неделя, 28 септември 2014 г.

Енергиен експерт за поскъпването на тока: Винаги народът плаща грешките на политиците

Енергиен експерт за поскъпването на тока: Винаги народът плаща грешките на политиците


18.09.2014 | 09:51

Винаги сметката трябва да се плаща, заяви Атанас Тасев

Увеличаване на цената на тока се налага заради неправилни политики, довели до дефицит в Националната електрическа компания, коментира енергийният експерт Атанас Тасев пред БНР. Вчера Държавната комисия за енергийно и водно регулиране прогнозира, че цената на тока ще се увеличи с до 10 процента от 1-ви октомври.

"Винаги идва момент на разплата. Винаги сметката трябва да се плаща. Около 1 милиард и половина е дефицитът в НЕК само. И като добавим сценария на Световната банка да се увеличава цената плавно".

"Над 5 и близо до 10 процента ще бъде увеличението", заяви Тасев.

"Винаги народът плаща грешките на политиците. Става въпрос за 13 милиарда, които трябва да се платят. Ние досега реално сме били кредитирани поради неправилна политика. Плащали сме по-малко, отколкото е трябвало да плащаме", обясни Тасев.

"Дупката е огромна и държавата трябва да плати, а тя няма буфери и като резултат енергетиката може да се срути. Може да започне онзи сценарий с дискотеката."

"Сметките са ясни, първата стъпка е 10 процента. От 2010-а година досега токът е увеличен почти 2 и половина пъти и никой не реагираше. Но дойде кризата и хората реагираха", посочи експертът.

Ето го доказателството, защо реалната цена трябва да се намали поне два и половина пъти!!!!!!!! Да се върне на нивата преди ГЕРБКП!

По въпроса за газовата криза Тасев каза: "Трябва да се запасят големите потребители. Сега е различно от миналата криза. Тогава беше икономическа война между Русия и Украйна, сега се води истинска война там, може дори да има газов тероризъм, да гръмне например тръба. Европа вече се запасява. Това е сериозен индикатор. Ние можем да издържим около 90 дни при силно ограничена консумация", прогнозира Атанас Тасев.

Източник: http://www.novini.bg/news/237398-енергиен-експерт-за-поскъпването-на-тока-винаги-народът-плаща-грешките-на-политиците.html

Този другар не е ли нещо твърде весел заради това увеличение? Кого ли успива и сапунисва? Народа ли наистина трябва да плаща? Народа ли да ви пълни гушите бездънни? Скоро с камъни и павета ще Ви платим!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог