четвъртък, 20 февруари 2014 г.

КЗК: ”Топлофикация” злоупотребява с господстващо положение

КЗК: ”Топлофикация” злоупотребява с господстващо положение


11:18 | 17 февруари 2014 | Общество / Лилия Чалева /

Едно от обвиненията е едностранното определяне на
еднакви цени за всички топлинни счетоводители
Сн.: Bulphoto
Комисията за защита на конкуренцията предяви на “Топлофикация София“ твърдения за извършена злоупотреба с господстващо положение.

Твърдението за извършено нарушение се изразява в злоупотреба с господстващо положение, която може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията на пазара на услугата дялово разпределение на топлинна енергия в сгради – етажна собственост в град София и да засегне интересите на потребителите, съобщиха от КЗК.

Производството е образувано след получен сигнал от Върховна административна прокуратура.

Сигналът е за евентуално извършено нарушение на разпоредбите на ЗЗК от страна на топлопреносното дружество и дружествата за дялово разпределение на топлинна енергия.

Прокуратурата предлага КЗК да проучи поведението на предприятията при формиране на цените на услугата дялово разпределение на топлинна енергия в етажна собственост.

КЗК е проверила "Топлофикация София" ЕАД, "Иста България" ЕООД и "Техем Сървисис" ЕООД и естигнала до извода, че е премахната ценовата конкуренция и е засегнато благосъстоянието на потребителите.

Причината, според КЗК, е едностранното определяне на еднакви цени за всички фирми за дялово разпределение от страна на "Топлофикация София" ЕАД.

Елиминирането на ценовата конкуренция води до по-ниско качество на услугата и лишава потребителите от възможността да изберат онзи доставчик на услугата, който би им предложил по-благоприятна цена, коментират от КЗК.

Според комисията, "Топлофикация София" налага необосновани цени на дружествата за дялово разпределение на топлинна енергия. Така те са поставени в неравностойно положение по отношение на техните разходи и начисляването на различна норма на възвращаемост.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/toplofikatzia-kzk-16150653

ИНФОРМАТОР ( регистриран )
17.02.2014 16:25
Всички досегашни ръководни кадри на ТОПЛОФИКАЦИЯ-огняри и миньори за 30 годишен период!!!!!!!Да видият как се изкарва надница с ТРУД!!!
Министър Председателят(помните ли го?)който ни натресе"дружествата за разпределение на отоплението-В СИБИР по-бански!!Р.Овч-в джакузито на Вальо Топлото,напълнено с трошено стъкло!!!
Колкото до дружествата за разпределение на отоплението-тия да ги приказват на други...
Ако са били "принудени" и в "безизходна ситуация" защо не сигнализирали-те-на Прокуратурата???
Много просто-защото и те лапат......Прехвърлят "кражбата" върху потребителя и мълчат защото и те крадат!!!!!
ТОТАЛНА ПРОМЯНА-СЕГА!!!!!!


Roxan*na ( регистриран )
17.02.2014 15:54
Кога ше бъде погребана куманистическата монополия и олигархия на избрани дембели от върхушката на затлъстелите политически имбецили?
Кога ше ги сложиме върху атомна бомба да видат и те малко сметки от потребителите си?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог