четвъртък, 14 май 2015 г.

ГЕОРГИ КАДИЕВ – КАК СЕ СТАВА МИЛИОНЕР В ЕНЕРГЕТИКАТА

ГЕОРГИ КАДИЕВ – КАК СЕ СТАВА МИЛИОНЕР В ЕНЕРГЕТИКАТА

Предвид наглостта на това лице на празненствата на 9.май, както и отбелязването на 19.02 през 2013, 2014 години, публикуваме пак няколко материала. #КОЙ Е ПРОВОКАТОРЪТ НАТОВЕЦ?

ГЕОРГИ КАДИЕВ УВЕРЕНО ВЪРВИ ПО СТЪПКИТЕ НА ЕНЕРГИЙНИТЕ ОЛИГАРСИ!


Posted by admin on яну 24, 2013

ГЕОРГИ КАДИЕВ става член на БСП едва през 2005 година, но веднага влиза в ръководството на партията – става член на Висшия съвет на БСП и е назначен за заместник министър на финансите. И за сравнително кратък период през който е в държавното управление – от 2005 – до 2007 г., той успява добре се възползва от дадената му власт. Особено като вижда, как останалите министри от„тройната коалиция”още от първия работен ден се надпреварват в безконтролното крадене от това, което все още е останало от България.

В Декларацията си пред Сметната палата зам.министър ГЕОРГИ КАДИЕВ е записал:

През 2005 г. се сдобива с просторен апартамент от 232 квадратни метра – един от общо четирите признати имота на богатата фамилия, ако не се броят лозята, които си е накупил край Шабла. В Северна Добруджа грозде не вирее, но пък ветропарковете никнат като гъби. Не напразно една от фирмите на КАДИЕВИ са казва „Енерджи съплай грийн“и се занимава с т. нар.“зелен ток“

Огромното жилище КАДИЕВ е придобил по време на строителния бум – позволил си е това бившият редови журналист от часовия вестник, какъвто е бил Кадиев. Тук може би е помогнала и кесията на „Мултигруп”.

„Жилището е просторно, оправдава се пред пресата г-жа КАДИЕВА, защото в него са поместени офисите на няколко семейни фирми”. А какво заработва само една от семейните фирми ?

През 2010 г. г-жа КАДИЕВА декларира 250 000 лева, спестени от заплата и дивиденти. Добри пари за една домакиня – спестява четвърт милион?

Макар и без квалификация, тя се оказва солиден търговец на електрически ток от АЕЦ „Козлодуй” и други централи произвеждащи електроенергия.

Дружбата с Румен Овчаров е вероятното обяснение, за да са удостоени КАДИЕВИ с такъв лесен и доходен бизнес.

Търговията с ток е „по назначение“, казват играчите в този бизнес и който е получил това право, просто брои само парите.


Госпожа КАДИЕВА притежава еднолично фирмите „Енерджи съплай“ и „Енерджи съплай грийн“, както и 70% от „Либерна“ ООД. В третото дружество тя е в съдружие с Емил Костурков – заместник-шеф в „Лукойл“. И той бърка в кацата с мед, наречена „Енергетика”.

След като станаха известни крупните й обороти в милиони от износ на електроенергия, СОНЯ КАДИЕВА беше питана от пресата защо не е декларирала всичко?

И колко трогателно звучи отговорът й : „Притеснявала се да не отвлекат децата й”?!!

А в новия палат край Американския колеж дуварите му са супервисоки, бдят камери, вероятно има и други системи за защита и трудно ще се промъкне злосторник.
Кадиев е бил двукратно официална номинация на БСП за кмет на София.

За втори път БСП издига скандално богат човек за градоначалник на столицата.

Няма нищо лошо някой да е богат, но е цинично точно партията, която се тупа по гърдите, че е на бедните и онеправданите, да застава зад милионера ГЕОРГИ КАДИЕВ,
коментират социолози - пише вестник „Всеки ден”.
http://www.vsekiden.com/99976

Жената на КАДИЕВ печели по милион годишно, а е специалистка по туризъм и става енергетик само за месец, подпомогната от солиден „червен гръб”.

Търговката на ток КАДИЕВА казва, че още първата година фирмата й продала 361 хил. мВтч и оборотът бил 35,5 млн. лв. Според специалистите, нормата на печалба в този сектор е от 3 до 5% – тоест между милион и два милиона лева тя прибира в джоба си.

СОНЯ КАДИЕВА купува ток от АЕЦ „Козлодуй“, „Марица-изток 2“, ТЕЦ „Русе”, от борсите в Румъния и Унгария, защото там енергията е по-евтина от българската. Доставя ток на голямата немска фирма Е.О.Н., която пък го продава на нас консуматорите. Доставя ток също на акумулаторни заводи, на металургични комбинати и др. Парите от малко поточе стават цяла река!

Начинът, по който за броени дни фирмата на КАДИЕВИ получава лиценз за срок от 10 години, за който редовите енергетици чакат с години наред говори, че имат сериозна протекция.
На закрито заседание за издаване на лицензи, върху Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е оказан много силен натиск.

В специалното разследване на журналистката Павлина Живкова е записано, че „представената прогнозна финансова информация показва намерение от страна на дружеството за стабилно управление на активите, пасивите и паричните потоци, с гаранции за достатъчен оборотен капитал за обслужване. „Според ДКЕВР няма никакви пречки за издаване на лицензия за търговия с ток на „Енерджи съплай““.

Каква подозрително бърза реакция на ДКЕВР за уреждане на КАДИЕВИ с лиценз за печелившия енергиен бизнес.
На адреса на фирмата „Енерджи съплай“ е регистрирана и фирмата „ Кадиев глобал“ ЕООД, която става гарант на фирмата„Енерджи съплай“на съпругата му, защото без такава гаранция тя не може да получи лиценз.

КАДИЕВ декларира пред Сметната палата около 2000 лева доход извън възнаграждението си на общински съветник от 450 лв., но се ангажира пред ДКЕВР да покрива финансовите задължения на „Енерджи съплай“ по договорите му за електрическа енергия, които са за милиони.


Това е голямата лъжа и ДАЛАВЕРА на КАДИЕВ, неговото силно ЗАДКУЛИСИЕ и ДКЕВР.

Има и друга една голяма лъжа и ДАЛАВЕРА на КАДИЕВ, ДКЕВР и ЗАДКУЛИСИЕТО, при това с лично участие на председателя на Държавната комисия Константин Шушулов. Това е, че „Разглеждането по същество на Заявлението от фирмата на СОНЯ КАДИЕВА за получаване на Лиценз е с дата 28 ноември“, а едва на 6 декември тя е представила „Удостоверение от ПИРЕОС Банк“, за наличие на специална гаранционна сметка.

В Наредбата за лицензиране на дейностите в енергетиката (т. 5, чл. 13) е посочено, че „Комисията няма право да разглежда Заявления, ако новоучреденото дружество не е представило Удостоверение от банка за наличие на гаранционна сметка с определена сума”, какъвто е случаят с фирмата на СОНЯ КАДИЕВА „Енерджи съплай“.

В присъствието на председателя Шушулов комисията нарушава Наредбата, за да разгледа Заявлението на СОНЯ КАДИЕВА и да й разреши печелившият ЕНЕРГИЕН бизнес.

Явно това е било наредено „ОТГОРЕ“!

Да не говорим, че е нарушена точка 9 от чл. 13 на същата Наредба, която изисква представяне на документи за опит на съдружниците в извършване на дейността „Търговия с електронергия”. А КАДИЕВА, със завършения институт по туризъм във Варна и без никакъв опит не може да представи такъв документ.

Но пък зад фирмата стои КАДИЕВ и ЗАДКУЛИСИЕТО от „Тройната коалиция“ и сигурно всесилният РУМЕН ОВЧАРОВ, който още не е станал известен като Р.Овч.

„Семейството на двукратния бивш кандидат на БСП за столичен кмет ГЕОРГИ КАДИЕВ води изключително богат начин на живот” – пише вестник „Всеки ден”.

http://www.vsekiden.com/99976

Според изданието, къщата, в която живеят КАДИЕВИ е суперлуксозна и се намира в тузарско предградие в столицата, в близост до Американския колеж.
Жилището съвсем не било по джоба на всеки, особено на такъв като него общински съветник, дори и на заместник министър.


Дали цветущото материално положение на семейство КАДИЕВИ се дължи само на бизнеса на съпругата му СОНЯ, която той вреди ?

Към ЕНЕРГИЙНИЯТ бизнес и КАДИЕВ не е безучастен, въпреки, че има своя фирма - „ Кадиев глобал“ ЕООД, която очевидно има глобални интереси.

Типично в стила на червените социалисти, ГЕОРГИ КАДИЕВ използва всеки повод да критикува за нарушаване на законите, за подкупи или корупция в софийската Община, където доскоро беше ръководител на групата на БСП.

Той е много активен и на многобройните партийни изяви и сбирки на социалистите. Вижте какъв любимец е за привържениците на БСП на дежурната им среща на Бузлуджа:


Представяйки се за човек от народа и за народа, той води ожесточена война срещу противниците на идеята за строителството на АЕЦ“Белене“ обвинявайки сегашната власт, че саботира строежа и отрежда на България мрачно бъдеще.

Настървено агитира на предстоящия РЕФЕРЕНДУМ да се гласува с „ДА”!

ГЕОРГИ КАДИЕВ знае много добре, че евентуалното строителство на АЕЦ”Белене” ще означава още повече пари не само за спонсорите на БСП – големите олигарси като БОГОМИЛ МАНЧЕВ, КРАСИМИР ГЕОРГИЕВ, ХРИСТО КОВАЧКИ,

http://razuznavane.com/?p=739
http://razuznavane.com/?p=768
http://razuznavane.com/?p=774

мултимилионерите като РУМЕН ОВЧАРОВ, но пари ще има и за милионерите като него, Корумбашев и още много такива „дребни” милионерчета! Но те са бъдещите олигарси и финансовият гръб на БСП!

Тежко на България, ако „дойната крава“ „АЕЦ“Белене“ пак се появи от Север, защото много чакат да „засучат“ от благодатното и виме!


Източник: http://razuznavane.com/?p=11886

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог