понеделник, 18 май 2015 г.

ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО “ПАРНО”

ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО “ПАРНО”

24 януари 2013 г. · Sofia

Aнгел Mарков‎: Информационно бюро на Европейския парламент за България

ЕК ще дава България на Европейския съд за липсваща конкуренция при пазара на електроенергията и природния газ. А какво става при парното, където не само че няма конкуренция, но няма пазар на топлината и пазарни отношения между страните? За топлофикация не съществува пазарна икономика, а само брутална дискриминация.
Всички проверки в топлофикационните дружества имат една единствена цел – да укрият системното нарушаване на Закона за енергетиката.

Големият въпрос свързан с парното е – “Продава ли се топлинната енергия в Република България, или не се продава?. А ако не се продава, защо не се продава?” Член 150 от Закона за енергетиката е категоричен – продажбата на топлинната енергия се извършва при общи условия. Общите условия са ЗА ПРОДАЖБА НА ТОПЛИННАТА ЕНЕРГИЯ за битови нужди, а не са за доставка в абонатната станция (както ни баламосват от топлофикация – ние сме до абонатна станция). Като сте до абонатна станция, какво искате от гражданите? Търсете си плащане от абонатната станция! Основното условие при което е възможна продажбата на топлинната енергия е да се поддържа баланса между производството и потреблението на топлинната енергия. Баланса на топлинната енергия се поддържа, като параметрите на топлоносителя (водата която тече в тръбите и пренася топлината) се поддържат в съответствие с температурния график (от проекта) ДО СЪОРЪЖЕНИЯТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, т.е. процеса топлоснабдяване да е непрекъснат и да осъществява връзката производство -потребление. Този непрекъснат процес се нарича “пренос на топлинната енергия, за което на топлофикация е издаден и лиценз за пренос. Температурният график от проекта на топлоснабдителната система никога не е изваждан на бял свят (винаги е укриван, за да не се прилага). С неравноправния запис в чл. 4 на общите условия, технологичният процес е прекъснат по отношение на управлението (само до абонатната станция), поради което не се прилага и не може да се прилага температурния график до съоръженията на потребителите, а издадения лиценз системно се нарушава. След като не се прилага температурният график, не се поддържа и не може да се поддържа баланса между производството и потреблението, а топлината не може да се продава. Ето защо основният въпрос към управляващи, регулаторни и контролни органи, както и към топлофикация е – “ПРОДАВА ЛИ СЕ ТОПЛИННАТА ЕНЕРГИЯ И АКО НЕ СЕ ПРОДАВА ЗАЩО. Кой е виновен за да не се продава? Енергийната мафия винаги е убеждавала всички правителства, включително и сегашното, че гражданите са виновни за състоянието на топлафикациите, защото не плащат. А гражданите не плащат, просто защото не купуват? Направеното правонарушение от топлоснабдителните организации и одобрено от ДКЕВР, като правната норма на чл. 150 “продажба на топлинна енергия” е заменена с неравноправната клауза в чл. 4 на общите условия “продавачът е длъжен да доставя в абонатната станция” представлява углавно деяние – престъпление срещу държавата, разкриването на което се отбранява със всички сили и средства от енергийната мафия и с подкрепата на властта. 


Решението – нови общи условия и нов мандат, или нови управляващи!


Господа управляващи топката е при Вас. Избирайте, сега е Вашия ред!

Източник: https://bg-bg.facebook.com/epiosofia/posts/10151436330614853

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог