понеделник, 24 февруари 2014 г.

Без лихви върху прогнозни сметки и за вода

Без лихви върху прогнозни сметки и за вода


08:52 | 21 февруари 2014 | | / Редактор Лилия Чалева /

Общинските съветници приеха отпадане на лихвите върху прогнозните сметки за вода, начислявани от "Софийска вода". ДКВЕР трябва да одобри промяната.
Предвижда се 30-дневният срок за плащане на задълженията към "Софийска вода" да започне да тече от датата на публикуване на интернет страницата на дружеството, а не от момента на отчитане, както е сега, посочи Николай Стойнев, един от авторите на предложението.

То е част от гласуваните вчера от СОС общи условия за предоставяне на водоснабдителни и канализационни услуги на потребителите от "Софийска вода".

Според Стойнев начисляването на наказателни лихви представлява глоба, ако например услугата на съответното дружество не е ползвана през определен месец.

Позицията ни, както и за "Топлофикация София", е принципна и показваме последователна политика, посочи Стойнев. По думите му е справедливо да се плащат сметки на базата на реалното количество ползвана вода.

В момента изчисляването на сметките става веднъжна три месеца. През останалото време сметките се пресмятат на базата на прогнозно количество изразходвана вода, което не е справедливо, коментира вносителят на доклада. Той изрази надежда ДКЕВР да одобри промяната.

Източник: http://sofia.dir.bg/news.php?id=16176868

Коментар: Случвало ли Ви си е да получите фрактурки от тези престъпници по прогнозни сметки, които примерно сте забавили да заплатите, но сте ги заплатили. И след месец получавате фактура с текущо потребление = 0 лв., Старо салдо = 0лв. Лихва = 5 стотинки примерно? На мен много често! А пък в гаража понеже нямам басейн и не съм изразходвал надплатените от мен години назад 15 кубика, защо няма лихва, че съм ги кредитирал, нито ми връщат парите?

И когато тези престъпници, доведени от чифута Софиянски и преподписани от наркотрафикантът Борисов и Фандъкова, закупуват водата на цена от 0.2 ст. на кубик, а ни я продават за 2 лв на кубик, с 1000 пъти, тоест 100 000 % печалба, не е ли такъв бизнес силно корупционен? По международни разбирания, ако един бизнес дава над 10% печалба има вероятност за курупция или картел. При наркотрафик, търговия с оръжие процентът е доста по-нисък! Дори и при фармацевтичната индустрия, която е най-огромната мафия в света, процентът е пак ПО-НИСЪК!

МАФИЯ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог