понеделник, 29 септември 2014 г.

ЕРП-тата отново са спрели да си плащат сметката към НЕК

ЕРП-тата отново са спрели да си плащат сметката към НЕК

Публикувано на 27.09.2014 @ 19:40

/Поглед.инфо/ 360 000 енергийно бедни семейства ще бъдат подпомогнати, ако се използва направения от нашето управление модел

Проблемът е енергийно бедните домакинства. Съществува модел в Министерство на труда и социалната политика за подпомагане на 360 000 домакинства, с ваучери през ЕРП-тата - приблизително на по 20 лева на домакинство. Това заяви в предаването „Събуди се” на Нова телевизия Драгомир Стойнев, министър на икономиката и енергетиката в кабинета „Орешарски” и водач на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в Стара Загора, който участваше в дебат с Делян Добрев от ГЕРБ за цените на тока.

Тоест, ние данъкоплатците ще платим на проклетите ЕРПта исканият от тях рекет през това повишение!?!? Пределно ясна е приемствената политика на грабеж от БСП,ДПС,ГЕРБКП!

Такъв модел бе разработен съвместно между Министерството на икономиката и енергетиката, когато Стойнев бе министър и Министерството на труда и социалната политика (MТСП). В момента проектът е в МТСП. „Необходимо е само да се дефинира точно кои са енергийно бедните домакинства и моделът да се приложи”, каза Стойнев. По-късно пред старозагорски медии той поясни, че това ще бъде една от приоритетните задачи, по които ще работи в следващия мандат.

„Не е вярно, че задържайки ръста на цените на тока, ние сме решавали единствено социални проблеми. Ние поставихме основите на политика, която можеше да доведе до оздравяването на НЕК. Добре е, че служебното правителство заявява, че също работи в тази посока. Притеснителни са обаче действията на ДКЕВР, която в крайна сметка решава каква ще е цената на електроенергията”, заяви Стойнев.

За цената на тока Драгомир Стойнев коментира, че увеличението с 10% е много високо и хората плащат сметката на зелените инвеститори. „Първо трябва да се решат проблемите със зелените централи и с американските централи, за да има прогрес в сектора”, заяви социалистът и допълни, че зелената енергия е една от причините днес да се вдигне цената на електроенергията.

„ЕРП-тата отново са спрели да си плащат сметката към НЕК”, предупреди още Стойнев.

По отношение на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски той бе категоричен, че „протестите бяха изцяло манипулирани, защото ние не допуснахме стачка на миньори. Когато отидох при миньорите, мините бяха блокирани, нито един ТЕЦ не работеше, България не изнасяше електроенергия”.

Източник: Поглед.инфо, http://bulgarski.pogled.info/news/58358/ERP-tata-otnovo-sa-spreli-da-si-plashtat-smetkata-kam-NEK

Ама вие какво си мислите, че наглостта на ЕРПтата има край ли?? При такъв Презервидент, при такова служ-ебно правителство, при такъв ДКЕВРекетиране, при такива соросоидни министри, какво очаквате? Вместо да съдят скапаната държава, възползвайки се от още по-скапаните корумпирани чиновници, да дойдат и да внесат 4 милиарда евро в бюджета като израз на добра воля и приятелство ли?!?

Търсене в този блог