четвъртък, 6 февруари 2014 г.

Парламентарната Комисия по енергетика реши да не внася в парламента законопроект за преобразуване на ЕРП-тата

Парламентарната Комисия по енергетика реши да не внася в парламента законопроект за преобразуване на ЕРП-тата


5 Февруари 2014 | 16:05 | Агенция "Фокус" - с КОРЕКЦИИ в главни букви


Снимка: Информационна агенция "Фокус"Парламентарната Комисия по енергетика реши да не внася в парламента законопроект за преобразуване на ЕРП-татаСофия. Парламентарната комисия по енергетика реши да не внася в Народното събрание законопроекта за преобразуване ЕРП-тата в дружества с преобладаващо държано участие, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Проектът за решение за преобразуване на електроразпределителните предприятия в дружества с преобладаващо държано участие е внесен от Волен Сидеров и група народни представители на 20 ноември 2013 г. В коментар на решението, лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви: Това не е решение, и съжалявам, че комисията взе такова решение. Така цените на тока ще продължават да скачат".

Делян Добрев, депутат от ГЕРБ, предложи на комисията да се насрочи процедура за решенията на правителството да се източват пари от българската енергетика в бездънна яма. - ЩО ЗА ТЪПО ИЗРЕЧЕНИЕ?

Предложението не бе гласувано, тъй като не бе по темата.

Преди това Комисията по енергетика обсъди предложение за преобразуване на електроразпределителните предприятия в дружества с преобладаващо държано участие. Волен Сидеров и група народни представители предложиха на парламентарната Комисия по енергетика, държавата да заема основен дял от ЕРП-тата в България. „Предлагаме Народното събрание да възложи на правителството да вземе всички мерки, за да може държавата да върне, и да вземе приходите от енергийните дружества. 3,8 МИЛИАРДА, А НЕ 3,5 МИЛИОНА! лева за една година трите ЕРП-тата са изнесли от България. Предлагаме Комисията да предложи на парламента да се започнат преговори, и да се започне отнемане на лиценз на чуждите ЕРП-та. Има достатъчно основания правителството да вземе лицензите им”, каза Сидеров.

В подкрепа на становището си Сидеров даде пример с изгонването на ЧЕЗ от Албания.

Явор Куюмджиев, депутат от Коалиция за България, заяви, че не е съгласен със сумата и тя е некоректна, като посочи също, че не е съгласен да се вземе голям държавен дял в ЕРП-тата с крути мерки. Смятам, че ситуацията е много подходяща, да се опитаме като всички институции в България да си върнем акциите от ЕРП-тат, но по пазарен път, каза Куюмджиев.
Цветелина ПЕНЧЕВА


Коментар от студиото: И трите ЕРП-та и Топлофикация твърдо нарушават Конституцията и редица закони на Република България! Има хиляди законови основания за отнемане Лицензите, осъждане за извършени престъпления и незабавна КОНФИСКАЦИЯ на мрежите на ЕРП-тата. Но Топлофикация е ДЪРЖАВНА и сега - тя облужваща партийни интереси, бидейки част от Столична Община, бидейки Държавна се ръководи от същата Държава в противоречие на законите, в погазване на глава първа от Конституцията! И след като Държавата, тоест Правителствата, депутатите, министрите и партиите така ръководят Топлофикация, как мислите те ръководят и контролират частните монополи? Ясно е - чрез тотална корупция, по същият начин както с Топлофикация! Вижда се кои депутати и партии са твърдо зад интересите на ЕРП-тата и кои опитват да защитават националните интереси, засега безрезултатно, заради прогнилото мнозинство! Искам да попитам, когато ЕРП-тата спират незаконно тока на десетки хиляди домакинства, когато незаконно самоуправствено унищожават милиони заводско и държавно сертифицирани електромери и ги подменят с манипулируеми и несертифицирани такива, какъвто е и случаят с електромер Daisy IVEL-ADX1!!! това не е ли нарушение на Законите и основание законно да бъдат изритани ЕРП-тата от България??? И именно ДЪРЖАВНАТА Комисията за енергийно и водно РЕКЕТИРАНЕ, назначавана от същите тези ДУПЕТАТИ и Министри и партии, действа като отдел на ЧЕЗ, в която основни служители са хора дошли от Булгаргаз, Топлофикация, ЧЕЗ Разпределение, Веолиа, ДАНС и прочие, КАК ИСКАТЕ ДА ИМА ЗАЩИТА НА НАЦИОНАЛНИТЕ И ОБЩЕСТВЕНИТЕ ИНТЕРЕСИ? Когато същата тази ДКЕВР лицензира ФЕЦ-овете на мутрите. Срещу подкупи от по 100 хилади лева за всеки 1 процент одобряваше поскъпването цените на електро-енергията, Когато одобрява противоконституционни Общи Условия без да е опълномощена от името на гражданите на над-държавните монополи, където Конституцията не струва и колкото тоалетната хартия в кенефите им. Когато същата тази ДЪРЖАВНА комисия за енергийно и водно РЕКЕТИРАНЕ, параван на правителствата от Костов насам, е абсолютно незаконна и противоевропейска от 3.3.2011 г. според "Третия енергиен пакет" закони на ЕС, приети през 2009 г. станали абсолютно задължителни да бъдат транспонирани в местните законодателства на страните членки, с краен срок именно 3.3.2011 г!!
Именно по времето на Другаря Дебил Добрев, последните 33% държавно участие в ЕРПтата беше също продадено скрито и тайно! Тези другари, които вчера гласуваха против националния интерес, заслужават два куршума на Национален Стадион Васил Левски! И двата в главата от упор, вторият изстрел да е контролен, за да сме сигурни, че боклукът няма случайно да оживее! Така трябва да се започне по списък с поне 40000 мутри/депутати/олигарси/престъпници, за да има някакъв шанс тази държава да започне да се оправя! Цифрата е по приблизителни данни от служители на МВР!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог