сряда, 17 септември 2014 г.

Кабинетът "Близнашки" не е нищо повече от протеже на енергийната мафия, която го издигна на власт и която ни подготвя нов социален геноцид

Кабинетът "Близнашки" не е нищо повече от протеже на енергийната мафия, която го издигна на власт и която ни подготвя нов социален геноцид


Може би щях да повярвам...


17. Септември 2014  , брой: 215   Христо Проданов

Може би щях да вярвам на кабинета "Близнашки", ако не се опитваше да направи България част от конфликт с Русия. Онази Русия, благодарение на която днес ние имаме правото да се наречем българи и имаме собствено Oтечество. Което пък днес се опитва да угоди на НАТО в името на "евроатлантическите ценности и стойности". Най-малкото, защото лично аз не знам да има и един натовски войник, който да е умрял за България, но в замяна на това знам за стотици хиляди руснаци, които са оставили костите си по българските земи, за да можем днес ние да бъдем свободни и по един нагъл и циничен начин да обявяваме Русия за заплаха за националната ни сигурност.

 Знам и за доста българи, измрели в защита на американски и натовски интереси в най-различни точки на света. Но най-много радост, трябва да си призная, ми носи самоугодническото и васално самоунищожаване на българската армия заради хипотетичната възможност НАТО да ни пази. Същото онова НАТО, което "опази" Кипър от турската инвазия. И същото онова НАТО, което днес се готви да ни пази, като ни вкарва в конфликт с Русия, с активното сътрудничество на продажната българска политическа класа.

 Може би щях да повярвам на кабинета "Близнашки", ако не извършваше масови чистки с едничката цел да докара античовешката партия ГЕРБ във властта. При това през парадния вход и в ролята на Спасител. И с масови изборни фалшификации. Не ръководеше по същество един реваншистки кабинет, чиято единствена цел е да върне дясно-реваншистката общност във властта и не водеше предизборна кампания в негова полза. При това, превръщайки в демони хора, които доскоро е наричал "другари".

 И още: ако преди да вади треската от окото на другия, беше погледнал гредата в своето. За да види, че не е нищо повече от протеже на енергийната мафия, която го издигна на власт и която ни подготвя нов социален геноцид под вещото ръководство на ЕРП-тата, ВЕИ-тата, Иво Прокопиев, ГЕРБ, т.нар. реформатори и "държавния глава" - в трето лице единствено число.    Вместо да обяснява как явлението "мъртви души" е преодоляно, по-добре Близнашки да си беше признал, че аргументите му в тази посока не струват. Нищо не е преодоляно, а "мъртвите души" са част от сценария "Костинброд 2", който трябва да върне ГЕРБ на власт.

 Да, щях да повярвам, ако същият този кабинет на реванша не увеличаваше бюджета на президента в очеваден конфликт на интереси, осребрен с 1 млн. лв. на гърба на данъкоплатците... Ако премиерът му не преасфалтираше улицата пред собствения си дом, докато стотици хиляди българи няма какво да ядат. Ако не отпускаше 750 млн. лв. за покриване на дефицитите по европейските програми и не оправдаваше този откровен цинизъм с "наследството на Орешарски". И не се опитваше да го използва като аргумент за актуализация на бюджета. Но което е по същество продукт на нескопосаната работа на служебния кабинет в тази сфера не по-малко, отколкото на нарушенията, корупцията, на шуробаджанащината през мандата на ГЕРБ, на необходимостта от предизборно "захлебване" на свързаните с него фирми, купуване на гласове и корпоративен вот, разпъване на политически чадъри с парите на данъкоплатците. Може би щях да повярвам, ако не назначаваше съдени за своите дела и загубили доверие в обществото хора за шефове в митниците и в МВР, не превръщаше шуробаджанащината и партийната принадлежност към ГЕРБ и реформатори, както "гражданската принадлежност" към протестъри, в основно качество за заемане на блажни административни постчета.

 И пр., и пр., и пр., и пр. примери, които дават достатъчно емпиричен материал, от който можем да стигнем до единственото логично заключение - че Близнашки е една от най-мощните политически марионетки в държавата. Способна да се конкурира дори с онази карикатура, която за съжаление и за всеобщо унижение днес е президент на България. Достойно самотитулуващ се "държавен глава".

Източник: http://duma.bg/node/85679
Да, нека има и от "Социалистическия" ежедневник по няколко статии. Другарите са си дружки с Прокопиевите другари в грабежа. Вижте следващата статия за комунистическите другари Близашки и ПлЕВНенлиев!
http://fotovoltaikbg.blogspot.com/2014/09/1987.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог