понеделник, 10 февруари 2014 г.

Ветерани от февруарските събития отново на протест

Ветерани от февруарските събития отново на протест


16:07 | 9 февруари 2014 | Общество / Редактор Георги Брандийски / обновено преди 2 минути

Равносметката за изминалата една година показва, че исканията на обществото не са били чути, каза Янко Петров
Сн.: БГНЕС

Участници в миналогодишните февруарски протести се събраха днес пред сградата на общината, за да отбележат 1 г. от старта на социалното недоволство в страната.
Янко Петров - представител на гражданите, заяви пред медиите, че равносметката за изминалата една година показва, че исканията на обществото не са били чути. Той каза, че основна цел на протестите е била промяната на цялата избирателна система и идването на власт на нови лица, но това не е се е случило.

Петров добави, че за изминалите 24 години преход са били на власт различни политически сили, но всяка една от тях е участвала, по думите му, в едни и същи схеми.

Според Янко Петров гражданите трябва да имат право да инициират провеждане на референдуми по въпроси, важни за обществото, а не да им се спускат от "горе" готови въпроси. Участниците в днешния протест, подобно на протестите от преди година, гориха сметки за топлинна енергия. Двама от протестиращите хвърлиха домати по сградата общината, а охраняващите ги полицаи им съставиха акт.

Протестиращите отидоха и пред парламента, след което се отправиха към градинката срещу Военния клуб, където, по думите им, живее Цветан Василев. Дончо Дудев заяви, че Василев е "основна причина за протестите", и скандира "Мафия". Участниците в протеста бяха издигнали голям плакат с портрети на лидерите на всички политически, с надпис "Корпоративна търгашка банка".

 Източник: http://dnes.dir.bg/news/protesti-fevruari-janko-petrov-16101574

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог