понеделник, 1 септември 2014 г.

ГЕРБ прие сделката "електрификация срещу гласове" на Горно Хърсово

ГЕРБ прие сделката "електрификация срещу гласове" на Горно Хърсово

16:06 | 29.08.2014

 ГЕРБ приема предложението на хората от близкото до Мелник село Горно Хърсово, ако дойде на власт, да електрифицира селото, стига да получи от тях 500 гласа. Това стана ясно от интервю на заместник-председателя на партия Цветан Цветанов пред вестник "Труд"

 Селото нашумя с офертата си, отправена преди два дни пред Нова телевизия от Сотир Иванов, жител на Горно Хърсово. Той обеща да продаде 500 гласа на съселяните си срещу ток. "Ако некой от политическите партии прояви интерес за нашите гласове - 500 човека ще дам гласове, ще им дам гласовете, който ни докара ток", каза той.

 В отговор на въпрос дали съселяните му си продават гласовете, той каза: "Да. Ние не искаме кебапчета, не искаме пари, не искаме нищо, искаме ток".

 Тъжната картинка в европейска България през ХХІ век предизвика следния отговор от Цветан Цветанов: "Всяка политическа формация трябва не само да обещава, а да изпълнява това, с което се ангажира. Още снощи разговаряхме с колегите и се надявам, че с общи усилия ще можем да решим този проблем".

 Цветанов не прави уточнение, че не е нормално някой да търгува гласовете си срещу прокарване на електричество, защото управляващата партия би трябвало да свърши това и без подобен скандален бартер.

 Въпреки всичко не е ясно как сделката може да се осъществи. Според данните на НСИ в село Горно Хърсово живеят 73-ма души. Политическият бартер обаче е бил възможен към 1934 година, когато населението е било 713 души. И тогава, и сега селото пак няма ток.

Източник: http://www.mediapool.bg/gerb-prie-sdelkata-elektrifikatsiya-sreshtu-glasove-na-gorno-harsovo-news224263.html

Коментар: Тук покупко-продажбата на гласове е въпрос за Подкупатурата! Интересното е как ГРОБ ще накара ЧЕЗ-Разпределение Благоевград да прокара кабели... До сега не се е чуло и видяло "ЧЕЗ Разпределение" да изгражда каквото и да е, освен да сменяват, манипулират, депломбират и пломбират електромерите в полза на "ЧЕЗ Електро". Още по-интересно ще е, че както винаги, ЧЕЗ ще накарат другарите от селото сами да си купят кабелажа, трансформаторната подстанция, стълбовете с чашките, че дори и рекордомана до домовете, а после ще им кажат да чакат второто пришествие, за да им го "платят". Тоест другарите селяни ще бъдат накарани да подарят инфраструктурата на ЧЕЗ, или да ги кредитират во веки веков. Да се върнем на ГРОБ. Ще е нужно отново Митко Каратиста да бъде върнат в ЧЕЗ, също както стана с Ало, Ваньо Танов! Това, разбира се, както видяхме, е напълно възможно. И изобщо няма да е скандално, свикнахме мутрите и престъпниците да ни управл... тоест рекетират и тероризират. От толкова много рекет, станахме първа космическа държава, и то при положение, че си нарязахме всичките СС-23 ракети в Змейово. Дали пък няма някоя останала да я засилим към ББ-Б-ББ-Б-Банкя?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог