четвъртък, 6 февруари 2014 г.

Отрязаха Волен за одържавяване на ЕРП-тата

Отрязаха Волен за одържавяване на ЕРП-та


сряда, 5 фев 2014 г. 17:29 ч.
Чрез обратно изкупуване
Отрязаха Волен за одържавяване на ЕРП-та
BNews.bg

Енергийната комисия отряза "Атака" и предложението й проекторешение да позволи одържавяването на ЕРП-та. Против гласуваха народните представители от ГЕРБ и ДПС, а социалистите се въздържаха. Според Сидеров може държавата да си изкупи обратно дяловете, а соцдепутатът Явор Куюмджиев теоретично не изключи такава възможност, но само след преговори с ЕРП-та.

Депутатите от енергийната комисия отхвърлиха проекторешението на "Атака" за одържавяване на ЕРП-та и така предложението няма да влиза за разглеждане в пленарната зала.

С начините и мерките как това да стане, според поректа, е натоварено правителството. "За" гласуваха само националистите, от БСП "се въздържаха", а от ГЕРБ и ДПС бяха против.

Има достатъчно основания правителството да вземе лицензите на ЕРП-та, каза Сидеров, дошъл в комисията да защити проекта си, а минути по-късно обясни на медиите, че не става въпрос за национализация, а за обратно изкупуване на дяловете от държавата.

В защита на решението, който няма да види пленарна зала, лидерът на "Атака" обвини трите ЕРП-та, че за една година са изнесли от България 3,8 милиарда лева.

След като предложението му бе отхвърлено, Сидеров обвини управляващи и опозиция, че заедно не желаят "да се реши един от най-острите въпроси в България - колониализма на тези три дружество и монополното им присъствие в България, печалбите, които реализират, високите сметки, които българите плащат и заради които излизат на бунтове".

Соцдепутатът Явор Куюмджиев, който заедно със съпартийците си гласува "въздържал се", отсече, че наистина има проблем с електроразпределителните дружества,

но не може държавата да подхожда към тях по непазарен начин - като се говори за национализация или отнемане на лицензи.

Ако искаме да придобием дружествата, трябва държавата да ги изкупи. Това обаче е единствено теоретична възможност, а не предложение, обясни Куюмджиев.

Според него в момента активите, които сме продали за 1 милиард евро, сега биха ни стрували около 200 млн., за да си ги откупим обратно, тоест няколко пъти по-евтино.

Пак повтарям, не казвам, че ще го правим, не казвам, че БСП ще национализира, разсъждавам теоретично, застрахова се Куюмджиев, според когото може просто с тях да се седне на масата и да се разговаря с ЕРП-та по тази опция.

Иначе бившият зам.-министър на икономиката е категоричен, че не може да се рискува с отнемане на лицензи и национализация, защото може трите ЕРП-та да заведат дело.

Проекторешениетона националистите за АЕЦ "Белене" пък бе отложено заради искане на заседанието на комисията да присъства и министър Драгомир Стойнев.

Източник: http://www.bnews.bg/article-97691

И отново Коментарът от студиото: И трите ЕРП-та и Топлофикация твърдо нарушават Конституцията и редица закони на Република България! Има хиляди законови основания за отнемане Лицензите, осъждане за извършени престъпления и незабавна КОНФИСКАЦИЯ на мрежите на ЕРП-тата. Но Топлофикация е ДЪРЖАВНА и сега - тя облужваща партийни интереси, бидейки част от Столична Община, бидейки Държавна се ръководи от същата Държава в противоречие на законите, в погазване на глава първа от Конституцията! И след като Държавата, тоест Правителствата, депутатите, министрите и партиите така ръководят Топлофикация, как мислите те ръководят и контролират частните монополи? Ясно е - чрез тотална корупция, по същият начин както с Топлофикация! Вижда се кои депутати и партии са твърдо зад интересите на ЕРП-тата и кои опитват да защитават националните интереси, засега безрезултатно, заради прогнилото мнозинство! Искам да попитам, когато ЕРП-тата спират незаконно тока на десетки хиляди домакинства, когато незаконно самоуправствено унищожават милиони заводско и държавно сертифицирани електромери и ги подменят с манипулируеми и несертифицирани такива, какъвто е и случаят с електромер Daisy IVEL-ADX1!!! това не е ли нарушение на Законите и основание законно да бъдат изритани ЕРП-тата от България??? И именно ДЪРЖАВНАТА Комисията за енергийно и водно РЕКЕТИРАНЕ, назначавана от същите тези ДУПЕТАТИ и Министри и партии, действа като отдел на ЧЕЗ, в която основни служители са хора дошли от Булгаргаз, Топлофикация, ЧЕЗ Разпределение, Веолиа, ДАНС и прочие, КАК ИСКАТЕ ДА ИМА ЗАЩИТА НА НАЦИОНАЛНИТЕ И ОБЩЕСТВЕНИТЕ ИНТЕРЕСИ? Когато същата тази ДКЕВР лицензира ФЕЦ-овете на мутрите. Срещу подкупи от по 100 хилади лева за всеки 1 процент одобряваше поскъпването цените на електро-енергията, Когато одобрява противоконституционни Общи Условия без да е опълномощена от името на гражданите на над-държавните монополи, където Конституцията не струва и колкото тоалетната хартия в кенефите им. Когато същата тази ДЪРЖАВНА комисия за енергийно и водно РЕКЕТИРАНЕ, параван на правителствата от Костов насам, е абсолютно незаконна и противоевропейска от 3.3.2011 г. според "Третия енергиен пакет" закони на ЕС, приети през 2009 г. станали абсолютно задължителни да бъдат транспонирани в местните законодателства на страните членки, с краен срок именно 3.3.2011 г!!
Именно по времето на Другаря Дебил Добрев, последните 33% държавно участие в ЕРПтата беше също продадено скрито и тайно! Тези другари, които вчера гласуваха против националния интерес, заслужават два куршума на Национален Стадион Васил Левски! И двата в главата от упор, вторият изстрел да е контролен, за да сме сигурни, че боклукът няма случайно да оживее! Така трябва да се започне по списък с поне 40000 мутри/депутати/олигарси/престъпници, за да има някакъв шанс тази държава да започне да се оправя! Цифрата е по приблизителни данни от служители на МВР!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог