 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй”


27.02.2014 13:40; 24 часа онлайн

Повече от 170 представители от над 100 компании и организации от цялата страна бяха днес в София на среща с представители на български компании, във връзка с подготовката на потенциалното изграждане на реактора AP1000 на "Уестингхаус" в АЕЦ "Козлодуй". Това съобщиха от американската компания.

Целта бе местните фирми да се запознаят с очаквания начин на работа с "Уестингхаус", както и да представи потенциалните възможности и предизвикателства пред компаниите при доставката  на продукти и услуги за изграждане на водоводен реактор под налягане AP1000.

Събитието откриха Еленко Божков от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) и посланикът на САЩ в България Н. Пр. Марси Райс.

Направени бяха редица изказвания от страна на високопоставени представители на българския
бизнес и браншовите организации.
Посланикът на Япония в България Н. Пр. Такаши Коизуми също беше сред присъстващите.

Westinghouse представи своите виждания за възможностите при изграждането на нови ядрени мощности, както и стратегията си за веригата на доставките в България, включително процеса на определяне на доставчиците.

„Изграждането на реактор AP1000 представлява уникална по рода си възможност за България да инвестира в най-модерните технологии и да приложи най-високите и конкурентни стандарти в индустрията. Тъй като водоводният реактор под налягане AP1000 е най-модерната ядрена технология в света, забележителна инженерна, строителна и производствена експертиза ще бъде трансферирана към българските компании, осигурявайки им уникалната възможност за участие в бъдещи ядрени проекти в цял свят", каза по време на срещата президентът на "Уестингхаус" за Европа, Близкия Изток и Африка, Ив Браше.

Срещата днес беше организирана в партньорство с Toshiba Corporation, Българска търговско-промишлена палата (БТПП), Българска стопанска камара (БСК) и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Източници: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3440205http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3440282http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3443036

Коментар: Аха, организирано било от КРИБ, БСК - Божидар Данев, най-смръдливата агентура от Държавна Сигурност и Прокопиевата шайка Герб. С участие на ДКЕВРекетиране

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог