четвъртък, 20 февруари 2014 г.

Правителството е съучастник на монополите

Каракачанов: Правителството е съучастник на монополите

20 февруари 2014

Година по-късно нищо от исканията на февруарския протест не е изпълнено. Правителството на Пламен Орешарски продължава да не взима адекватни мерки срещу дружествата-монополисти в страната.

Това заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов пред БНР – Стара Загора по повод миналогодишните антимонополни масови акции в страната.

Енергодружества са се превърнали в законен начин за източване на печалбата от българската енергетика, а правителството в техен съучастник. Недоволство има и единственото нещо, което спасява управляващите, е топлата зима, допълни Каракачанов.

От години ВМРО води тежка битка с монополните дружества у нас, които безнаказано грабят от изтънелия джоб на българския потребител.

ВМРО организира десетки протести в годините назад и участва във всички граждански демонстрации, насочени срещу монополните дружества.

Източник: http://www.vmro.bg/каракачанов-правителството-е-съучастник-на-монополите/


Коментар: Това го знае всеки, защото именно правителствата от Костовото насам, всичките до едно, създаваха монополи!! Пазеха монополите! Лицензираха и оправомощаваха монополите да дерибействат погазвайки всички закони, дори и Върховният закон - Конституцията на Република България! Затова съм убеден и твърдя, че Държавата е най-големият враг на народа! Защото тя ни краде, продава, дои, таксува с данъци повторно и повторно за едни и същи неща! Пример - от джобовете и данъците ни от последните 30 години се построи софийското метро. Втори път ни ограби чрез проведеното от ГЕРБ пре-райониране и пре-зониране, с което там където се появи метрото, данъчните оценки скочиха и таксата смет скочи, за да плащаме за новоизградената инфраструктура отново. И трети път, принуждава платилите два пъти да плащат трети път, купувайки си билетчета и карти за същото това обществено наше метро. Четвърти път, тези билети са с начислено ДДС, Данък Държавна Сигурност. И такива примери за многократно плащане на едно и също, можем да намерим доста. ДДС върху акциз, ДДС върху мито, вземете винетките, вземете мутренските фирми с тяхните "Гражданска отговорност", вземете таксите за прегледи в болниците, потребителската такса при Джи-Пи-то, Погледнете фактурите на ЧЕЗ от преди месеци - в енергийния микс са включени енергията от ВЕИ и ТЕЦове, затова цената на микса не е 4,5 стотинки за киловат, такава, каквато излиза от Козлодуй. После отдолу наново плащаме добавки за "Зелена Енергия" и "Високотехнологично енергийно производство" - това е за ТЕЦовете с когенерация, тоест Топлофикационните ТЕЦове!! Два пъти ни фактурираха за едни и същи неща, като и ДДС върху двете. Сега цената на тока е обединена само в енергийния микс, но това не стана с нейното понижение, а простото затваряне на "разбивката"! И защо плащаме на ТЕЦовете три пъти? Два пъти за ток и още веднъж за отпадната топлина търгувана от топлофикация? Същата тази топлина, която в кондензационните ТЕЦове се изхвърля в атмосферата през водни басейни и охладителни кули? Нима ДКЕВР,  създадено от Костов,  не е израстък на ЧЕЗ?!? Спирам до тук засега.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог