четвъртък, 4 септември 2014 г.

Близнашки: Токът ще поскъпва бавно, хората са чувствителни

Близашки: Токът ще поскъпва бавно, хората са чувствителни

11:14  |  4 септември 2014

Ще има плавно покачване на цените на тока, без шоково увеличение, което да е на гърба на обикновените хора - те са много чувствителни за цените в енергетиката.
 Това заяви служебният премиер Георги Близнашки, който откри заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

 Съветът днес трябва да разгледа промени в Наредбата за условията и реда за извършване на посредническа дейност по наемане на работа. По време на заседанието ще бъде представена информация за състоянието на държавния бюджет, както и на сектор „Енергетика“.

 Според Близнашки "този експеримент да се задържат цените на електроенергията се оказал изключително вреден", създадали са се илюзии в обществото.

 Преди дни eлектроразпределителното дружеството ЕVN поиска от ДКЕВР повишение на цената на тока за своите клиенти от 1 октомври 2014 година със 17.9%.

 Близнашки открои финансовата, банковата сфера и енергетиката като най-проблемни сектори. За енергетиката положението било повече от тревожно, според него, като добави, че се натрупват 900 млн .лв. задължения тази година, а с тази тенденция дупката щяла да достигне 3,8 милиарда лева догодина.

 "Положението е изключително тежко, може само да се съжалява, че не се направи актуализацията на бюджета. Изправени сме пред много проблеми. Ще се наложи актуализация на бюджета, трябва да я изготвим и предложим веднага след провеждането на изборите", коментира още служебният премиер.

 Близнашки обеща да изготви актуализация на бюджета и да я предложи веднага след провеждането на изборите.

 Той каза, че администрацията работи на пълни обороти и до този момент нещата вървят добре.

 Според него обаче се злоупотребява в определен смисъл с назначенията и уволненията на областните управители и обяви, че целта му е да подържа равновесие.

 "Призовах всички онези, които ще участват в изборите, сами да си подадат оставките и да не създават изкуствено напрежение", посочи премиерът и добави, че някои са го направили, а други - не.

 Той бил много неприятно изненадан от областния управител на Хасково Кадир Исов, който си позволил да направи изявление, че не е назначен от него и няма да си подава оставката. Цялото общество трябва да проявява нетърпимост към такива примери, добави Близнашки.

 КНСБ ще подкрепи подготовката на актуализацията на бюджета от служебния кабинет, обяви президентът на синдиката Пламен Димитров. Не сме съгласни в банковата система да се наливат средства на данъкоплатеца. Не искаме бюджетът да спасява КТБ, обясни Димитров.

 Той обърна внимание на това, че в "Напоителни системи" започнаха протести и няма как хората да стоят без заплати. Посочи и сигнал, получен от структурите на КНСБ в Изпълнителната агенция по горите, за намаляване на бюджета на агенцията с 40 %.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/tok-tzena-Гeorgi-Бliznashki-17331573


Георги Близнашки иска да се увеличи цената на тока

Публикувано на 04.09.2014 @ 12:54

/Поглед.инфо/ Ще трябва да извървим път на плавно покачване на цените на тока. Това заяви служебният премиер Георги Близнашки, който откри заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Искането за увеличение на тока идва само часове, след като Близнашки направи чистка в ДКЕВР и сложи участник в приватизацията на ЕРП-тата за ръководител на регулаторния орган. Неправомерно уволненият Еленко Божков определи като брутално погазване на закона смяната на независимия орган. Той започва съдебни дела срещу отстраняването си и нарече кабинета "Близнашки" защитник на корпоративни интереси и го определи като измекярски.

"Този експеримент да се задържат цените на електроенергията се оказа изключително вреден, създадоха се илюзии в обществото", коментира днес Близнашки. Той открои финансовата, банковата сфера и енергетиката като най-проблемни сектори. За енергетиката положението било повече от тревожно, според него, като добави, че се натрупват 900 млн.лв. задължения тази година, а с тази тенденция дупката щяла да достигне 3,8 милиарда лева догодина.

Положението е изключително тежко, може само да се съжалява, че не се направи актуализацията на бюджета. Изправени сме пред много проблеми. Ще се наложи актуализация на бюджета, трябва да я изготвим и предложим веднага след провеждането на изборите, коментира още служебният премиер.

Даваме си сметка, че след оставката на предходния кабинет и създаване на кабинета в страната настъпва нова атмосфера, възобновява се доверието към (ПРАЗНИТЕ) институциите е, неслучайно първият ни акт беше да премахнем загражденията около (ПРАЗНИТЕ) институциите, каза още Близнашки.

Той заяви, че желанието на служебния кабинет е да успокои политическите страсти и да отиде към произвеждането на нормални избори, които да дадат легитимен резултат, който няма да се оспорва, както се случваше през последните години.

Близнашки каза, че кабинетът му и той имали ясното съзнание, че основната им задача е провеждането на честни избори. Не знам защо в печата мнозина се смятат за задължени да ми напомнят ролята на служебното правителство, зачуди се той. - Баси идиота!

Очаквайте подробности.

Източник: БГНЕС, http://bulgarski.pogled.info/news/57689/Georgi-Bliznashki-iska-da-se-uvelichi-tsenata-na-toka

Ако "чувствителните" хора го застрелят утре на площада, заедно с плЕВНелиев, смъртта му ще донесе наслада на цялото общество значително по-бързо и светкавично!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог