четвъртък, 14 май 2015 г.

Кадиев се оказа акционер в КТБ! Червеният депутат и Цветан Василев засечени на тайна среща в луксозен хотел във Виена!

Кадиев се оказа акционер в КТБ! Червеният депутат и Цветан Василев засечени на тайна среща в луксозен хотел във Виена! Депутатът се оказа акционер в КТБ!

4 ноември 2014 www.zapernik.com

Депутатът от БСП Георги Кадиев се оказва акционер в КТБ, показва справка в книгата на акционерите. В нея е записано, че към 07.10.2014 г. фирма „Кадиев Глобал” ЕООД притежава 207 акции на банката, установи проучване на ПИК.

В книгата не е упоменато кога, на каква цена и чрез кой инвестиционен посредник са придобити акциите. Това показва близките отношения на Кадиев с банкера Цветан Василев. Двамата са засечени на 28 юни във Виена в луксозния хотел "Sacher" (на снимката), твърдят българи, които са ги видели. Срещата им продължила около 2 часа. Във финансовите среди се питат какво е правил моралния стожер Георги Кадиев на лична среща с Цветан Василев. Интересно е какво са дискутирали и дали в момента Кадиев се явява консултант и лобист на банкера.

Името на Георги Кадиев е известно с принципните му позиции, които в нередки случаи се разминават с официалната партийна линия на БСП. Това го вкарва в конфликти със съпартийците и множество медийни изяви. Дали обаче принципният Кадиев всъщност е толкова морален политик. Мнозина знаят, че видния социалист Георги Кадиев е силно приближен на съпартиеца си Румен Овчаров, който от десетилетие е в енергийния бизнес.

Интересен е факта, че веднага щом напуска кабинета "Станишев", Кадев навлиза мощно в енергийния бизнес, като начело поставя жена си.

Кадиева е собственик на "Енерджи съплай" и "Енерджи съплай грийн", както и на 70 % от "Либерна" ООД заедно с Емил Костурков от "Лукойл". Соня Кадиева купува ток от АЕЦ "Козлодуй", "Марица Изток 2" и ТЕЦ "Русе", от борсите в Румъния и Унгария, защото там енергията е по-евтина от българската.

Доставя ток на голямата немска фирма Е.О.Н., която пък го продава на нас консуматорите. Доставя ток също на акумулаторни заводи, на металургични комбинати и др. Кадиева сключва сделки за износ на ток за Сърбия и Турция.


Източник: http://www.zapernik.com/politika/kadiev-se-okaza-akcioner-v-ktb-cherveniyat-deputat-i-cvetan_35451/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог