неделя, 28 септември 2014 г.

БРИТАНСКИ И US ДИПЛОМАТИ НИ ГОТВЯТ НОВА „ШИСТОВА АГРЕСИЯ“

БРИТАНСКИ И US ДИПЛОМАТИ НИ ГОТВЯТ НОВА „ШИСТОВА АГРЕСИЯ“

12 септември 2014, петък | публикувано от Стела Кирилова

Ивелин Николов

Джонатан Алън
Британският посланик у нас Джонатан Алън заяви пред БНТ, че цел №1 на външната политика на страната ни е следващите правителства да прекра­тят зависимостта на България от Русия. Тоест да прекратим всякакви отношения с Руската федерация, които и към момента са на критичен минимум.

Британският наглец, който подобно на бившия американски посланик Джеймс Уорлик си позволява да се меси във вътрешната ни политика, заяви, че ЕС е готов да помогне на България да направи енергетиката си независима. По думите му по отношение на Русия прогнозите не са лесни и затова е важно да се намерят нови енергийни източници както в България, така и в други членки на ЕС. Алън се изживява като енергиен експерт и заявява, че не виждал как „Южен поток“ ще помага на независимостта на България от руската енергетика“. Разбира се, той не може да посочи алтернатива на газопровода. Това е прикрито лобиране за добив на шистов газ у нас. Великобритания е военен, икономически и енергиен партньор на САЩ. Заедно са колонизирали народи по целия свят. Очевидно освен американското посолство занапред ще бъдем облъчвани и от британското по отношение на ползите от добива на газ от шисти. Британският премиер Камерън също заяви, че шистовият газ ще е алтернатива на руския.

В края на март американската дипломатка Виктория Нюланд подготви почвата за нова шистова агресия, след като благодарение на АТАКА предишният им опит за добив на газ чрез хидрофракинг беше провален с мораториум от 41-то НС. Нюланд е и лобист на американската корпорация „Шеврон“, която се опитва да добива шистов газ у нас. Тази компания, чрез дейността си, е съсипала природата и здравето на хора­та в няколко държави по света. Еквадор дори осъди „Шеврон“ за почти 10 млрд. долара, заради нанесените им щети.

Само преди седмица у нас по покана на ликвидатора на България Иван Костов, беше генерал Джеймс Джоунс, който е работил няколко години за НАТО, а сега управлява енергийна компания. Генералът също обясни пред участници на кръгла маса в НБУ, че трябва час по-скоро България да разреши на американските корпорации да добиват шистов газ у нас, за да бъдем „енергийно независими от Русия“.

Целта на цялото мероприятие е чрез инспирираната от САЩ криза в Украйна американските корпорации като Шеврон, да започнат да добиват шистов газ в цяла Европа под предлог, че Старият континент трябва да е по-малко енергийно зависим от Русия.

Източник: http://www.vestnikataka.bg/2014/09/британски-и-us-дипломати-ни-готвят-нова/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог