понеделник, 29 септември 2014 г.

Служебният кабинет лакейства в енергетиката

Служебният кабинет лакейства в енергетиката

Публикувано на 19.09.2014 @ 13:53

/Поглед.инфо/ Иван Генов пречи на всички онези, които искат да използват ядрената енергетиката на България за свои лични цели. Пречи на хора, които искат да продължат да поставят хора от типа на Валентин Иванов и други некомпетентни хора, за да разграбват и да си правят далаверите на гърба на професионалистите в АЕЦ "Козлодуй".

Това заяви енергийният експерт Еленко Божков във връзка с вчерашната смяна на директора на АЕЦ "Козлодуй" Иван Генов, на мястото на когото е назначен Димитър Ангелов.

Иван Генов е изключителен експерт, а същото важи и за Александър Николов – неговият заместник, който също е освободен, категоричен бе Божков.

За няколко години се смениха десет директора на атомната централата и това би трябвало да прави впечатление на всички, посочи той и попита как това би могло да бъде в посока на стабилността на енергийната система в България.

Тези смени водят до точно обратното – нестабилност и невъзможност да се осъществят инвестиционната програма, нито програмата за удължаване на живота на 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй", категоричен бе бившият член на ДКЕВР.

"Как ще удължиш живота на реакторите, като непрекъснато сменяш директорите и никой не може да завърши това, което е захванал като програма", попита Еленко Божков.

Ако Иван Генов трябва да бъде сравнен с Димитър Ангелов като опит и възможности, сравнението ще бъде много, много трудно и със сигурност ще бъде в полза на Генов, добави той.

"Цялостната политика на това правителство е измекярска и лакейска – отдавна твърдя това и заставам зад думите си", категоричен бе Еленко Божков. Според него, служебното правителство са лакеи и проводници както на чужди корпоративни интереси, така и на политическата сила, която протежира президента, който от своя страна назначава правителството.

Цялата тази чистка цели да постеле на онези, които се готвят да дойдат на власт, заяви Божков. "Всички измъквания и твърдения и изявление на различни лидери с претенции да оглавяват държавата са опит за измъкване от ситуацията", категоричен бе той.

Източник: БГНЕС, http://bulgarski.pogled.info/news/58153/Sluzhebniyat-kabinet-lakeistva-v-energetikata


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог