вторник, 26 май 2015 г.

Мафията иска минималната заплата да остане 360 лв. Те не искат ли заплатата да стане с отрицателен знак!?

Мафията иска минималната заплата да остане 360 лв., вместо да се вдигне на 3600 лева, както е в белите страни. Те не искат ли заплатата да стане с отрицателен знак!?

09:27 | 26 май 2015 / Редактор Георги Брандийски

Нормално би било през цялата година да се запази
минималната работна заплата в размер на 360 лева,
смята Васил Велев
Сн.: БГНЕС
Чифутът Ивайло Калфин свика НСТС за минималната работна заплата. Бизнесът настоява МРЗ да остане 360 лв. през цялата година, а синдикат - да е 380 лв. от юли. 

На 19 май Върховният административен съд (ВАС) отмени правителственото постановление за определяне на нови размери на минималната работна заплата за 2015 г., според което минималната заплата трябваше да стане 380 лв. от 1 юли.
http://dnes.dir.bg/news/sad-vas-zaplata-izbori2013-19102154

 Делото беше образувано по искане на национално представителните мафиотски организации Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес (БСК) и Българска търговско-промишлена палата (БТПП). Те оспориха постановлението на правителството, като основният им мотив бе, че не се е поровела задължителната съгласувателна процедура в рамките на НСТС.

Преди дни от бизнес организации обявиха, че решението за минималната заплата ще бъде процедурно, а тяхната реакция е била единствено да покажат на правителството, че трябва плътно да спазва закона.

Становището на правителството, изказано от ресорния вицепремиер Ивайло Калфин, е, че увеличението на минималната работна заплата е обсъдено в рамките на дискусиите по бюджета за тази година.

"Нормално би било през цялата година да се запази минималната работна заплата в размер на 360 лева", каза пред БНР председателят на Асоциацията на индустриалния капитал, престъпникът Васил Велев.

Той обясни, че последните препоръки на Съвета на Европа държат да се търси баланс между подпомагане на заетостта и конкурентоспособността, от една страна, и защита на трудовите доходи, от друга.

Съветът смята, че този баланс е нарушен заради покачването на минималната работна заплата, без ясна система и правила, което поражда несигурност.

"Затова този диалог не е излишен. Би било мъдро да се мисли дали от 1-ви юли да се увеличава минималната работна заплата допълнително, тъй като актуализираната средносрочна макроикономическа прогноза на правителството сочи само 1,4 ръст на БВП, компенсация на 1 зает от 1,8% и средногодишна дефлация – 0,6% и изведнъж ръст на минималната заплата от близо 12%. Това е средно над 10 пъти повече. Този ръст е необоснован", смята Велев.

Йоанис Партениотис, вицепрезидент на КТ "Подкрепа", заяви, че МРЗ трябва да е 380 лева от юли и според него позицията на министър Калфин е стъпка в правилната посока.

Линията на бедност за 2015 година е 286 лева. Ако стъпим на сегашния размер на минималната заплата – 360 лева, се получава, че българинът, който получава минимално възнаграждение, пада под тази линия на бедност и получава чисти 282 лева, след като му се приспаднат здравни, социалните осигуровки и данък общ доход. При увеличаване на минималната заплата с 20 лева от 1-ви юли, българинът, получаващ минимална заплата, ще взема 297 лева – с 11 лева и стотинки над прага на бедност, обясни синдикалният представител.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/ivilo-kalfin-minimalna-zaplata-nsts-mrz-izbori2013-19137967

Коментари:

радо ( нерегистриран )
26.05.2015 13:38
Заплатите , които взимат в белия свят не са подарени , а извоювани с борба , стачки. Затова там се събразяват с труда им , който не може да плаща високи заплати фалира, така оцеляват само най- конкурентните. Докато в тези държави работниците отстяваха интереса си, българинът се бореше за по висок доход с прислмчване към властта , угодничене и кражби. Тези навици не се променили , колко стачки видяхте при пълната мизерия у нас. Самите работници са по скоро роболепни слуги, които се гордеят със слугинажа си и яростни борци срещу високото заплащане. Всеки заявил права бива набелязван от самите си колеги - слуги, уволняван, а останал без работа, обявяван за мързелив.Накрая поема навън, а по- схватливите го правят без въобще да се потапят в тази система. Скоро ще останат роболепни слуги и цигани.
 

100%++ ( нерегистриран )
26.05.2015 13:38
Този е на "твърда" заплата във фондацията на САЩ- "Америка за Б-я"!!!! Трепането му е малко!


1234 ( нерегистриран )
26.05.2015 15:37
Ниската МРЗ генерира бедност и задържа ниски заплатите по сектори. Кой работодател ще Ви даде висока заплата ако може да мине с ниска. Печалбата на Работодателя е огромна при ниска МРЗ затова скачат и на увеличение дори с 20ст.. Българският работник е достатъчно квалифициран дори в чужбина се цени повече от в България, но в чужбина работодателите са социално отговорни и отделят повече средства за своите работници. Следователно в България работниците са ограбвани по всички начини за сметка на работодателите. Докато работниците не се осъзнаят класово, че работодателите не са им приятели а основният опонент - изяждащ бъдещето на децата им положението ще е такова. МИЗЕРНО. На послушни "свине" и ярмата все им е много.


3488 ( нерегистриран )
26.05.2015 13:14
Докато си седим в къщи и плюем пред компютъра, така ще е.
Аз пък предлагам уродите, които водят тия т.нар. спорове (и работодатели - тъкмо ще поотслабнат и синдикати - и на тях няма да им дойде зле) да живеят 2 години, не повече, на МРЗ (цялото им семейство). Друга песен ще запеят.

С таква заплата ще се самоубиват
26.05.2015 13:17 ( нерегистриран )
Те още на 4-тия месец ще са се самоубили!!! Това са хора,които са се самозабравили и при една такава рязка смяна на живота ще си теглят куршума на момента! Тези хора са живели с единствената мисъл,как да трупат богатства и да живеят охолно,падането от високо за тях ще бъде смъртоносно...


Робовладелците изгониха българит
26.05.2015 13:12 ( нерегистриран )
Как ще се вдигат доходите,без да се вдигат заплатите?!?!?! А тази минимална заплата е подигравка с хората,а бизнеса тръгнал и да протестира,безсрамници! То бива алчност,но това тяхното е безумие! В цял свят доходите растат,а тук обратното,намаляват! Когато влязохме в ЕС цените скочиха 10 пъти спекулативно,а заплатите не мръднаха! Защо?!?? Печалбите на алчните бизнесмени скочиха драстично,заплатите не,след това,по време на кризата,някой станаха милиардери,за сметка на робите си,които се чудеха,как да свържат двата края,много хора се и самоубиха заради мизерията! Но на алчните бизнесмени това не им направи впечатление,те искат още и още! Вече кризата свърши,печалбите им продължават да растат,заплатите остават непокътнати,народа се изселва от България повсеместно,но на кой му пука,нали парите са по важни от всичко! Провинцията опустя,като след ядрена война!Много градове и села заприличаха на Чернобил и всичко това не заради друго,а единствено заради ниското заплащане,заради бедността и мизерията,заради алчните български робовладелци,които нямат равни на света!!!!!!!!!


радо ( нерегистриран )
26.05.2015 12:55
Проблемът е че у нас няма синдикати , лява партия и осъзнати работници. По произход комунистите са представители на окупатора , управляващи от името на несъществуващия у нас пролетарият /под 5 процента/Абонирани за властта те превърнаха всички в крепостни , а те се превърнаха в полуфеодали разполагащи с властта и ресурсите. Как да са леви , да вземат от себе си ли ? Крепостните как да са съвременни работници, те вместо за заплати се подмазват борят за одобрението на дерибея. Едничката им радост е другите да са зле, няма стачки и недоволство, дори се гордеят , че бачкат без пари и вместо пари се гордеят с парите на покровителите си престъпници и са негативни към всеки
, който иска достойно заплащане.Синдикатите и те чакат осребряване на неангажираността с работника и се " борят " както виждаме той да преживява, 6.3 евро вместо с 6 евро.


наблюдение ( нерегистриран )
26.05.2015 12:34
Циганите за заплата 360 лв.на месец изобщо не се хващат на работа.Помощите им се изчисляват по други тарифи.Детските при тях са по високи ,от детските на другите деца-някъде около 60 лв.на дете.Отделно ток,вода ,здравни,данъци не плащат.Издръжката им излиза 4 милиарда на година.От такава ниска заплата страдат обикновените хора,които не могат да крадат,но все някак трябва да оцеляват.В България синдикатите не защитават работниците,те са в съюз с бизнеса,гледат техните интереси.Системата е гнила и сбъркана.Нарочно не се борят с безработицата,за да има роби ,работещи на ниски заплати.
 

8 ( нерегистриран )
26.05.2015 12:33
"Бизнесът" защо не се образова малко икономически или поне да провери как и защо плащат на служителите си преуспелите световни компании?


meneka ( регистриран )
26.05.2015 12:29
Истинският бизнес в България, който произвежда и създава БВП, няма да фалира от увеличаване на МРЗ. Този бизнес обаче не членува в комсомолските организации, които ни представят като "българските работодатели" и затова гласът му не се чува. Чува се гласът на едрите далавераджии, които се хранят от държавни поръчки, престъпна приватизация и банкови грабежи. Те са свикнали само да вземат (не са учили изваждане) и затова вият кански, когато трябва да платят малко повече.
Съвсем друг е въпроса за "завързаните" за МРЗ заплати на чиновниците, което е пълна простотия.


социален строй ( нерегистриран )
26.05.2015 12:25
нямаше роби през комунизма, защото нямаше психопати като този на снимката, които те убеждават, че те имат нужда на месец от 100 000 000, а другите им стигат само 20 лева


21 ( нерегистриран )
26.05.2015 12:19
Един съвет към 'бачкаторите'.
Договорете се да ви заплащат времето което е извънработно, а ако ви карат да работите извънредно, без да е заплатено - дим да ви няма, бегом от такива. И още нещо: Ако работодателят ви има следи от работата по ръцете си, това е добър признак. Ако е някой 'отворко' с ланци, гривни и пръстени - лошо, лошо за работника. Добрият работодател не кара луксозна кола, добрият бизнесмен е със среден клас автомобил, но има нови машини, инструменти и т.н. Говоря за средния бизнес, а не за крупния.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог