понеделник, 10 февруари 2014 г.

Пълна ревизия за ЕРП-тата

Пълна ревизия за ЕРП-тата


„България без цензура” погна монополите

Николай Бареков и Красимир Каракачанов организираха протест срещу високите сметки на тока.
ЕЛИ КРУМОВА
10.02.2014

Държавата да направи пълна ревизия на трите електроразпределителни дружества у нас и в случай, че бъдат открити нарушения, договорите с тях да бъдат прекратени, а фирмите изгонени от страната. Това поискаха вчера лидерите на „България без цензура” Николай Бареков и на ВМРО Красимир Каракачанов по време на масов протест в Пловдив, с който бе отбелязана годишнината от февруарския бунт срещу монополите. „Не може да гледаме на управлението на държавата и общината като на софра, на която да се наплюскаме, като оставим хората гладни и да не могат да си покрият елементарните битови сметки. Защо темата днес е можем ли да си платим тока или не”, попита Бареков. Той се извини на съгражданите си, че навремето е помогнал на Бойко Борисов да стане това, което е сега.

Бареков даде за пример своите родители, като разказа, че през годините ги е молил да гласуват и за СДС, и за ГЕРБ. „Майка ми е тук, сред вас, срам ме е да я погледна в очите. Миналата година реваха с баща ми. Отидоха и пуснаха бюлетина за БСП, само да не дойде Борисов отново на власт”, призна той. Бареков предупреди, че безчинствата на монополистите ще продължават, докато има корумпирани политици като тези от ГЕРБ. Думите му подкрепи Каракачанов, който припомни, че докато енергодружествата са били държавни, са вкарвали в бюджета по 95 млн. лв. „Откакто са частни, в българския бюджет влизат 0 лв. На всичкото отгоре токът скочи със 120%. Печалбата, която тези фирми източват, е в размер на няколкостотин милиона евро годишно”, заяви Каракачанов. Според него парите отивали в чешките, австрийските и германските пенсионни фондове, докато „нашите възрастни родители мизерстват”. Той призова прокуратурата да започне разследване на монополистите, за да се види кой е бъркал в кацата с меда.

Година след февруарските протести, довели до падането на кабинета „Борисов”, столичани излязоха отново на улицата, за да изразят недоволството си от високите сметки за парно. Те се събраха пред „Московска” 33, където изгориха символично фактурите си за декември.

Източник: http://www.monitor.bg/article?id=417886

ТРИТЕ ЕРП-та ИЗТОЧВАТ ГОДИШНО ПО 3.8 МИЛИАРДА ЛЕВА ОТ ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ СПОРЕД ОДИТНИТЕ ДОКЛАДИ ОТ 2012 И 2013 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог