четвъртък, 6 февруари 2014 г.

И от ВМРО в Бургас тръгват на бунт срещу EVN

И от ВМРО в Бургас тръгват на бунт срещу EVN


06 февруари 2014, 14:44 | Светлина Еленова

Очакваното увеличение на тока е недопустимо, скочиха воеводите

Бургаската структура на ВМРО Българско национално движение също ще се включи в протестите, които предстои да започнат пред сградата на електро разпределителното дружество ЕВН в Пловдив. Бунтът се организира тази неделя, на 9 февруари. Местните воеводи са категорични, че опита да бъдат завишени цените на електроенергията е злоупотреба с търпението на българите и припомниха в своя декларация до медиите причината за старта на протестите точно преди година.

Сега от областната структура подготвят свой протест пред сградата на дружеството. "Свръхвисоките, за джоба на българина, сметки за ел. енергия изкараха точно преди година хиляди недоволни. При това протести, каквито много отдавна не бяхме виждали. Протести, които дори доведоха до падането на правителството. И въпреки големите обещания на следващите управляващи, високите цени на тока не бяха намалени. Или по-точно имаше символично намаление с 1%, което беше пълна подигравка", твърдят от движението.

Според тях бургазлии продължават да плащат изключително висока цена, в сравнение със заплатите, които получават. "Никъде в Европа, месечната сметка за ток не достига до 30-40 и дори до 50% от средната работна заплата за страната. А същевременно се оказва, че някои цигански квартали не са си плащали сметките от години и въпреки това, подаването на електричество към тях не е прекратено. Това дава основателна причина да смятаме, че компенсирането на тези загуби пада върху нас, лоялните платци", се казва в декларацията на ВМРО - Бургас.

Източник: http://www.burgasutre.bg/2014/02/06/207881-i_ot_vmro_v_burgas_trugvat_na_bunt_sreshtu_evn

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог