петък, 29 май 2015 г.

Задават се високи кражби, наречени "изравнителни сметки за парно"

Задават се високи изравнителни сметки за парно

17:42 | 28 май 2015 | | / Редактор Виктор Стефанов

От топлофикационните дружества искат
промени в регулаторната рамка
Сн.: БГНЕС
Топлофикационните дружества предупредиха за по-високи изравнителни сметки от обикновено и призоваха за промени в регулаторната рамка.

Хайде бе!? Като че ли не знаем, че идват избори и трябва да се пълнят черните партийни каси за закупуване на гласове!

Има голямо количество нефактурирана топлоенергия в някои топлофикационни дружества и съответно високи изравнителни сметки в края на сезона, каза Симо Симов, член на Асоциацията на топлофикационните дружества в България, цитиран от БТА.

По думите му изравнителните сметки вероятно ще изненадат най-неприятно потребителите в София, където масово отчитането е сезонно.

Според асоциацията основната причина абонатите да получат необичайно големи изравнителни сметки е новата наредба за топлоснабдяването, която влезе в сила в началото на юни 2014 г., и новата методология за отчитане на използваната топлоенергия и топла вода, която не може да отчете напълно индивидуалните промени в потреблението, особено при по-големи температурни разлики.

Приятели, що за идиотско оправдание!? Та нали за това наужким са изравнителните сметки! Тези нагли идиоти ни взимат съвсем за малоумници, та разчитат на такива глупости!

"Настояваме за промяна в регулациите и за нова енергийна стратегия, в която централизираното топлоснабдяване и охлаждане да е приоритет, както това е в Европа”, допълни Тодор Николов от „Далкия Варна”. Той посочи, че за последните години топлофикационните дружества сумарно са натрупали загуба от 300 млн. лв. и ако не се вземат спешни мерки, секторът отива към фалит.

Да питам, къде са парите от ПРОИЗВОДСТВОТО И ПРОДАЖБАТА НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ПО ЗАВИШЕНИТЕ "ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ" ЦЕНИ? В КТБ ли потънаха към джобовете на ГЕРБКП-ДПСДС?

Илия Николаев, председател на асоциацията, съобщи, че за 2014 г. от 12 топлофикационни дружества в страната, девет са на загуба с общ размер от 78 млн. лв. Основните проблеми произтичат от регулаторната база и законодателството и затова е необходима помощ от парламента, каза Николаев. Търси "помощ от парламента" забележете! И то в открит призив! Същия Парламент, който си назначава ДКЕВРа и който се ползва от черните каси на топлофък! При това "Наредбата за топлоснабдяването" се пише от самата топлофък, а не от ДКЕВР, както беше първоначално записано в Закона за енергетиката. Самият този закон променян над 40 пъти в полза на Енергийната мафия от същия този подкупен парламент, от другарите като Кадиев, Бисеров, Р. Овч, Дебил Добрев, Пелтека Стойнев, Цвинокио, Буда и прочие.

Междувременно "Топлофикация София" обяви графика за спиране на топлата вода през лятото заради планирани ремонти на дружеството. http://sofia.dir.bg/news.php?id=19149381

Източник: http://sofia.dir.bg/news.php?id=19156594

Коментари:


митак ( нерегистриран )
29.05.2015 12:40
Топлофикациите лъжат,че са на загуба,защото една елементарна сметка показва,че при средна сметка на месец от 100 лева,всеки може да си сметне макар и грубо,колко милиони апартамента има поне само в София и гушата им е пеликанска.Защо като са на загуба не се откажат от този бизнес?



OOO ( нерегистриран )
29.05.2015 12:13
ЗАЩО ДА СА ВИСОКИ ИЗРАВНИТЕЛНИТЕ СМЕТКИ ?
НИЕ ИМАМЕ ДИСТАНЦИОННО ОТЧИТАНЕ , НО НИКОЙ НЕ ГО ПРОВЕРЯВА , ТРЯБВА ДА ДАДЕШ МОЛБА И СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ ДА ГО ОТЧИТАТ - ПИТАМ ,ЗАЩО СЪМ ДАЛА ТОЛКОВА ПАРИ ЗА ТОВА ДИСТАНЦИОННО .
И СЕГА МНОГО ПАРИ ЗА ИЗРАВНИТЕЛНИ СМЕТКИ , ОТ ДАЛЕЧЕ НИ ПОДГОТВЯТ .
ГОСПОДА ,ДА НЕ РАЗРЕШИМ ТОВА ГРАБИТЕЛСТВО - НА БУНТ И СТАЧКИ
ОДРАХА НИ КОЖИТЕ.



Къде ( нерегистриран )
29.05.2015 11:13
Кой организира протеста и къде ?



123 ( нерегистриран )
29.05.2015 10:28
На всички ограбени ни е ясно че грабежът е станал държавна политика и няма държава.......как тогава да бъдем патриоти и да милеем за държавата, която ни граби в полза на крадци, бандити, паразити, законотворци, управляващи и правораздаващи?


456 ( нерегистриран )
29.05.2015 10:26
Организирайте се за протест и да се вдигаме. Проблема трябва да го решим, като няма държава. Народът трябва да го реши.



Стига сме търпяли ( нерегистриран )
29.05.2015 10:22
Със сопите пред топлофикация преди сметките. Време е да ги почваме, че ще ни довършат.


топлото ( нерегистриран )
29.05.2015 10:19
Незабавно да започне процедура за фалита на Топлофикация София. Там се краде безобразно, издържат партиите с нашите пари, раздути щатове и администрация и всичкото това го плащаме ние. Незабавен фалит, защото в противен случай ще фалираме всички ние. Стига с тоя рекет. То не бяха топлинни счетоводители, то не бяха топломери, водомери, разпределители и всякакви боклуци, които се измисляха през годините само и само да ни ограбват тия мръсни твари, за да паразитират на наш гръб. Те също като циганите - паразити и кръвопийци.


ВСИЧКО Е ПРОГНИЛО В Б.Г.
28.05.2015 19:00 ( нерегистриран )
"По думите му изравнителните сметки вероятно ще изненадат най-неприятно потребителите в София, където масово отчитането е сезонно."

КАК ДА СЕ ОТЧИТА- НА ПЕТИЛЕТКИ ИЛИ НА КРАЯ НА МАНДАТА НА ВСЕКО ПРАВИТЕЛСТВО ??

ОТОПЛЕНИЕТО Е СЕЗОННА ФУНКЦИЯ-А ВИСОКИТЕ ЦЕНИ СА ОТ АЛЧНОСТТА НА МАФИЯТА И ЗАВИСИМОСТТА НА ПРАВИТЕЛСТВАТА ОТ НЕЯ.


Топлофикациите са позор на държа
28.05.2015 18:53 ( нерегистриран )
Крайно време е да се приложат директивите на Е.С.
1/Да се въведът индивидуални доброволни договори с Топлофикациите- който доброволно желае да се отоплява-подписва договор,който може да се анулира оот всека от двете страни по желание
2/Топлинната енергия има една цена и в нея са включени всички добавки.
3/Премахва се измислената такса "Сградна мощност"
4/Ежемесечно реално отчитане на консумираната топлина и топла вода от консуматорите
5/Да се сложи край на своеволията на Топлофикациите.
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДЪРЖАВАТА ДА ПРЕСЕЧЕ ТОПЛОФИКАЦИОННАТА МАФИЯ

6969 ( нерегистриран )
29.05.2015 09:41
За бога , българи , не плащайте ! Стига са богатяли на наш гръб , стига са ни извивали ръцете - ние би трябвало да имаме достойнство и да не позволяваме да ни третират като безмозъчни неандерталски касички за трупането на милиони от монополистите. Крайно време е да се опълчим - когато циганите си платят тока , когато държавата докаже , че е и държава на българите , когато управниците ни излязат от бордовете на монополистите - тогава може би ще бъде по-поносимо за нас.



gdvalkov ( нерегистриран )
29.05.2015 09:10
Е как няма да са на загуба. Като лъсна измамата с КТБ се оказа, че Топлофикация София са държали по сметка 70 млн. лева (пари, които никога не е трябвало да се теглят за да може да се откраднат). Вместо тези пари да се инвестират. Най-вероятно и в момента с високите сметки надуваме следващото КТБ. КАЛПАВА ДЪРЖАВА!
 

Da ( нерегистриран )
29.05.2015 08:59
Мръсни крадци- всички трябва да спрат да им плащат!
 

Тълковник ( нерегистриран )
29.05.2015 07:48
Аз го разбирам така: дружествата са на големи загуби /нефактурирани/, затова потребителите трябва да ги покрият, защото ще им бъдат издадени фактури за тяхна сметка... Ако това не е грабеж, не знам кое е...

Да ама НЕ ( нерегистриран )
28.05.2015 21:19
1.В Европа договорите са на ниво сграда само там където собственика на сградата е един!
2.В Европа няма тецове във вида който е у нас там отоплението на сгради етажна собственост е на газ и котлето е във самата сграда!
3. В Европа никой не начислява такса сградна инсталация ,ако си спреш парното в апартамента!
4. В Европа топломерите блокират, ако входящата температура не е по стандарт и не отчитат потребление!
5. В Европа топломерите минават на проверка в лаборатории които не са зависими от доставчика!
6. В Европа монопола е забранен!
7. В Европа крадците и рекетьорите са в затворите!
8. В Европа Закона се прилага от съда , а не се търси вратичка за да се заобиколи!
9. В Европа няма Груювци които имат власт!
10. В Европейските парламенти няма боядисани демократи с комунистически мироглед!




123 ( нерегистриран )
29.05.2015 10:16
Крадците по блоковете са основно служителите на топлофикациите съставящи фалшиви фактури за принудителна подажба на загуби на граждани, които нямат договори с топлофикациите и не ползват услуги от тях!!! Крадците в блоковете са и тези служители на топлофикациите които отчитат манипулираните топломери с умишлено блокирани датчици за температура!!! Крадците в блоковете са и тези служители на държавни организации издали лицензи за използване на манипулирани топломери!!! Крадците в блоковете са и тези граждани които ползват услуги от топлофикациите без да са сключили писмени договори с ясни правила и се крият зад гърба на бандитите от топлофикация заради удобството част от сметката им да се заплаща от съседите им които не ползват услуги от топлофикациите!!! Крадците в блоковете са и онези съдии които издават осъдителни присъди на граждани които нямат договори и не ползват услуги от топлофикациите!!! Крадците в блоковете са и тези депутати които променят умишлено закони с цел узаконяване на грабежа!!! Крадците в блоковете са и всички служители на ДКЕВР узаконяващи наредбите по които работят топлофикациите!!! Крадците в блоковете са и всички служители на прокуратурата които за 20 години не са се самосезирали за този пладнешки грабеж!!! ...............няма смисъл да продължавам и да гласувам на избори за престъпници които са ни поробили с цел грабеж!!!


джунга джанга ( нерегистриран )
29.05.2015 10:18
как да отпадне таксата за сградната инсталация ами нали шиляшки едно време за това я измисли да се събират сигурни приходи не за друго - мамка му и на него и на бате боко и на фандъчкова всичките в казана и отгоре с ятагана



666 ( нерегистриран )
28.05.2015 18:31
фалит за социалистическата топлофикация-мами лъже краде.спрете да им плащате пък и къквито високи сметки искат да ни пращат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог