четвъртък, 20 февруари 2014 г.

Орешарски: Можем да мислим и за 8-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“

Орешарски: Можем да мислим и за 8-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“; Трябва да се откажем от вече спрените блокове...


17 февруари 2014, понеделник | публикувано от Ивелин Николов

Премиерът не иска да мисли за вече спрените
блокове на АЕЦ "Козлодуй"
Защо да не мислим и за 8-ми блок на централата ни в „Козлодуй“? – попита Орешарски журналисти на неформална среща в Министерски съвет, след въпрос на ТВ АЛФА „дали България ще има 7-ми блок на Козлодуй и нова централа в Белене?“.

Според премиера е възможно да надграждаме ядрената ни енергетика в Козлодуй, но трябва да оставим в миналото вече спрените реактори.

Припомняме, че АТАКА поиска спрените 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“ да бъдат отново върнати в експлоатация, тъй като са затворени чрез измама. Според лидера на националистите Волен Сидеров ЕК не е искала от нас да затваряме блоковете си.

Премиера Орешарски заяви, че правителството иска развиване на ядрената енергетика, което включва 7-ми реактор в Козлодуй и строежа на АЕЦ „Белене“, но тези проекти няма как да се случат в рамките на този мандат.

Орешарски допълни още, че в момента не се водят преговори за „Белене“ с Русия, тъй като се чака решение на арбитражния съд в Париж. РОСАТОМ даде България на съд, след като при вече готов реактор за централата в Белене , правителството на ГЕРБ се отказа от проекта.

Припомняме, че АТАКА внесе в Народното събрание проекторешение за рестарт на проекта АЕЦ Белене.

Орешарски изрази притеснение, че докато тече арбитражното дело в Париж, ще бъдат трудни разговорите с руснаците за удължаване живота на 5-ти и 6-ти блок на Козлодуй, тъй като те имат думата като строители на централата.

Източник: http://www.vestnikataka.bg/2014/02/орешарски-можем-да-мислим-и-за-8-ми-блок

Коментар: Кой е другаря Сламен Олигархски? Бивш министър от правителството на другаря евреин Иван Простов. Бивш финансов министър от правителството на тройната коалиция с премиер евреинът Сер-гей Дмитриевич Лайнишев. Приятел на Черепа. С това той е съучастник на разрушителите на АЕЦ Козлодуй и на българската енергетика! И тоя ли не е взел подкупи?!?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог