сряда, 20 май 2015 г.

Кражба в ЧЕЗ остави без ток Мировяне. Отново!

Кражба в ЧЕЗ остави без ток Мировяне.

12:20 | 20 май 2015 | | / Редактор Лилия Чалева

Кражба на трансформаторно масло и проводници от електроразпределителната мрежа остави без ток клиенти на ЧЕЗ в софийското село Мировяне.

 Причината е, че когато маслото в охраняваната и заключена от ЧЕЗ подстанция се източи, трансформаторът аварира и трябва да се подмени с нов, съобщиха от ЧЕЗ. И после комисионната за подмяната се прибира от приближени на директорчето Стефан Апостолов в ЧЕЗ Разпределение фирмички, а разходчето се показва на ДКЕВР-чето за да се иска увеличение на цените.

Служителите на електроразпределителното дружество вече работят за възстановяване на захранването.

Предвижда се до 14:00 ч. аварията да бъде отстранена.

Без електрозахранване в момента са около 450 абоната,

"Това е 50-ата кражба на наши съоръжения от началото на годината. Досега бяха източени около 9 000 литра масло от 37 трансформатора. Откраднати бяха медни кабели и цели трансформатори", съобщава директорът "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България Виктор Станчев, цитиран от пресцентъра на компанията.
Алоо, прокуратурата - това е извънсъдебно признание за магнитуда на далаверата извършвана от чешкия държавен колонизатор!!!

Той отбелязва, че в зависимост от типа трансформатор, смяната му струва между 10 и 30 000 лв.  И познайте къде отива разликата от изтинската цена до 30000? Досетих се и друго, модерните трансформатори имат защити срещу понижаване на масло, срещу повишаване на температурата и срещу поява на електрически пробив! Тоест достатъчно е да се налее обратно откраднатото масло и да се включи обратно изключилата защита! Тоест ЧЕЗ НИ КРАДЕ ВСЕКИ ПЪТ С МЕЖДУ 10 и 30 000 лева!

"Това са средства, които при други обстоятелства ЧЕЗ би могла да вложи в подобряване на услугите и развитие на мрежата", отбелязва Виктор Станчев. Но ги краде!

Проблемът с посегателствата на съоръжения от електроразпределителната мрежа е проблем не само на ЧЕЗ. Това е проблем с обществена значимост. Кражбите и вандализмът над енергийни съоръжения ощетяват крайните потребители, тъй като причиняват прекъсвания на захранването, чести аварии и повреждане на електроуреди, а все по-често застрашават човешкия живот и нормалното функциониране на държавата, подчертава Станчев.

Въпреки безспорните материални и нематериални щети, които нанасят, подобни престъпления често остават ненаказани. През последните години почти няма ефективни присъди за кражба и увреждане на енергийни съоръжения, което е причина ЧЕЗ да призовава за по-строги наказателни мерки. Заплахата за невинни хора, а не само за извършителите на престъпленията, води до необходимостта от третирането на посегателствата над инфраструктурни обекти като престъпления срещу националната сигурност.

Да! Точно такъв терорист са ЧЕЗ и Енергийната парламентарна мафия, която ги допусна да завземат енергийната ни национална система. Да анексират огромни територии от страната ни!


Източник: http://sofia.dir.bg/news.php?id=19103162

Коментари:

BRCK ( регистриран )
20.05.2015 17:39
ЧЕЗ да не се правят на ударени - те поощряват кражбите. Половината се извършват от техни служители. Ако искаха да няма кражби щяха да накарат лобито си в парламента да обяви кражбите за терористичен акт и да приеме съответните закони.
  
52 ( нерегистриран )
20.05.2015 17:15
Няма и да има, всички са на хранилка пряко или косвено.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог