сряда, 17 септември 2014 г.

ЧЕЗ иска отново да се повиши делът й в крайната цена на тока = ЧЕЗ ИСКА ДА КРАДЕ ПОВЕЧЕ!

ЧЕЗ иска отново да се повиши делът й в крайната цена на тока = ЧЕЗ ИСКА ДА КРАДЕ ПОВЕЧЕ!


Последна промяна в 11:08 на 11 сеп 2014

Електроразпределителното дружество ЧЕЗ предлага делът му в крайната цена на тока да бъде възстановен до равнище, което ще позволи поддържането на мрежата. Компанията призова за прозрачно, справедливо и равнопоставено определяне на цените. От дружеството отново посочват, че решенията на енергийния регулатор от началото на миналата година не насърчават инвестициите в мрежата.

"Промените в регулаторната среда от началото на 2013 г. не ни дават възможност да инвестираме в мрежата и в подобряване на обслужването с темповете и с обхвата, с които бихме желали", коментира Димо Петров, директор "Реализация на инвестициите" в "ЧЕЗ Разпределение България".

От компанията припомнят, че през 2013 г. Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е намалила с 90% дела на ЧЕЗ в крайната цена на електроенергията, като същевременно делът на НЕК, ЕСО и производителите бе увеличен.

Дори и след повишаването на крайната цена с около 2% от 1 юли 2014 г. средствата, които остават в ЧЕЗ, продължиха да намаляват, което ограничава възможностите й да поддържа мрежата и създава риск от повишаване на аварийността.

През септември "ЧЕЗ Разпределение България" ще инвестира 862 900 лева в електроразпределителната мрежа на Западна България, като 22 на сто от тях са за присъединяване на нови обекти, съобщиха от дружеството. Останалите 674.9 хиляди лева ще бъдат инвестирани в ремонт, поддържане и развитие на мрежата. - ДЕМЕК ПАК В НЕЗАКОННАТА ЕДНОСТРАННА ПОДМЯНА НА ЕЛЕКТРОМЕРИ!

През септември ще започне изпълнението на 24 обекта, сред които 4 трафопоста в София, за 366.3 хил. лева. 14 проекта за близо половин милион лева ще се изпълняват в останалите региони, сред които подмяната на три амортизирани 20-киловолтови кабела в Плевен за общо 70 хил. лева и изграждане на трафопост в Мездра за 72 хил. лева. - И ПО СХЕМИТЕ НА ГЕРБ и ФАНДЪКОВА В СОФИЯ, НАШИ ФИРМИ ЩЕ НИ ОТКЛОНЯТ ДОБРИ КОМИСИОННИ И ПРОЦЕНТИ.

Източник: Иво-Прокопиевият Дневник: http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/09/11/2378394_chez_iska_otnovo_da_se_povishi_delut_i_v_krainata_cena/


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог