събота, 15 февруари 2014 г.

ЕРП: Поскъпване на тока или повече аварии

ЕРП: Поскъпване на тока или повече аварии


10:32 | 12 февруари 2014 | Бизнес / Автор Георги Брандийски

През следващите години може да се очаква повишение
на аварийността, заявиха от EVN | Сн.: БГНЕС

Има необходимост от увеличение между 7% и 9% на цената на тока от 1-ви юли. През 2013 г. на три пъти я намалиха, което беше почти изцяло за сметка на ЕРП-тата.
Това обяви пред Нова телевизия Калина Трифонова - член на УС на EVN. Тя припомни, че за 8 години - от 2006 до 2013, цената на тока се е увеличила с 45%, като от тях само 1,1% отиват за ЕРП-тата.

Повод за коментара й е изказване на министъра на енергетиката Драгомир Стойнев, че цената на тока няма да се променя през 2014-а година.

От трите енергоразпределителни дружества казват, че ще фалират, ако не се покачи цената на електричеството.

Според Трифонова не е задължително да се увеличи цената на тока, може вътре в самата верига да се преразпредели, така че крайната цена да си остане същата.

„Ние ще бъдем принудени с минимални средства да поддържаме постигнати добри нива на качество. Може би не догодина, но ако тази тенденция продължи, през следващите няколко години ще има повишение на аварийността", заяви тя.

По думите ѝ за 8 години целенасочени инвестиции от над 1 млрд. лева те са успели да намалят аварийността с 40%.

"Годишно трябва да инвестираме 130 милиона лева, за да поддържаме мрежата", добави Трифонова, като заяви, че негативното възприятие на ЕРП-тата в обществото се дължи на политическото отношение.

Тя добави, че е много лесно да се хвърли черна кампания по крайните във веригата, които са в контакт с клиента и събират парите за всички назад.

Отношение по темата взе и заместник-председателят на енергийната комисия в парламента Явор Куюмджиев.

"Ако зависи от нас, ние ще направим всичко възможно това увеличение, което за мен е абсурдно, да не се случи. В крайна сметка това се решава от ДКЕВР, която е независим орган, но се надявам, че колегите ще проявят разум и няма да се съобразят с безумието, което тези хора отново искат", каза Куюмджиев пред БНР.

Според него е странно защо ЕРП-тата винаги желаят инвестициите им да бъдат възвърнати в рамките на една година и това да е гарантирано от държавата.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/tok-tzena-erp-16118005

Коментар: Годишно ЕРПтата изнасят по 3.8 МИЛИАРДА ЛЕВА според одитните доклади за 2012 и 2013 г! Тези "така нужни за инвестиции" 130 милиона, ЕРП-тата ги изтръскват от абонатите само за 1 седмица! 

С други думи, ЕРП-тата ще рекетират държавата и абонатите с умишлени електро-атентати! А до колко ДКЕВР е независима? Колкото онази ми работа е независима от уринирането и другото...простете за краткия, но пък цинично ясен израз! В подкрепа на казаното ето от сайта на ДКЕВР, част от служителите там, които ужким би трябвало да са независими и да взимат решенията си в полза на потребителите. Само дето не на нас, а на потребителите на лицензи за топлофикационни, газови и електро дружества... Ето за какво говорим:

1. Димитър Станимиров Димитров – член на ДКЕВР - дошъл от Булгаргаз и БЕХ!!!
2. Илиян Христов Илиев – член на ДКЕВР  - дошъл от  „ЧЕЗ Разпределение България” АД, НЕК, Електроразпределение Столично!!!

3. Милена Живкова Миланова – член на ДКЕВР - дошла от ДАНС

Поглед от преди два месеца на страницата на ДКЕВР:
http://www.dker.bg/pagebg.php?P=370 [1]  и кликайки на
имената едно по едно, виждаме, че


Димитър Станимиров Димитров – член на ДКЕВР, идва от Български Енергиен Холдинг” „Булгаргаз-Холдинг” ЕАД и „Булгаргаз“ ЕАД!!!!

Илиян Христов Илиев – член на ДКЕВР, идва от НЕК и „ЧЕЗ Разпределение България” АД !!!! 

Милена Миланова – член на ДКЕВР, идва от ДАНС, „Финансово разузнаване“!!!! 

Михаил Петков Димитров – член на ДКЕВР, идва от Топлофикация София” ЕАД, „Национална Електрическа
Компания” ЕАД , „Соларпро Холдинг” АД , „Бруната” ООД, „Топлофикация Правец” ЕАД!!!! 


в интернет има и други... И това, ако е независима Комисия, ако това не е тлъст конфликт на интереси, майката си е е#%ло !!!!! "Френският" ми цинично-кратък изказ отново е породен от неимоверното "Възхищение" и "Извинение", както и неимоверното Отвращение !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог