понеделник, 29 септември 2014 г.

Фрапиращ грабеж! Слънцето още "грее" над 24 часа за някои фотоволтаични фирми-допълнена

Фрапиращо! Слънцето "грее" над 24 часа за някои фотоволтаични фирми.

Не пак, а отново, за кражби винаги готово.

12.04.2013 14:44; 24 часа онлайн

Оказа се, че за много фотоволтаични фирми слънцегреенето е по 24 часа в денонощието. Това стана ясно в началото на заседанието на Обществения съвет към министерството на икономиката от МИЕТ, когато те представиха справка за фотоволтаичните фирми, които предлагат слънчева енергия за ЕВН.

Ето и най-фрапиращите случаи:

За Аабакус Солар ЕООД слънцето грее по 26:34 часа на ден, за Анасолар ЕООД - 31 часа, за Вайеберлен Солар Уан ЕООД - 30:58 часа, за Велвол ЕООД - 26:49 часа.

Много слънце има и за ГНСолар ЕООД (31:17), Датцсолар ЕООД (25:09), Елисолар 1 ЕООД (30:13), Мигсолар ЕООД (31:04), Макс Солвет ЕООД (27:45), Пеп Солар ЕООД (26:28), Солар Инвест трейдинг ЕООД (средно по 27 часа на ден за различните й соларни мощности).

При фирма Соларинг 2010 ЕООД отчетът показва 31:09 часа слънце на денонощие, Солмекс ЕООД - 30:58 часа, Сънимекс ЕООД - 31:13 часа, Ценекел Солвет ЕООД - 31:24 часа в денонощие.

В началото на заседанието Гражданската квота към Обществения съвет по енергетика излезе с остра декларация.

„Отказваме да участваме в заседанията на Обществения съвет, ако в него от страна на МИЕТ присъства зам.-министърът Божан Стоянов, посочват гражданите, представлявани от лицата на протестите срещу високите цени на тока. Причината е решението на Комисията по досиетата, която обяви преди дни, че той има досие от бившата ДС", се казва в декларацията.

Протестиращите смятат, че лица обвързани с бившата ДС „не само нямат място в Обществения съвет, а и в изпълнителната власт на България". Те призоваха Стоянов да прояви гражданска доблест и да напусне заемания от него пост.

Гражданската квота настоява още да се каже кои са новите собственици на ЧЕЗ и дали групата ТИМ е сред тях. Те питат още има ли участие Централна Кооперативна банка в приватизацията на миноритарния държавен дял в ЕРП-тата. Същите въпроси те задават и за ЕВН и Енерго-про.

„Очакваме в своята дейност МИЕТ да не използва Обществения съвет като фасаден орган само за повишаване на доверието към институциите и с цел подмяна на гражданските искания, а да работи целенасочено и отговорно за изнасяне на всички факти свързани със състоянието на енергетиката в България, както и за всички възможни и изпълними мерки в рамките на мандата на това правителство за повишаване на контрола, подобряване на цените и условията в сектора", завършва декларацията на протестиращите.

Източник: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1914922

Както показахме в статията "Пак сме на власт, пак крадем, че то кога не сме били на власт и кога не сме краднали?-Обновена!" на адрес http://fotovoltaikbg.blogspot.com/2014/09/blog-post_98.html грабежът продължава. Фирмите пак ни крадат, затова натискат ДКЕВР да увеличи цените на тока с 50%! А защо не и с 500%?

Преференциалните цени са 10-20 пъти, тоест 1000-2000% по-високи от базовите цени на тока от АЕЦ Козлодуй и ТЕЦ Марица Изток-2.

Преференциалните цени на ВЕИтата са 20 пъти над нормата - АЕЦ Козлодуй + ТЕЦ Марица Изток 2. Костовите американски ТЕЦове Марица 1 и 3 също са с десетократно по-високи преференциални антиконституционни по член 19 цени. Преди 14 години, ел. енергията беше 4 пъти по-евтина, а Мариците "получиха" договори за десетократен грабеж!

При 20 пъти цени над нормата въобще няма значение, дали тази енергия се произвежда изобщо или не. Защо ли? Просто като 2 и 2. Защото ако не се произвежда, тоест превърта се Козлодуйски ток, значи я плащаме 20+1=21 пъти! Каква е разликата между 20 и 21 пъти? 1/20=0.05 пъти или мижави 5%! А колко е самата преференция от 20 пъти? 20*100=2000%. И като сравним 2000% с 5% виждаме ТРИ порядъка! Значи, има ли значение и полза от тази "ЗЕЛЕНА" енергия? Ми не, естествено!!! Така го е направила парламентарната СДС+ГЕРБКП+ДПС мафия "РБоСтанИшев" с приетите закони и преференциални договори, подписани лично от ДКЕВР с всеки ИНДИВИДУАЛЕН ВЕИ престъпник! И като добавим, че регистрираните ВЕИта от примерно 5 мегаватпика "произвеждат" тоест крадат толкова алчно, сякаш са 20 мегаватпика, идват многократно изнасяните през годините данни за "огрявани" от Слънцето по 32-36 часа в денонощието ФЕЦ "централи"!!!!! Излиза, че тази "преференция" я плащаме не 20 пъти, а 80 пъти!!!!!! Чрез това престъпление се източват МИЛИАРДИ годишно!!! Много милиарди!


Накрая, нека цитирам следното от месец април 2013 г.: http://www.dnevnik.bg/biznes/2013/04/10/2038755_asen_vasilev_ima_vei_centrali_rabotili_po_32_ch_na/

„Асен Василев съобщи, че министерството е започнало вътрешна проверка на част от числата, които са предоставени от производителите и резултатите досега показват, че има фотоволтаични централи, които през февруари са работили със слънцегреене 32 часа в денонощието. Тоест те са открили някакъв начин да минават през времето напред и назад и да произвеждат с осем часа повече от денонощието на ден“. По думите му само в едно от електроразпределителните дружества са открити присъединени 50 такива централи.


Ето и това показва, чрез това сравнение, че грабежа не е с 20-кратна "преференция", а е 4 пъти по толкова: 8 часа по 4 пъти = 32 часа в денонощието. Тоест крадат ни с по 80 пъти по-високи цени! Вижда се именно съучастието на ЕРП-тата в тези схеми на грабеж!

Виж също Омразата надделя над Омертата на Мафията!
http://fotovoltaikbg.blogspot.com/2014/10/ ez-979.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог