понеделник, 11 май 2015 г.

Калинката-министър Теменуга Петкова: Няма основание за поскъпване на тока

Петкова: Няма основание за поскъпване на тока

10:04 | 11 май 2015 | Общество / Редактор Десислава Димитрова

Няма основания за повишаване на цената на тока от 1-ви юли, заяви категорично енергийният министър, гост преди седмица на фестивала на КРИБ- енергийните лобисти съставени от ЕРПта, ВЕИта, с представители Огнян Донев, Иво Прокопиев, Цветелина Бориславова, както и прецедентът педеРОСЛЕР плЕВНелиев, уялата се като свиня, енергийна калинка Теменужка Петкова.

Пред БНТ тя подчерта, че НЕК и енергийният системен оператор са внесли заявления, в които няма искане за по-висока цена на електроенергията, макар последната дума да има Комиситя за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Преди дни председателят на КЕВР Иван Иванов също заяви, че според него няма основание за поскъпване на тока.

"Не бих казала, че изборите имат общо с цената на тока, години наред го виждахме това, но то сега не се прави. Дружествата трябва да докажат нуждата от покачване цената на тока. Според мен са на лице условия цената на тока да бъде задържана на това ниво", каза още Петкова в отговор на въпрос.

Всички знаем как става "доказването" - през юли 2012 година, 13%-то увеличение на цените беше "доказано" в ДКЕВР със 100 000 лева подкупи за всеки член на ДКЕВР за всеки процент! Това бе оповестено от депутат Магдалена Ташева по ТВ Алфа и до момента никой не опроверга твърдението и!

ЧЕЗ и “Енерго про“ настояват за 25% скок на нощната енергия. Това обаче е само една от множеството компоненти за цената, която накрая се плаща. ЕVN пък се обяви за около 8-процентно увеличение на крайните цени.

Петкова коментира и искането на експрезидента и лидер на АБВ Георги Първанов за рокади в кабинета, включително нейната смяна. Министърът заяви, че не е съгласна с неговата констатация, че в енергетиката нищо не се случвало, че са спрени всички проекти и НЕК ежедневно генерира загуби.

Не сме чували Теменужката да е наложила ограничения на ВЕИ мафията, нито пък ограничения за Костов-американските ТЕЦове, Марица 1 и 3, нито пък процедури за отнемането им на Лицензиите им, както и Лицензите на ЕРПтата. Затова НЕК ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ГЕНЕРИРА ЗАГУБИ, защото тази гербаджийска свиня, виолетовата  калинка Теменужка Петкова продължата протекцията над енергийната мафия и топлофъкациите!

Токът трябва да бъде поевтинен минимум 2 пъти, ако се изрежат кражбите на енергийната мафия. Това означава да се срежат черните партийни каси, както и 80% от депутатите с тлъсти интереси в Енергетиката! За Кадиев и Бисеров сме писали в блога, както и за много други поименни "другари" в статиите ни.

"Случват се много неща и съм изненадана, че президентът не е обърнал внимание на това", добави Петкова.

Преди десетина дни всички топлофикационни дружества в страната, с изключение на това в Бургас, внесоха в КЕВР заявления с искания за по-високи цени на услугите си от 1 юли 2015 г. "Топлофикация София" предлага топлата вода от 1 юли да поскъпне със 17,47%, а за Пловдив исканото увеличение е с над 30 на сто.


Източник: http://dnes.dir.bg/news/tok-tzena-uvelichenie-temenujka-petkova-19037418


Ад - това са Другите. ( лоялен )
11.05.2015 11:22
Номера с цената на тока ще има докато правителството вместо да приложи всички изисквания на прославутия Трети енергиен пакет дава гювеч на електроразпределителните дружества.

режисиран сценарий ( нерегистриран )
11.05.2015 10:49
Министърката прави популистки изказвания, за което ще и дърпат ушите в американското посолство, но пък хората ще си казват, че е добра жена и не иска да увеличава тока. После ще излязат марионетките на ДКЕВР и ще обяснят на простото население, че плаща най-евтиния ток в света и че поскъпването е неизбежно, но ще е плавно докато стане поне 20 лева на к/ч.Но няма да е шоково, а в следващите 5-10 години докато поумре и последния останал българин.

Хъм ( нерегистриран )
11.05.2015 10:49
Топлофикациите които са най-богатите фирми в България вместо да свалят цените си над 50% искат още увеличение.

охоо ( нерегистриран )
11.05.2015 10:46
Как няма да поскъпва, нали американските Марици трябва да имат повече печалба и големия брат да е доволен....

БългАриец ( регистриран )
11.05.2015 10:43
Няма основание, или НЯМА ДА ПОСКЪПВА, а, лелче ??


1>16 ( нерегистриран )
11.05.2015 10:42
Не от 01.07 а от 5.07.2015 година, ЕРП да имат време да засекат електромерите, а пък и ГЕРБ да проведе разяснителна кампания за вината на комунистите, Путин, с една дума да си дойдем на думата.
  
G1 ( нерегистриран )
11.05.2015 10:40
сТИГА БЕЕЕЕ!!! нАЙ НАПРЕД ВИЖТЕ И КОРИГИРАЙТЕ ТОКА НА СЛЪЧ БАТЕРИИ ОТНОСНО ЛВ ЗА КИЛОВАТ , ЗАКОННОСТ И ДР ИЛИ ИМА ПЛАТЕТЕ ГЛОБИТЕ И СВАЛЕТЕ ЦЕНИТЕ ДО ЦЕНАТА НА АЕЦ Срамно е вече с тази наглост !!!!
  
лари ( нерегистриран )
11.05.2015 10:35
тока е увеличен отдавна и това сега са приказки от хиляда и една нощ. всички електронни електромери се въртят дистанционно и не са никакви измерватели. Командват се по интернет, проверете и се убедете.

айде, номера ( нерегистриран )
11.05.2015 10:34
сценария ни е ясен -
казвате, че някой иска да увеличи тока с 10%, хората скачат, викат, протестират, после вие го сваляте на 3%, колкото сте си го планирали още в началото, хората си казват -е , увеличиха го, но не с 10% , и всички са доволни. е, тоя път няма да ви мине номера !!  хамериканските централи, дето са декларирали огромни печалби да си поемат новия скок на тока. и фотоволтоваците също.

14 ( нерегистриран )
11.05.2015 10:29
Нищо че няма основание, нито постъпило искане КВР ще вдигне тока и вече го заявиха.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог