петък, 29 май 2015 г.

Местан: Поправката ”Кадиев” за майчиния език е лъч светлина

Местан: Поправката ”Кадиев” за майчиния език е лъч светлина

10:00 | 29 май 2015 | Политика / Редактор Гергана Мишева

ДПС видя лъч светлина в проектозакони на Методи Андреев (ГЕРБ) за Възродителния процес и на Георги Кадиев (БСП) срещу забраната за агитация на майчин език. 
http://fotovoltaikbg.blogspot.com/2015/05/blog-post_54.html

"Разбирането ни за политическа коректност и доблест ни задължава от името на ДПС да изразим политическа оценка за две законодателни инициативи, които се явяват лъч светлина в тунела на езика на омразата, в който навлезе политическия живот на страната напоследък", каза от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви Местан, предаде "Фокус".

Той добави, че единият идва от дясно със законодателната инициатива на Методи Андреев и депутати за изменение и допълнение на Наказателния кодекс за отпадане давността за определена категория престъпления против мира и човечеството, нападение срещу гражданското население и друга група, извършени от предишния тоталитарен режим, "сред които и престъплението Възродителния процес".
Да попитаме: А ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА СЕГАШНИЯ ТОТАЛИТАРЕН РЕЖИМ, А ДРУГАРЮ МЕСТАН, или по-точно другарю Владимир Зидаров от Съюза на Държавна Сигурност (СДС), а може и да те назова с името "агент ПАВЕЛ" от същата Държавна Сигурност? НАЛИ "престъплението възродителен процес" беше организирано и проведено от вас в ДС? Дали "възродените" българи ще разберат ИСТИНАТА и по шериатски няма един ден да обезвратят главата ти?

По думите му, другият лъч светлина е от ляво - законодателната инициатива на Георги Кадиев, който предлага преодоляване на дискриминационния текст за агитацията на майчин език.
Според лидера на ДПС такъв дисриминационен текст съществува единствено в България сред страните от ЕС.

Преди дни Кадиев предложи при използване на чужд език при предизборна агитация да се осигурява "едновременен и точен превод на български език". Самият той гласувал "против" отмяната на забраната за агитация на майчин език при приемането на кодекса в миналия парламент.

Местан обясни, че изразява респект по тези две законодателни инициативи и от името на ПГ на ДПС изразява силно очакване, че останалите народни представители ще узреят до необходимостта да бъдат подкрепени законодателните инициативи на вносителите.

"Заявявам, че като центристка либерална партия ще подкрепим и двете законодателни инициативи и смятаме, че приемането на тези два актa ще бъде важен знак и щрих към европейския образ на България, който пострада тежко от езика на омразата", каза още той.

На заседание на парламентарната група на БСП във вторник депутатите се разделили в мненията си за предложението на Кадиев и дори се стигнало до искане за изключването му от групата, пише "Дневник".

Кадив заяви, че ако се стигне до изключването му от групата, ще напусне и парламента.
На този театър тип Гоце и АБВ не верваме, нали? Чакаме СЪДА и ПОДКУПАТУРАТА да се произнесат не само за енергийния милионер Кадиев, протежето на Р.Овч, а и за друг милионер от Енергетиката - Христо Бисеров, също от Партията БСДПС!

Източник: http://dnes.dir.bg/news/vazroditelen-protzes-georgi-kadiev-metodi-andreev-miin-ezik-19159367


Коментари:


Рамадан Кадиевстан ( нерегистриран )
29.05.2015 15:11
Kadiew - крадецът на милиони от Енергетиката под крилото на Р.Овч! С лиценз от ДКЕВР до 2022 година да купува от държавата ток и да го продава обратно на държавата! Този гад само пише фактури и източва МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ ПОД ПОКРОВИТЕЛСТВОТО НА МАФИЯТА!!! Та този идиот ми се репчеше на един 19-ти Февруари пред Паметника на Васил Левски, та когато обявиха минута мълчание и на колене, а гадът стърчеше прав като оная ми работа, трябваше да му се изкрещя "Долу бе, Боклук", за да клекне! Това стана през 2014 година. Бях дошъл откъм СУ заедно със Соросоидите и промитите студентски пипета, но и те се възмутиха от това продажно копеле.ЗАТВОР!!!! ( нерегистриран )
29.05.2015 13:58
Това петно кадийски В ЗАТВОРА ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА и за потъпкване на Конституцията!!! За такива лекета ли умряха Ботев и Левски????гумата ( нерегистриран )
29.05.2015 13:29
Искам да питам онези честни хора,които гласуваха за Кадийски: "Мога ли сега да ви ева майката, итиоти изтървани?"
Кадиев излезе точно като Иван Костов! Отдавна се е впуснал в бизнеса и продава най- святото на българина! Езика и вярата! Този червен боклук, който има общ бизнес чрез жена си с енергийния бизнес на ДПС има защо да се продаде още, като внася една поправка,която представлява нарушение на Конституцията и държавна измяна! Кадийски е даже още по- ниско от Иван Костов, който ни продава на руснаците, които са поне православни бандити. Кадийски ни продава на чужда религия, чужд език и подлага на риск по митингите да се призовава за неща, които никой не може да разбере. За това поведение Кадийски трябва да плати като бъде осъден строго.


Не зaбрaвяй ,че и ГЕРБ ( нерегистриран )
29.05.2015 13:45
подкрепят тaя рaботa,и едните и другите сa подлоги нa СAЩ,все един дол дренки !бай Кольо ( регистриран )
29.05.2015 13:25
Европейския образ на България, страда тежко от езика на омразата, с която мразите страната ни, народа ни и в крайна сметка самите Вас, защото Ви се връща тъпкано!
Европейския образ на България, страда жестоко от грубото нарушаване на законите от ДПС-емисарите, хората над закона, от Бат Сали Енергото в парламента и ред други мучащи представители.
Никой не е против интелигентните, възпитани и можещи представители на ромски, турски и ен-ски етноси, но това което вършите е екзактно безобразие, което трябва да бъде наказано!


Е... ( нерегистриран )
29.05.2015 13:14
ЯВНО ДПС ПЛАЩАТ МНОГО ДОБРЕ!
ПАРИТЕ НЕ МИРИШЕЛИ, НО МИРИЗЛИВЦИ ГИ ПРИБИРАТ!!!!Не си прaвете илюзии, ( нерегистриран )
29.05.2015 13:29
ислямизaциятa и цигaнизaциятa нa БГ ,ликвидирaне нa прaвослaвието и превръщaнето нa стрaнaтa ни в придaтък нa Турция сa предрешени от СAЩ,оше когaто Кaртър беше президент ( вижте изкaзвaнето му по този въпрос,имa го в Гугъл)
Плaнa "Бaязит" предвиждa точно товa ,Турция получaвa БГ,срещу което се зaдължaвa дa подкрепя СAЩ в Близкия исток !
Този пост сигурно ще бъде скрит ,понеже Дирa сa стрaхливци !72601 ( нерегистриран )
29.05.2015 12:39
По всичко личи че Кадиев е добре платен за "агитацията на майчин език"....Българка ( нерегистриран )
29.05.2015 12:34
Този проектозакон визира "престъпления спрямо гражданското население",нали така??? Абе Местан ага, НЕ ТИ ОТТЪРВА ДА СИ СПОМНИШ убитите на 9.3.1985г. майки и деца от влака на гара Буново- "В атентата загиват 12 годишният Георги Цветанов, 13-годишният Стефан Атанасов, 40-годишният Емил Георгиев, 63-годишният Николай Генков и 64-годишната Райна Бозукова. Сред жертвите са глухонеми деца, прибиращи се вкъщи. Ранени са тежко 9 души и сред тях също има 2 деца." " Атентатът е организиран от нелегална терористична организация "Турско национално-освободително движение в България"!!!!Единствената цел е смъртта на невинни деца. По неофициални данни участник е бил и Ахмен Доган (по това време със сменено име)!!!!!!! А бомбата избухнала на същия ден в кафе-сладкарницата на хотел "Сливен"???? КАКВО Е ТОВА МЕСТАН АГА???? Ще ми говори за дискриминация и други глупости!!! А как са се чувствали българите, чиито МАЙЧИН ЕЗИК Е БЪЛГАРСКИЯ в градове като Разград,Шумен,Търговище,Кърджали... където по време на същия този Възродителен процес бяха подложени на терор- или ще научат турски и ще си искат хляб в магазина на турски ,или няма хляб!!! ПРОДАЖНИЦИ ДОЛНИ СТЕ ВСИЧКИ ВИЕ,КОИТО ЗАРАДИ ЖЪЛТИ ГРОШОВЕ ПРОДАДОХТЕ РОД И РОДИНА!!!!неможе ( нерегистриран )
29.05.2015 12:25
неможе човек който не знае български да се води български гражданин и да има право да гласува!1 ( нерегистриран )
29.05.2015 12:21
КАДИЕВ СЕ ОКАЗА ПРОДАЖНИК!!!

ВЪЗРОДИТЕЛНИЯТ ПРОЦЕС Е НЕПРАВИЛНО НАПРАВЕН. ИНАЧЕ, ТОЙ Е НУЖЕН. НУЖНО Е ИСТИНАТА ЗА Т. НАР. БЪЛГАРДСИ ТУРЦИ ДА ИЗЛЕЗЕ НА ЯВЕ. ВЕЛИКИЯТ ВЕЗИР НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ МИДХАД ПАША КАЗВА В ИНТЕРВЮ ЗА В. МОНД - Между българите има повече от един милион мохамедани. В това число не влизат нито татарите нито черкезите. Тези мохамедани не са дошли от Азия, за да се установят в България. Това са потомци на същите тези българи, преобърнати в Исляма през епохата на завоеванията и следващите години. Това са чеда на същата тази страна, на същата тази раса, и от същото това коляно. А между тях има една част, които не говорят друг език освен български,,, ГЕНЕТИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ НА АМЕРИКАНСКИ И ИСПАНСКИ УЧЕНИ ПОТВЪРЖДАВАТ ТОВА.
НЕКА ВСЕКИ САМООПРЕДЕЛЯ СВОЯТА НАЦИОНАЛНОСТ. НО ИСТИНАТА ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЕ...бесен ( нерегистриран )
29.05.2015 12:09
Не мога да се надивя какви престъпници се наричат българи! Какво представляваше Възродителният процес, а? Изгонване на турци да си ходят в Турция! Да не би да са били избивани като Турция е направила с тракийските българи? Значи парламентът с охота приема всичко за възродителния процес, но не и за геноцидът над българи и арменци! Както и прилагане на Конституцията, а именно да няма етнически партии като ДПС! Какъв е този майчин език за агитация? Нали ДПС не са етническа партия?
 
мак ( нерегистриран )
29.05.2015 12:13
дпс диктува, затова предложението на кадиев ще мине. Пореден реверанс към дпс.Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог