понеделник, 11 май 2015 г.

"Газпром" е дал старт на строителството на "Турски поток"

"Газпром" е дал старт на строителството на "Турски поток"

Публикувано на 09.05.2015 @ 06:41

/Поглед.инфо/ "Газпром е дал разпореждане за начало на работата по строителството на газопровода "Турски поток", съобщи италианската компания "Saipem", която е изпълнител на строителството на газопровода.

"Saipem" е чакала това разпореждане от 1 декември 2014 г., когато президентът Владимир Путин съобщи, че Русия се отказва от осъществяването на проекта "Южен поток" и пристъпва към реализация на "Турски поток". За разлика от "Южен поток", който предполагаше мащабно строителство на инфраструктури в Европа, проектът "Турски поток" се ограничава до строителството на тръбопровод по дъното на Черно море и газоразпределителен хъб на границата между Турция и Гърция.

Европейските клиенти на "Газпром" трябва да си построят сами Цялата останала инфраструктура. "Saipem" съобщи, че е получила уведомление от клиента South Stream Transport B.V. за възобновяване на работата по договора. Компанията трябва да започне работата по морския участък от газопровода в Черно море, се казва в съобщението на "Saipem". South Stream Transport B.V. е изцяло собственост на "Газпром". По-рано ръководителят на "Газпром" Алексей Милер заяви, че "Строителството на газопровода "Турски поток" може да започне още в петък /08.05/. Той добави, че газопроводът ще бъде пуснат в експлоатация през декември 2016 г. По-голямата част на трасето на "Турски поток" ще преминава по дъното на Черно море, което съвпада с предварително съгласувания маршрут на "Южен поток". /ТАСС

Москва / Русия

Източник: БГНЕС, http://svetoven.pogled.info/news/64361/Gazprom-e-dal-start-na-stroitelstvoto-na-Turski-potok

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог